OFICIAL: Opel Insignia este Masina Anului 2009 in Europa

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.11.2008
Opel Insignia a castigat cel mai cunoscut premiu european acordat in industria auto, devenind Car of The Year 2009.

Oficialii Car of the Year (COTY) au anuntat marele castigator al editiei 2009 a celei mai important competitii din industria auto europeana. Astfel, Opel Insignia este marele castigator, fiind urmat, la doar un punct diferenta, de Ford Fiesta. Volkswagen Golf 6 a primit locul trei, cu 223 puncte obtinute.Opel se afla la treilea titlu COTY din istorie, modelele marcii germane reusind de alte sase ori sa se claseze pe pozitia a doua.

Juriul competitiei a fost format din 59 jurnalisti auto din 23 de tari din Europa, care i-au oferit lui Opel Insignia 321 puncte iar lui Ford Fiesta 320 puncte. Rezultatul i-a fost dezvaluit in acesta dimineata lui Carl-Peter Forster, Presedintele GM Europa, de catre Steve Cropley, redactorul sef Autocar si vicepresedintele executiv al Car of the Year 2009.

“Insignia si Fiesta sunt doua masini deosebite. Ne pare rau ca Ford a pierdut la o diferenta asa de mica, dar speram ca sprijinul primit de acest model va primi un raspuns similar din partea publicului”, a declarat Steve Cropley.

Inca un fapt surprinzator la acest vot este ca Insignia a primit cele mai multe voturi de la 20 de membri ai comisiei, iar Fiesta fost plasata pe locul intai de 19 dintre acestia. Infrangerea lui Fiesta are un gust amar pentru Ford, care a mai primit o asemenea lovitura cand Modeo a pierdut in fata lui Alfa Romeo 147 la un punct diferenta, in anul 2001.

Finalistii competitiei din 2009 au fost: Citroen C5 (198 puncte), Alfa Romeo MiTo (148 puncte) , Skoda Superb (144 puncte) si Renault Megane (121 puncte). Echipa care a dezvoltat Opel Insignia va primi premiul "Car of the Year" in cadrul unei ceremonii speciale, in luna ianuarie 2009.

Via | Autocar

 

 

Comentarii (30)

  • balanel
    vai steaua lor
    Auzi, sa castige un GM in fata unui Alfa!
    MiTo e la ani lumina de orice Opel!
    0 2
  • pt balanel
    :) esti nostim baiatule
    2 0
  • Circotasul Auto
    balanel
    Domnu' balanel , Alfa e la ani lumina in spatele lui GM . GM a dat un miliard ca sa nu fie obligat sa cumpere gunoaiele dela FIAT si ALFA ROMEO. Mai citeste !!!
    1 0
  • bravo opel pt victorie!!
    si pe mine m-ai facut sa rad cu alfa ta!!

    "Hai ca m-am, distrat cu tine"
    1 0
  • rookie
    Nemultumiti
    Nemultumiti vor fi intotdeauna. :)
    Felicitari OPEL! Chiar au reusit sa aduca un model frumos pe piata. Meritau premiul. (Dupa parerea MEA)
    1 0
  • Sa fim seriosi... diferente de ani lumina intre marcile din Europa nu prea mai exista. Multe "mituri" au cam inceput sa cada.
    Intre timp, pe o nota paranoico-conspirativa, GM se gandeste la solutia falimentului, Angela Merkel se intalneste cu directorii Opel si.. Insignia castiga COTY 2009. :)
    Oricum, bravo Opel si bravo Insignia! Sper sa ajute Opel-ul.
    0 0
  • haha Renault
    hihihi, la distanta lumina se afla Renault, mult laudat si slavit de catre romanii nostrii, care criticau acel "urat" G6, HAHAHA Renault

    PS: sa nu spuneti la nimeni ca lucrez pentru ei. :D
    0 0
  • Logan
    Eu cred ca Loganul trebuia sa iasa masina anului. Acesta nou cu facelift bate tot. Nu poti compara opel cu Noul Logan!!
    0 0
  • Crysty
    Masina anului
    Eu v-am zis acum 1-2 saptamani ca Insignia sau Golf VI o sa castige !
    Felicitari Opel! Era de asteptat! Pacat ca nu se vor mai cumpara asa multe masini din cauza crizei financiare!
    0 0
  • Ba astea sant dusi pai masina anului ie ie ei ?
    cazanul sandero :)))))
    1 0
  • Breaking news...
    Vorbit romaneste... macar in presa! Ca is destui retardati in viata de zi cu zi care spic numai inghlish degeaba!
    0 0
  • Dezamagut
    Sunt dezamagit. Preferam sa fie C5-ul dar se pare ca jurnalistii nu au reusit sa aprecieze o masina care afara se bucura de un succes imens si care reprezinta cu adevarat un pas urias fata de generatiile precedente. Si inca ceva, nu inteleg cum o masina - Golf - care nu se deosebeste radical de generatia anterioara a reusit sa prinda locul 3. Anyway, felicitari invingatorului.
    0 0
  • dadada
    Americanii de la Opel au castigat ! Americanii pe primele doua locuri ! Felicitari !
    0 0
  • CAZANE
    ca de obicei, castiga numai cazane
    0 1
  • Schumi
    Consolare Ford...
    Ford se poate totusi consola. Opelul asta seamana foarte mult cu Mazda 6 :D. Oricum e o alegere f ciudata pt locul 1. Cred ca e masluiala ca sa mai ajute GM sa iasa din criza.
    In ceea priveste cumpararea Fiat de catre GM, a fost numai gaselnita in contract care sa permita FIAT sa se "rupa" de GM (care deja incepea sa se scufunde si tragea dupa el si FIAT). Acea clauza a salvat de fapt FIAT. Cat despre "gunoaiele" de la FIAT, unele dintre ele au castigat acest trofeu. Cred ca din aceasta cauza MiTo iesea din discutie. Oricum este o performanta mare pt un astfel de model de nisa.
    0 0
  • Golf 6 pe 3
    Ce ma bucur ca si-a luat-o Golful si Skoda in freza!!! hahahah! Cea mai buna stire a zilei.
    0 0
  • Andrei Alexandru
    Mda :)
    Mie personal mi se pare super tare Alfa Romeo MiTo. Dar de restul nu as putea spune la fel. Open nu prea ma intereseaza, Ford... este de rahat... Golf seamana ca au folosit Ctrl+C si Ctrl+V... dar cred ca tine si de gusturi. Oricum Fiat sa fie fericiti ca au scapat de GM. Nu am crezut niciodata ca americanii fac masini frumoase sau bune. Stiam doar ca le fac sa consume mult si ca sunt analfabeti... dar evident, fiecare cu parerea lui!
    0 0
  • supa
    gaina batrana cu morcov tanar se face...opelul ii vechi pe piata dar au venit niste tinerei cu idei cat china si au facut cea mai frumoasa masina a anului in toata lumea..nu numai in europa..ba voi cu fiaturile care put deja si alfa romica care ii o rabla sa nu mai zic de chinezariile de la volkswagen cu golful lor si skoda care hai sa fim seriosi...opel a fost si ramane masina cea mai buna posibila...bravo..daca ne uitam in urma multi nemti si suedezi faceau crima de om numai sa puna mana pe un opel kadett D modelul patratos..care a fost doi ani consecutiv masina anului in europa..1979- 1980..pe urma au atacat cu opel kadett E GSI in 1985-1988...i-au spart pe toti..mai ales in 1988 cand a devansat celebra rabla ford sierra...sau gunoiul de renault 19....of lume .
    mai astia cu goazele de alfa romica si fiat xxx si ford balaur...dati-va la o parte ..trece un opel..sa-l aplaudam..
    daca nu stiati ..e baietelul lui Vectra si a lui Vauxhall..acest insignia..
    cate opel vectra vezi numai in romania..miiiiiiii..
    hai faceti pasi ..trece opelul...tit tit tit ..
    0 0
  • VALY gm
    re> supa
    bravo mestere , bine spus sa vedem cand scoate si VW un passat 2.0 tdi de 190cp!
    0 0
  • clubopel.com
    opel rulez....:)
    0 0
  • clubopel.com
    clubopel.com
    opel rulez....:)
    0 0
  • re>supa,clubopel.com
    Schumi
    Bah, ati castigat si voi o data si va umflati pene. Frustratilor.
    0 0
  • Vectra
    de vandamme
    Supa de gaina,esti boss!! ai zis tot, deci nu mai trebuie sa spun nimik. Bravo OPel.
    PS: Ce ma bucur ca si-au luat teapa gunoiale de VW si Skoda. hahahahahha
    1 0
  • opelopel
    Bravo Opel.Munca- rasplata
    1 0
  • hoinar
    bravos
    Bravo pentru Opel, o masina care se simte atunci cand urci in ea ca este lucrata cum trebuie.
    0 0
  • killer
    Pt.gaina
    Tu esti prost la cap ca opel ramane si a fost cea mai buna masina??:-)))))esti dus cu pluta!! nu esti cumva politist? sau fan Dacie ?? daca este asa mai cred si eu ca pentru tine este cea mai buna masina!!tu nu te-ai urcat intr-un Passat nou nout!! sau nici nu te-ai urcat decat in Dacie si cacatul de Opel!! si ce daca a castigat acuma?nu observa nimeni ca fata masinii seamana cu Scoda Octavia?
    0 1
  • felicitari
    Felicitari Opel ... si eu am unul si sunt multumit chiar daca a incercat un nene sa ma faulteze ca-i masina saracului in Germania (probabil a uitat ca suntem in Romanica noastra). Parca ma simt mai bine acum sa conduc un OPEL ..:)
    0 0
  • supa
    pentru killer ...draga mosule..pardon..killer ..nu sunt nici una nici alta..da cand ma uit la passat..parca am diaree...pur si simplu...ba ia o tequila de maramures aia de pruna ..si vei vedea viata cu alti ochi..ma cine ti-a zis ca passatul ii masina..ma te-a prostit ala..no pe bune..vezi dublu sau porti ochelari ca seamana cu skoda octavia..ioi..
    tu rozi..petrea si-a luat trabant nou..
    cine
    petrea
    si
    ma din fata ii solenza si din spate mercedes..
    no nu-i trabant
    da ce-i tu
    un cacat cu staniol pe care scrie volkswagen...
    cand nemtii faceau passatul in spania..cei de la opel o mai schimbat o generatie de muncitori..
    eu am opel kapittan 1958
    opel ascona s din 1974
    opel kadett D 1980
    opel astra H 2005
    toate merg la fel de bine ...asa ca fa loc ca pute volga..pardon volkswagenul..tot cu vo..de la voma...
    tiiiiiiiiit trece opelul
    0 0
  • pt killer
    Dute cu passatul ala si impuscate sau mai bine pt. ca oricum nu ai fata de Opel ia o berlina
    1 0
  • Wehrmacht
    Masini super Opelurile=bravo baieti
    Bravo Opel...bravo Germania...o masina superba si reusita din toate punctele de vedere..ca de altfel majoritatea Opelurilor..pai cand Opel producea celebrul GT Volkswagen se juca cu putza in tarana..sa nu mai zic de Kadet D, ASTRA G, H,VECTRA SI STATI ASA ca acuma vine si noul Astra...durere de cap pentru VW...si pt Killer...baaaaaa..Passatul e una din cele mai proste masini..o gramada de probleme de ordin tehnic si nu numai..BV OPEL....OPEL..OPEL...UBER ALLES...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru