Porsche anunta inca un an exceptional

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 25.01.2008
Germanii de la Porsche au anuntat vanzari in crestere cu 19% procente pentru ultimul an.

Esential

19% a fost cresterea inregistrata la vanzarile de Porsche.

Porsche este producatorul auto din Germania care trece prin cea mai glorioasa perioada din existenta sa. Brandul din Stuttgart a reusit sa complexeseze in ultimii ani marci cu traditie de pe piata germana, cum ar fi BMW sau Mercedes.

Porsche este brandul german cu cea mai buna imagine, este pe cale sa devina actionar majoritar in cadrul grupului VW si vinde de an la an din ce in ce mai bine. Nu doar cresterea vanzarilor este o constanta a activitatii companiei din Stuttgart ci si cresterea profitului.

Se cunoaste ca in ultimii ani Porsche a reusit sa fie cel mai profitabil producator auto din lume. Daca tot vorbim de profituri si vanzari merita sa mentionam ca vanzarile companiei au crescut in 2007 la un nou nivel record.

Cresterea vanzarilor la modelele Porsche a fost de 19% in ultimele sase luni, ceea ce consemneaza un venit de 3.5 miliarde de euro pentru aceeasi perioada. Unul dintre succesele anului trecut a fost faceliftul realizat la SUV-ul Cayenne, lucru care a dat un imbold vanzarilor la acest model.

Principalele piete ale marcii Porsche, SUA si Germania, au crescut mai lent decat media. Astfel, in Statele Unite vanzarile Porsche au crescut cu 11 procente, iar in Germania doar cu 4 procente. In alte regiuni brandul german a reusit sa atinga cote de crestere de aproape 30%.

Trebuie sa mentionam ca cei de la Porsche au fost criticati pentru ultima gama de modele, care conform unor specialisti nu intregesc adevaratele valori ale marcii germane. In ciuda acestui lucru, Porsche preconizeaza vanzari record pentru urmatorii ani.

Taguri: Cayenne, Porsche

Comentarii (1)

  • razvan
    sunt si eu curios !?
    ce "specialisti" de 2 lei comenteaza ce modele scot cei de la Porsche, aprobate si validate de insusi nepotul fondatorului !? pana la urma, daca presedintele considera ca se respecta design-ul si valorile marcii, inseamna ca masina va fi produsa - nu specialistii isi asuma un eventual esec ci tot actionarii/presedintele. In final, felicitari Porsche Stuttgart !!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru