OFICIAL: Noul VW Polo se prezinta

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 03.03.2009
A cincea generatie a lui Polo imprumuta designul lui Golf 6 si vine sa se bata pentru suprematie pe o piata din ce in ce mai cautata.

Volkswagen a publicat in preziua Salonului Auto de la Geneva, asa cum obisnuieste de fiecare data inaintea marilor saloane, imaginile si informatiile oficiale cu cea mai noua aparitie din gama constructorului din Wolfsburg: a cincea generatie a modelului de clasa mica Polo. Modelul imprumuta foarte multe elemente stilistice de pe noul Golf, crescand in dimensiuni si in motorizari fata de generatia precedenta.

Noua generatie a lui Polo reuseste insa, in ciuda majorarii dimensiunilor (+3.6 centimetri in lungime), sa scada in greutate: masa proprie a noului Polo este cu 7.5% mai mica decat cea a modelului actual. In plus, capacitatea de incarcare a portbagajului creste pana la 280 de litri. Modelul este construit pe platforma care a dat nastere noilor Skoda Fabia si Seat Ibiza

Motorizarile pe care noul VW Polo le va avea in gama la debutul sau de piata vor fi reprezentate de "benzinele" aspirate de 1.2 (60 si 70 CP) si 1.4 litri (85 CP) si de un propulsor turbo de 1.2 litri (105 CP). Versiunile de 1.4 si 1.2 litri turbo vor primi, in premiera in gama Polo, o transmisie DSG cu sapte rapoarte.

Fanii motoarelor diesel vor putea conta pe trei versiuni ale unitatii de 1.6 litri (75, 90 sau 105 CP), in timp ce clientii pentru care mediul este o preocupare se vor putea baza din 2010 pe doua versiuni Bluemotion ale noului Polo, de 1.6 sau 1.2 litri diesel.

Aceste doua propulsoare dezvolta 89, respectiv 74 de cai putere si promit cifre de consum extrem de coborate.

Noul Polo -  principalul rival de piata al noilor Ford Fiesta si Mazda 2 - va intra oficial in productie in luna iunie a acestui an, urmand ca livrarile europene sa inceapa in octombrie. Polo va trece, in premiera, Oceanul Atlantic, pentru a se alatura gamei Volkswagen din SUA.

via / Volkswagen

Taguri: Golf, Polo, VW, Volkswagen

Comentarii (32)

  • Hunter
    Absolut bestial...incepand cu Passat-ul CC, cei de la VW au inceput sa adopte un design pe cat de elegant, pe atat de dinamic ;). Iar noul Polo e mai frumos ca niciodata....aduce un pic a versiunilor 2000-2001, cel putin la partea din spate, acele stopuri patrate :)
    0 0
  • Razvan
    Frumusel noul mare mic Polo
    Automarket,

    Sunteti simpatici si chiar va sunt un cititor fidel, pentru as am pretentia de la voi sa dati stirile corect.

    Actuala noua Fabia este in continuare construita pe platforma veche cu ceva imbunatatiri : A04 (PQ24), acest nou Polo impreuna cu noua Ibizia si viitorul Audi A1 vor imparti platforma A05 (PQ25) care este un upgrade substantial (nu este noua 100% datorita costurilor pe care le-ar fi implicat) al platformei PQ25 astfel incat poate fi numita "noua".

    Despre acest nou Polo, e la fel ca si cu Golful .. modifici un far, un stop .. mai pui o linie, alte scaune, interiorul schimbat si inca 2, 3 motoare noi si voilà ai o masina noua :) !

    Ii doresc mult succes, in RO se va vinde intr-o veselie cu motorul 1.2 TDI common rail, prevad.
    0 0
  • Anonim
    come on ....
    Exteriorul nu-l comentez desi puteau modifica un pic blocurile optice de pe spate, dar interiorul .... Nu inteleg ce cauta cotiera aia acolo, sincer, cred ca mai frumos arata sandero la interior... pacat, nu au cum sa concureze cu mazda 2 ....
    0 0
  • Slab
    Nu-mi place deloc. Noua Fiesta e peste noul Polo si la interior si la exterior. Ca dealfel si Mazda 2 si Peugeot 207. Design tipic nemtesc - RECE. N-as cumpara asa ceva nici mort. Oricum la noi se va vinde bine ca deh e VW.
    0 0
  • Dacian
    New Polo
    De-a dreptul hidos. O masina in colturi, fara pic de fluenta a liniilor exterioare (ceva rotunjimi erau mai potrivite), un interior anost si un spate care te lasa fara cuvinte (in sensul rau al frazei). Din pacate pt VW estetic vorbind nu se ridica la nivelul New Fiesta, Mazda 2. Calitatea deocamdata nu se poate proba, dar parca vad ca dieselul va papa ulei in continuare. La dotari similare pretul va fi peste cel afisat de Fiesta si Mazda 2. In concluzie se va vinde ca da bine in fata vecinilor sa ai VW, dar eu unu nu as cumpara aceasta masina.
    0 0
  • incet,incet schimba VW si ceva la interior
    mda, ce sa zic, parca arata un pic mai bine decit Golf-ul 6 care nu prea a impresionat pe muta lume. Oare o sa vina si polo-ul cu A/C gratuit sau mai bine standard ca orice companie serioasa care se respecta, au ba ?
    La interior incet, incet incep sa ii copieze pe cei care au mai modificat cite ceva inaintea lor,vezi Peugeot, Sandero, Fiat
    design usor bmw seria1, parca lipsiti de inspiratie...
    0 0
  • new polo
    este frumoasa foc fata de vechea generatie daca reuseste sa bata la pret cu Ac geamuri el, inchidere, radioCD minim 2 aerbaguri oglinzi incalzite si proiectoare un Accent diesel cu toate astea pe el. Daca nu tot accentu-i mai destept pt ca ai in primul rand un portbagaj mult mai mare si sa nu mai vorbim ca la 1.5 tdci de 110 Cp si cuplu peste Polo accentul este cam de doua ori mai bun.
    0 0
  • LauCalin
    noul Polo
    Se pare ca sunt singurul caruia ii place cum arata. Si in acelasi timp este singurul model VW care imi place si asta dupa foarte multi ani, exceptie facand Passat CC. Cred ca va fi un concurent destul de puternic pentru masinile de clasa mica. Nu neaparat din cauza inovatiilor tehnice cat mai degraba datorita W-ului argintiu de pe capota.
    In privinta motorizarilor personal nu sunt adeptul motoarelor mici si supraalimentate, motiv pentru care as prefera mai bine un 1.4 de 85 CP in loc de 1.2 si 105 CP.
    Sunt curios cum va arata si in realitate si mai ales astept un comparativ cu Peugeot 207, care mi se pare una dintre cele mai capabile masini de clasa mica.
    0 0
  • tot bmw...
    eu zic ca i reusita
    Dragilor, si bmw si VW aici de fata, merg la interior pe simplitate, cea ce confera un mai bun control al tuturor comenzilor, si de aici rezulta o siguranta mai mare in trafic....Eu zic ca voua va plac gaget urile multe si ieftine, multe butonase si beculete...ma rog...ati ramas nostalgici la Daciile pline de aptzipilduri, stegulete si mai stiu eu ce se mai poate atarna la oglinda interioara......asta rezulta ca va place voua la un interior...
    Eu zic ca masina e super reusita, mai ales ca s a mers pe linii conservatoare, din partea mea nici un reprosh.....si... sa ajungi sa zici ca Sandero e mai frumoasa si ca pana la proba calitatea ar lasa de dorit...no comment
    Cred ca nu va plac masiniile germane...asta e cu totul altceva, altfel nu se explica termenul de "de a dreptul hidos".....o zi buna.
    0 0
  • Catalin
    un singur cuvant
    PLICTISITOR! (si exteriorul dar mai ales interiorul)
    0 0
  • mie-mi place, ar fi probabil singura masina mica pe care as conduce-o (daca chiar ar trebui), restul au un design lipsit de masculinitate (inclusiv vechiul polo)
    0 0
  • Andrei
    E mai tare ca GOLF-ul!!!
    Mult mai tare decat Golf-ul 6 la exterior!!!!
    0 0
  • Dj Alkalin
    Absolut SUPERBA!
    Din punctul meu de vedere, care am un Peugeot 206 1.4hdi fabricat
    in 2006(de care sunt destul de multumit),acest model VW este SUPERB! Nu stiu ce ti-ai mai putea dori,din punct de vedere al designului,pentru o masina din clasa ei.Este mult mai frumos decat Golf 6.Are o fata agresiva,un spate OK ,DAR CEL MAI BINE ARATA DIN LATERAL!Eu ma gandesc foarte serios sa cumpar acest model cu un motor TDI!
    0 0
  • Noul Polo
    Am vazut aici ca toti inclina spre o singura parere in privinta designului. Va plac foarte mult gogosile

    " De ce nu are forme rotunjite" -- pentru voi asta e singurul concept multumitor , masina sa arata ca un ou.

    Gusturile nu se discuta dar se pierd. Continuam sa evoluam pe o scara descendenta, si lipsita de estetica.
    0 0
  • Noul Polo
    Cuprins de m?nia cuvintelor din postul anterior , am uitat sa subliniez ce era mai important!

    Noul Polo este absolut superb !
    0 0
  • Noul Polo
    Si mie imi plece noul "look". Dar privit din lateral... pare Seat, nu? Cred ca din acest motiv imi place! :D
    0 0
  • ...................
    arata mai bine decat Golf 6, dar dupa parerea mea este slaba in comparatie cu noul Ford Fiesta.........
    0 0
  • in sfarsit l-au scos din coma profunda din ultimii ani dpv al designului !
    0 0
  • Das Auto
    Mie mi se pare foarte reusit. In comparatie cu golf 6 care mai mult este un facelift, .... noul polo aduce un aer cu totul nou fata de modelul precedent. Cine compara VW polo cu fiesta sau cu sandero....... (fara rautate) nu prea le are cu masinile. O masina nu inseamna numai design.
    Si cu toate astea interiorul noului polo ii simplu, elegant si echilibrat,...si cine vrea un interior cu "cerculete", "bulinute" si tot felul de briz-brizuri:) .... sa-si ia mazda 2 sau altele....

    In concluzie, o masina care face toti banii.
    0 0
  • Robert
    VW Polo 5
    Se va vinde bine ca orice model VW ,dar nu va detrona noua Fiesta care este in momentul de fata referinta clasei mici in materie de tinuta de drum si de design . Cel putin in urmatorii 2-3 ani Ford Fiesta va fi cea mai vanduta masina de clasa mica din Europa .
    0 0
  • design
    PETER, inchipuie-ti acest VW Polo, la o versiune mai ieftina cam cum ar arata, fara display si climatronic, interiorul ar fi deloc placut, pe cand in Fiesta elementele noi, care o si fac mai atragataore raman, deci ineriorul lui POLO se bazeaza pe cerculete si sticlute, in rest totul e cam cum a fost, si daca zici ca acelor persoane carora le place Fiesta nu le au cu masinile, vino cu argumente(tot fara rautate)
    0 0
  • andrei
    new polo
    nu va inteleg
    mie chiar imi place, indraznesc sa spun ca imi place mai mult decat noul G6,pacat ca nu au fost ceva mai "pretentiosi" si cu blocurile optice spate
    sper sa nu explodeze si pretul
    0 0
  • Cristi
    Golf 6 miniatura
    Astia de la volkswagen, nu au idei, in afara de designul de la CC si Scirocco, nu au nimic. Acest polo e o copie la o scara mai mica a golfului 6 aparut anu trecut, la randul lui o copie dupa un golf 4 (care a avut un succes imens) si facut un face-lifting.
    Sper sa nu fie un mare fas ca si cu golful 5.
    0 0
  • lucianseverus
    parere
    Rahat ! Mici modificari nesemnificative prezentate foarte pompos!
    0 0
  • Noul VW POLO
    Mie mi se pare mai compact decat precedentul si mai indraznet.
    Mai ales in ceea ce priveste consumul dar si motorizarea.
    0 0
  • asta
    e mai frumos decat GOLFUL 6,parerea mea......chiar imi place
    0 0
  • ha ha ha
    pai
    cam seamana mai mult a golf.si ca orice masina germana care se respecta,ar trebui sa aibe ceva amintire si de la anteriorul polo,nu numai de la fratele mai mare golf
    0 0
  • gabriel
    superb
    parerea mea este ca este o masina reusita fata de vechiul polo si cred ca este mult mai frumos decit new fiesta,spun asta findca le-am vazut pe amindoua pe sosea si totusi este vw
    0 0
  • storintulcea
    Am comandat una
    Eram fan Audi A3, si m-am dus la reprezentanta sa vad ce mai e nou.
    Si, am vazut noul ,Polo care mi-a placut din prima secunda, atat exteriorul, interiorul, cat si pachetul de dotari standard pt siguranta. Nu mai spun pretul care e unul foarte atractiv pt o oferta care la alte marci costa mult mai mult!
    Nu degeaba este masina anului in Europa!
    Asa ca dupa doua saptamani am comandat una. Acum mai am de asteptat vreo doua luni pana vine.
    0 0
  • polo
    Am fost si eu la reprezentanta si am vazut noul polo si vreau sa spun ca e o masina foarte reusita. Nu se compar co niciuna din clasa ei, deaceea a luat locul 1 i fata lui fiesta,ibiza 207 si mazda.
    eu zic ca merita ...........................mai ales cu noua oferta la 10677eur...............
    0 0
  • aPOLOdór
    Noul Polo
    O masina absolut fantastica. Un design superb atat interior cat si exterior. Celor carora nu le convine decenta liniilor caroserie le recomand sa astepte productia navelor spatiale in forma de ou. Viitorul e aproape!
    0 0
  • mihai p
    cool
    nu ar fi frumos sa-mi cumpar masina asta draguta?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru