OFICIAL: Touareg Hybrid, primul hibrid de serie Volkswagen

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 23.09.2009
Primul hibrid de serie al celor de la Volkswagen va fi SUV-ul Touareg. Acesta va fi prezentat oficial la Detroit, in ianuarie 2010.

Daca la Salonul Auto de la Frankfurt si-a expus deja gandurile ecologice prin concepte ca E-Up sau L1 si dupa ce gama de modele contine deja de doi ani versiuni ecologice BlueMotion, Volkswagen va lansa in cadrul Salonului de la Detroit (ianuarie 2010) noul Touareg Hybrid, primul model de productie de acest tip din gama producatorului din Wolfsburg.

Desi ar fi putut sa prezinte in premiera Touareg Hybrid la Geneva, in luna martie, alegerea Salonului din Detroit nu este intamplatoare. Prima piata pe care va fi lansat modelul va fi chiar cea din Statele Unite, acolo unde hibrizii sunt la mare moda in ultimii ani. Modelul german va avea un tren de propulsie format dintr-o unitate TSI V6 de 333 CP si un motor electric de 52 de cai putere. Conform primelor informatii, consumul mediu mixt al modelului va fi de circa 9 litri/100 km.

Principalii concurenti directi ai lui Touareg Hybrid vor fi Mercedes ML450 Hybrid, lexus RX450h si BMW X6 Hybrid, toate aceste modele fiind lansate pe piata in cursul ultimelor 16 luni.

via | Cartech

Comentarii (6)

  • Credeti ca acest model o sa fie de succes?
    Raspuns---Afirmativ
    5 3
  • Norme de poluare
    Normele de poluare in California sunt diferite de cele din Europa, adica se uita la alte chestii decat normele Euro.
    Asa ca apar tot felul de ciudatenii de astea hibride pentru piata americana.
    Success pentru Touareg Hybrid? Ma indoiesc. Acolo se prefera BMW din cele europene iar restul sunt Toyota.
    Dar macar cu asta VW castiga experienta.
    0 0
  • @cozappz
    Tin sa te contrazic. Intr-adevar BMW e lider dintre europene, dar VW are poate cea mai abrupta crestere, iar Tuareg este unul dintre modelele pe care VW se bazeaza in SUA. Daca vei trece pe acolo, vei ramene uimit sa vezi la fiecare colt de strada cate o Jetta. Sau poate ai fost deja...
    0 0
  • pt Blue
    daca este la fiecare colt de strada cate o Jetta inseamna ca sau dat cate o masina gratis la cumpararea imobilului.
    Ca o gramada de oferte de genu asta sunt .Mii si mii.
    0 2
  • @tzenu_bmw
    Daca nu ai fost mai departe de magazinul de la coltu strazii nu cred ca are sens sa-ti dai cu parerea....sincer
    2 0
  • @Blue
    Ai dreptate, am fost deja, si intr-o luna voi mai fi ;)
    Ca fan VW, te asigur ca m-am uitat dupa VW dar nu prea am vazut. Iar raportul dintre BMW si ceilalti europeni este de 3:1 chiar 4:1 in San Francisco.
    Am vazut 1 Audi R8, parca unul sau doua Touareg si multe Jetta cat si cele vechi, cunoscute de noi ca Bora. Rabbit(Golf) nu prea am vazut, poate nu am umblat eu pe unde erau. ;)
    Revenind la hibrizi, majoritatea masinilor de taxi sunt hibrizi Ford Escape dar din stilul lor de condus, parca vor sa ajunga la emisiile masinilor normale.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru