OFICIAL: Ondelios, conceptul viitorului la Renault

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 10.09.2008
Renault a prezentat un concept hibrid care intruchipeaza un viitor crossover de lux cu caracteristici ecologice.

Esential

205 CP are motorul turbodiesel prevazut pe conceptul Ondelios.

Renault a publicat astazi primele fotografii oficiale si primele informatii despre noul concept hibrid, pregatit pentru Salonul Auto de la Paris. Marca franceza isi anunta noul concept, denumit Ondelios, ca pe un crossover de lux cu scopul declarat de a respecta criteriile de mediu.

Ondelios masoara 4.800 mm in lungime, 2.000 mm in latime si are o inaltime de 1.600 mm. "Ondelios este inspirat mai degraba de miscare decat de viteza si este un raspuns nou la ceea ce se numeste chemarea aventurii la drum lung", a declarat Patrick Le Quement, designer-sef la Renault.

Partea frontala se evidentiaza prin grila inovatoare din aluminiu flancata de blocurile optice, care la randul lor exprima ideea de miscare lina. Mai mult, designerii francezi au implementat insertii de tip LED, care se prelungesc, exprimand aceeasi idee de fluiditate.

Designul inspirat din aeronautica aduce o serie de elemente ciudate. Vorbim de forma si functia stopurilor, concepute in asa fel incat sa preia fluxul de aer.

Forma futurista a crossover-ului Ondelios este excelent conturata de linia aerodinamica a acoperisului.

Inainte de a patrunde in interiorul lui Ondelios observam usile in stil "gullwing”, care ne invita intr-o lume digitala, marcata de tehnologiile de ultima ora. Vorbim de un cockpit prevazut cu trei randuri de scaune si un interior gandit pentru 6 persoane care au la dispozitie o sumedenie de ecrane, inclusiv un display care sta la baza parbrizului si transmite imagini preluate prin intermediul camerelor de filmat de pe oglinzile laterale.

Vehiculul nascocit de designerii Renault este incaltat cu jante din aluminiu de 23 inch si echipat cu o unitate hibrida compusa dintr-un motor turbodiesel de 2.0 litri dCi cu 205 CP si cuplu maxim de 450 Nm care functioneaza alaturi de un motor electric alimentat de baterii pe Litiu-Ion.

Timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h este de 7.8 secunde, in timp ce consumul mediu estimat se ridica la 4.5 litri la 100 km. Puterea motorului este transmisa celor patru roti prin intermediul unei noi cutii de viteze dual-clutch cu sapte raporate.

Peugeot si Citroen au anuntat la randul lor ca pregatesc astfel de concepte futuriste pentru Salonul Auto de la Paris.

Via | Renault

Taguri: Ondelios, Renault

Comentarii (15)

  • toteu
    205 cp la 2.0L dCi ... hai vw :)) ce-ti mai fac TDI`urile ? nici la 1.9 nu ai reusit sa bati reno`u si nici la 2.0
    0 0
  • Hai zau
    hai mha lasa vrajeala e doar un concept si nu este in productie.A da da reno ce motoare de 2.0 Dci si 150 cp si vw 2.0 tdi de 170 cp ? de asta ce spui
    0 0
  • Nuuuuuuu....
    Nu, nu inca un concept renault. Francezii astia au cele mai tampite idei si concepte. Chiar nu pot sa ne scuteasca de "futurizmul" lor?
    0 0
  • dadada
    Da , francezii fac masini frumoase ,sigure etc. Din pacate , asta e doar un concept , iar pina la realizare mai e mult....Iar comparatia cu vw mi se pare cel putin hilara! Ce sa faca germanii comunisti cu capul plin de bere ?!
    0 0
  • Din nou Renault
    Domnilor de la Automarket.....iar Renault ??
    Dar mai lasati-ne cu atatea stiri despre ei !!
    Tot a doua zi :Renault in sus,Renault in jos!
    Cotizeaza bine in conturile revistei? Banuiesc ca da !! Daca ar avea macar masini de calitate....
    0 0
  • emilian
    si conceptul ii urat,atunci ce sa mai asteptam de la produsul final...:)))))) Amu fara vrajeala,ca si orice concept,arata bine,dar pana la produsul final,sigur nici n-o sa semene cu asta(din pacate). Hai mai fixistilor,stiti una si gata,nu sunteti deskisi deloc spre nou...daca peste 8-10 ani o sa detina Renault monopolu in Romania,o sa va aud si pe voi...renault,cele mai bune motoare,cea mai fiabila si rezistenta marca...daca apreciezi o anumita marca pt ceva,nu inseamna ca in alte domenii,alta marca nu poate s-o depaseasca... da din pacate,romanu se crede cel mai bun("sunt mandru ca sunt roman"),si asta ii ajunge,nu mai face nimik,nici macar nu apreciaza pe cei care incearca sa faca ceva... Hai trezirea Romania,si la mai mare...
    0 0
  • Andy77
    Renault
    Chiar va place acest concept? Poate am eu gusturi ciudate... dar pare... oribil. Cateva idei frumoase are dar pe intreg... cumplit!
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    ahahaaahaaa =))
    sa fac dero de nu asta e cel mai urat concept de ceva vreme incoace :)) =)) RENO RULEAZA :))=))
    0 0
  • doar renault
    pai poate ca nemtii nu mai scot nimic pe piata. nici macar concepte. cum adica sa nu mai scrii de renault cand astia vin cu stiri. ce alte stiri sa bagi? ca si-a facut facelift pasatul? adica si-a marit farurile alea si-atat? :))
    0 0
  • nu conteaza...
    Ondelios.....? Poate HIDELIOS
    BLA,BLA,BLA
    0 0
  • impresie
    din ce in ce mai dezamagit de renault... care la design nu cred a fi unul dintre fruntasi. prima impresie negativa in materie de design, a venit de la "noua Laguna care este o masina fara personalitate si care nu are nici o tenta. a doua dezamagire vine din partea modelului symbol care intr-un top al celor mai urate masini din istoria omenirii de la dinozauri incoace ar fi fara indoiala pe primul loc. conceptul "de fata, nu este inca o dovada a continuitatii acestei vointe a designerilor de la renault, de a duce conceptul de masina spre ceva respingator, imi imaginez spre evitatea automobilului si reprofilarea catre biciclete si eventual mersul pe jos. numai bine!
    0 0
  • Concept
    Cu siguranta aceasta masina va ramane la stadiul de concept, sigur o mare parte din elementele futuriste se vor regasi pe noile modele, 100% motorul de 2.0l se va gasi foarte curand pe unul din modele de serie. Cat despre disputa Renault vs VW, cifrele privind unitatile vandute vorbesc de la sine. Probabil ca aceasta masina s-ar vinde foarte bine in SUA,(in cazul in care ar avea si o motorizare pe benzina), desing-ul exterior fiind unul pe gustul americanilor
    0 0
  • Ondelios...
    Bine ca e doar concept. Poate totusi se trezesc si nu se apuca sa-l scoata pe piatza, ca va fi doar o alta hidosenie in genul X6, care sa arate a tanc turtit !
    0 0
  • WAR_@NGEL
    :))
    Conceptul viitorului si tot cu keie se porneste :))
    imi place bordul, dar totusi la asa bord trebuia amprenta sau comanda vocala pt pornire, nu cheie:))
    0 0
  • b
    Acest model este de tipul SF! Sunt tari Renaultul au idei belea:)Numai bene!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru