Peugeot si Citroen lanseaza o cutie cu doua ambreiaje

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.09.2009
Peugeot si Citroen vor aduce la Frankfurt noua lor cutie cu doua ambreiaje, instalata pe versiunile diesel ale modelelor 4007 si C-Crosser.

Pe langa premierele deja anuntate, Peugeot si Citroen vor aduce la Frankfurt si noua lor cutie cu doua ambreiaje si sase rapoarte, botezata DCS6. Tehnologia dezvoltata de cei doi constructori francezi va fi introdusa pe SUV-urile C-Crosser si 4007.

Primul SUV diesel cu optiunea unei cutii automate este o premiera pentru Citroen, transmisia DCS6 completand cu succes sarcinile motorului 2.2 HDi de 156 de cai putere. Echipat cu noua cutie cu doua ambreiaje, C-Crosser consuma 7.3 litri/100 km (cu putin peste cei 7 litri/100 de km consumati de versiunea echipata cu transmisia manuala) si emite 192 g/km.

Introducerea optiunii automate va scadea performantele SUV-ului, acceleratia de la 0 la 100 de km/h realizandu-se in 11.1 secunde, cu mult peste cele 9.9 secunde ale versiunii cu cutie manuala. Premiera noii cutii automate cu ambreiaj dublu pe C-Crosser coincide si cu lansarea unei echipari mai bogate a SUV-ului francez, care a primit in standard senzori de ploaie si conexiune Bluetooth.

Si fratele de concern Peugeot 4007 va fi expus la Salonul de la Frankfurt cu aceeasi cutie cu doua ambreiaje, instalata pe versiunea 2.2 HDi.

performantele sunt identice cu cele ale omologului din curtea Citroen: un consum mediu de 7.3 litri/100 km si emisii de 192 g/km. Transmisia va oferi pe langa functia Drive si o treapta Sport, in care SUV-ul emite pretentii sportive.

Cele doua modele franceze vor fi disponibile impreuna cu noua cutie DCS6 incepand cu luna ianuarie a anului 2010.

via | Peugeot/Citroen

Comentarii (2)

  • Joseph
    E o noua promotie ?
    PSA ofera o cutie de carton cu doua ambreiaje de schimb ???
    1 0
  • Cristi
    Date incorecte
    Macar verificati si voi datele inainte sa postati o stire de genul asta. Cutia DCS de la psa se misca la fel sau mai bine decat cea manuala si nu mai rau. Consumul este identic la ambele versiuni.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru