Pininfarina: "Nu vom lua parte la producţia lui Lancia Stratos"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.07.2011
Pininfarina a declarat astăzi oficial că nu va lua parte la presupusa producţie în serie a modelului Lancia Stratos, creat în urmă cu câteva luni în exemplar unic pentru un om de afaceri german.

Aşa cum vă anunţam şi ieri, producţia supercarului Lancia Stratos într-un număr limitat de exemplare este pusă sub semnul întrebării. Principalii colaboratori ai proiectului care a dat naştere unicului Stratos contemporan, Ferrari şi Pininfarina, se opun ideii de producţie în serie.

Carosierul italian a publicat astăzi o scrisoare oficială în care lămureşte poziţia sa în scandalul iscat zilele acestea. Pininfarina începe prin a clarifica faptul că nu va lua parte la presupusa producţie în serie a noului Stratos. Italienii continuă prin a-şi asuma paternitatea exemplarului unic creat pentru clientul Michael Stoschek.

Carosierul ţine să precizeze că suportul său tehnic şi logistic nu prevede nici o decizie de extindere a producţiei. Pininfarina îşi exprimă, printre altele, satisfacţia pentru oportunitatea de a fi contribuit la realizarea dorinţei lui Michael Stoschek. "Crearea unui asemenea model este o onoare, având în vedere interesul pe care l-a suscitat acest automobil în presa internaţională", se arată în comunicatul italienilor. 

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru