PREMIERA: Iata noul Volkswagen Golf BlueMotion!

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 08.09.2008
Volkswagen va prezenta la Paris varianta BlueMotion a noului Golf, capabila sa ofere un consum de doar 3.8 litri/100 km.

Esential

11.2 secunde ii sunt necesare noului Golf BlueMotion pentru a atinge 100 km/h.
250 de Nm dezvolta motorul diesel instalat pe Golf BlueMotion.

Salonul Auto de la Paris va consemna inca o premiera in dreptul celor de la Volkswagen. Dupa ce au dezvaluit noua generatie a modelului Golf, cei de la Volkswagen se pregatesc sa adauge inca un membru familiei BlueMotion. Este vorba despre noul Golf BlueMotion, versiunea ecologica a noului hatchback, capabila sa inregistreze valori record in materie de consum si emisii pentru clasa sa.

Noul Golf BlueMotion este propulsat de un motor diesel de 1.6 litri TDI cu common rail, capabil sa dezvolte 104 cai putere si un cuplu motor de 250 Nm inca de la 2000 de rpm. Bagajul de resurse oferite de motorul de 1.6 litri ii permite noului Golf BlueMotion sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 11.2 secunde si sa atinga o viteza maxima de 188 km/h.

Toate acestea cu un consum de doar 3.8 litri la 100 de kilometri si o rata a emisiilor de doar 99 g/km. Aceste valori plaseaza Golf BlueMotion chiar si inaintea lui Polo BlueMotion, recunoscut deja pentru performantele sale in acest domeniu.

Inginerii Volkswagen au reusit sa obtina o astfel de economie a carburantului prin modificarea treptelor cutiei de viteze, prin inlocuirea filtrului de particule si prin recalibrarea unitatii electronice de control (ECU).

Cum era si normal, aerodinamica a fost modificata iar modelul ecologic s-a ales cu un set de pneuri cu rezistenta scazuta la rulare.

Noul Golf BlueMotion se alatura listei lungi de modele ale gamei ecologice Volkswagen, lansate in 2006. De atunci si pana in prezent, logo-ul BlueMotion s-a regasit pe aproape toate modelele VW: Polo, Sharan, Golf V, Golf Estate, Golf Plus, Jetta, Touran, Passat, Passat Estate.

Comentarii (21)

  • toteu
    In sfarsit o masina ca lumea de la vw, cu motor ca lumea, nu ca idiotenia de 1.9tdi
    0 1
  • marius
    lol ...
    @eu
    ce te face sa crezi ca motoru` asta e mai calumea decat "idioteniile" de 1.9 ? Oricum consumu` pe care tzi`l prezinta in articol nu e relevant...pentru ca in functie de stilu` de conducere chiar si un 1.9 Tdi poate sa consume 3,8...incercati varianta de 90 de cai si va convingeti
    0 0
  • cozappz
    putina sare
    Din 1.6 CRDI astia scot acum cat scoteau din 1,9PD TDI? Asta nu e stire, e fantezie, mai ales ca de schimbarea turbinei nu zice nimeni nimic. Oricum din 1.9 TDi eu scot 4.8 cu 101 si 4.9 cu 105 asa ca o scadere de 1 L pe 300cm3 mi se pare exagerata! 'Om trai si-om vedea, cine se roaga de masina sa demareze la semafor. Drum bun si respect!
    0 0
  • se numeste BlueMotion
    Se numeste BlueMotion adica se refera mai mult la noxe decat la putere, dar cap aveti minte ce va mai trebuie.
    "rata a emisiilor de doar 99 g/km" - atat emite tractorul ala de 1.9 ??? si vezi "cozappz" ca ala e un consum mediu declarat, nu minim, sa-mi arati si mie mediu de 4.8-4.9 cu 1.9 TDI.
    0 0
  • BlaBla
    Nu e decat marketing in toata industria germana de masini. Sunt niste rable invechite prezentate meltenilor ca super masini nemtesti. Daca sunt atat de bune si fiabile de ce dau garantia aia jalnica la ele?
    0 0
  • Nicolae
    Consum
    La datele furnizate de constructor Volkswagen Golf BlueMotion bate Toyota Prius la fundul gol cu tot sistemul ei hibrid !!!
    Felicitari VW .
    Calea este imbunatatirea randamentelor si exemplul e aici ,si propulsia electrica (exista deja baterii in stadiul semiindustrial bazate pe nanotehnologie cu performante mult superioare celor litiu -ion)
    0 0
  • Florin
    Mai dar ce le stiti!
    Mai oameni buni ce usor e sa critici... Mai "BlaBla" esti jale, industria germana e marketing doar? esti catastrofa, ai avut macar o masina germana?, noi romanii ce am facut bun? de ne dam asa grande????
    0 0
  • @Nicolae
    Draga Nicolae, inainte sa vorbesti mai gandeste-te. Stii de cand e Prius 2 in productie? Adica ma rog, vanzare...Documenteaza-te si o sa vezi. Ceea ce vreau sa spun cu asta - ar fi o rusine daca in cei 5-6 ani diferenta de model astia de la VW nu scoteau ceva mai economic.
    0 0
  • indyul
    e sensibil subiectul
    Era de asteptat sa se conformeze si ei! Francezii au facut-o de mult: renault 1,5 dci, 105 cp, 6t ->
    Consum Mixt 4,4 (declarat), 6-6,5 (real f. de procentul urban/extra [pt bucuresti 60% urban treci de 7]), Emisii CO2 120(g/km). Daca ma gandesc mai bine BlueMotion e tehnologie de la Mercedes :d si se chema BlueTec :d

    "... Daimler AG has entered into an agreement with Volkswagen and Audi to share BlueTec technology with them in order to increase the Diesel passenger-vehicle market in the US. ..."
    sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/BlueTec

    P.S.
    cine protesteaza fata de UE in legatura cu nivelul emisiilor maxime permise la masinile noi? .fr .it .de .... guess :P
    0 0
  • We
    diferentele dintre 1.9 tdi pd si 1.6 tdi CR sunt destule:
    1. Motor mai mic greutate mai mica
    2. Taxe mai mici
    3. Consum mai mic
    Voi ce preferati un motor de 1.9 sa platiti taxe mai mari sau un motor de 1.6 si platiti mai putin.
    Noi romani daca nu avem motoare de peste 2l nu e bun.BlaBla nu sti ce vorbesti
    0 0
  • jorjel
    taxe ....
    Nu taxele sunt totul ... mai ales ca e posibil sa dispara, pentru bruma asta de economie ( daca pleci ca omul de la semafor ) platesti cel putin 2-3k euro in plus fata de varianta normala
    0 0
  • Ai dreptate mosiule romni vor motoare mari vor sa fie si ei americani :)))

    We


    de yok (09.09.2008, 10:17)

    diferentele dintre 1.9 tdi pd si 1.6 tdi CR sunt destule:
    1. Motor mai mic greutate mai mica
    2. Taxe mai mici
    3. Consum mai mic
    Voi ce preferati un motor de 1.9 sa platiti taxe mai mari sau un motor de 1.6 si platiti mai putin.
    Noi romani daca nu avem motoare de peste 2l nu e bun.BlaBla nu sti ce vorbesti
    0 0
  • razvan
    ma daca tot s-a redescoperit focul si masina asta consuma incredibil doar 3.8 litri..de ce va certati atat si nu incalecati pe bicicleta. consuma foarte putin sa stiti. eu unul vreau altceva de la o masina, pentru ca nu o consider doar o metoda de a ajunge din A in B cat mai ieftin posibil. Prefer un motor mai sanatos avand in vedere ca in afara de doua autostrazi, restul drumurilor sunt cu o banda pe sens si trebuie sa depasesti pe toti cei ca voi care vor motoare mici sa consume putin sa faca zgomot putin sa coste putin...un golf normal are un consum mediu de 6, cu un motor decent. e chiar asa de mare diferenta de 2litri? (presupunand ca blue motion chiar consuma 3.8..)
    0 0
  • Masini
    Cea mai buna masina nemteasca ... este HONDA. ::)). La anul apare noua HONDA hybrid cu un pret maxim de 18 500 USD. Nu mai platiti brandul ca prostii... Try a Honda!
    0 0
  • Mini-romanu'
    Si eu tot cu hibridu' honda votez!
    Vad ca unii sunt cu nemtoaicele, altii contra etc.

    Sunt curios insa cati au facut o analiza lucida, cum am facut eu inainte sa-mi iau Civic in loc de o compacta gen Golf, megane, bravo, astra sau focus sau p308 etc.

    Si nu comparati pretul de lista ca fraierii, ca spre deosebire de ultimele masini mentionate care sunt aproape "la piele" si au optionale scumpe, honda (si altele, gen toyota, mazda etc.) au deja in standard multe chestii care-s optionale la europence ;)

    Si am luat aceasta decizie excelenta cu toate ca-mi place si am condus in ultimul timp audi (a3 sportback 2.0tdi 140cp - mult mai subtire decat civicu'din aproape toate punctele de vedere: motor, tinuta de drum, confort, design, interior, eficienta, pret etc. - mai putin ceva caracteristici mai sport).

    Asa ca sfatul meu este sa nu fiti snobi sau fani (fan = individ cu ochelari de cal, nu vede decat ce i s-a intepenit in creier demult si nu poate fi "salvat" decat prin lobotomie) ci sa fiti pragmatici si sa alegeti prin comparatii :)

    Am scris asta pentru ca aproape toti lauda golf, insa nu au incercat si altceva ca sa stie despre ce vorbesc !!!
    0 0
  • ciprian
    nenea "Mini-romanu" daca tot esti pragmatic si faci calcule exacte, in formula ta desteapta lipseste ceva MARE DE TOT,adica, piesele de schim si intretinerea, ca sa nu iti desenez iti explic:D la o masina fie ea nemteasca sau japan se mai strica cate ceva nu? ...sau daca nu se strica te loveste un fraier care are RCA la Ardaf, daca nu ai casco platesti din buzunar la service si recuperezi bani la anu si la multi ani,nu?...sa revin, si cand vrea nenea "Mini-romanu' sa faca comanda la piese sau o revizie constata ca: sunt putini distribiutori de astfel de piese(deci e monopol oarecum si romanasul umfla pretul,la vw gasesti pe toate gardurile,deci cum comparam pretu a?)sau piesele ajung in 500 de zile ca vin de departe rauuuu si aia nu e in UEEEE deci alte taxe care ridica scorul,transport de la mama naibii,plus taxe taxe,tva,etc...nu mi-o lua in nume de rau:D......nu zice nimeni sa nu iti iei Civic, bv tie dar lasa omul sa aleaga ce vrea muschiul lui,bun,naspa,scump,ieftin,etc. fara analize lucide:)))
    0 0
  • ciprian
    multi lauda golf-ul ptr lucruri certe: fiabilitate,aspect,pret,valoare buna la revanzare,etc...
    ai dreptate in privinta altor tipuri de masini(gen honda,hyundai,etc.) ca vin cu un pachet impesionant de dotari,te-ai intrebat de ce? :))))))
    0 0
  • deacord cu ciprian,
    parerea mea:
    1. civic = putin cunoscuta ptr romani, deci nu ma bag nu comentez,
    2.toyota - masina buna dar urata cu spume de nu iti vine sa o cumperi,..sa o iei si nu te uiti la ea=)))))) ,
    3.mazda - masina de tot shitul cu multe pretentii zero intentii,vor avea un viitor mare ca francezii:)))) ,
    4.megane = cea mai varza masina de la inventarea automobilului,dar de succesc la fraierii din Romania,
    5.bravo = suna bine ca nume ar mai bine cumperi o bicicleta ca sa nu iti faci nervi zilnic:)))),apropo,stiti ce zice neamtul? Fiat = defect la toate piesele"=))))))) (asta e cea mai tare faza),
    6. astra- incearca ce altii nu pot deci nu are nimic deosebit,nimic de spus,decat priza la fraierii de romani:)))))),
    7.focus = neamtul zice" pleci la drum cu Ford te intorci cu trenul,deci?..,
    8.p308 sau alte peugeot = nu e masina,e varianta mai scumpa decat un parfum bun,asa ca daca vrei sa iti iei masina cumpara parfumuri frantuzesti si masini nemtesti NU INVERS:)))))))
    FRATILOR nemtii fac masini de care vreti voi,sport,lux,inovatoare,bani sa aveti cap ce va mai trebe:)))))).." traim in romania si asta ne ocupa tot timpul",mare vorba!
    0 0
  • Hondaru'
    Blue motion, ok. Dar mai e pana departe.
    Fiabilitatea masinilor difera chiar si in cadrul aceleiasi game. Un Golf poate fi extrem de fiabil pe cand altul sa fie de-a dreptul blestemat si sa aiba numai probleme.
    La fel si cu Honda sau orice alta marca.
    Cu toate acestea ,daca tot vorbim de autoturisme mai ecologice, bagati un ochi si aici ca sa vedeti ceva deosebit . http://automobiles.honda.com/fcx-clarity/

    Va doresc masini bune.

    Salutari.
    0 0
  • cristi
    fiabilitate
    Salutare,eu am doi clienti care au avut VW , unul golf 5 si unul Jetta.La cel cu golful i s-a spart cutia de viteze la putin timp ce a iesit din garantie si dupa aia i-a sarit motorul de la punct.Cel cu Jetta a fost lovit de unu si a stat3 luni pana au adus aia piesele, zicea si omu ca 3 luni mergi cu masina 3 stai pe bara,noroc ca mai are un logan cu care merge cat ii sta VW-ul pe bara dar asta cu Jetta e multumit cel cu vw a vandut si si-a luat un Q7 la un super pret second.
    Asa ca parerile sunt impartite.
    0 0
  • deaconu cristian
    motor 1.6
    ma bucur ca se revine dupa 16 ani la motorul de 1.6 diesel.Eu am un golf 2 din 86 cu motor de 1.6 turbo diesel cu care un consum mixt da intre 4.5 si 5.Prin urmare un consum de 4 la o linie aerodinamica imbunatattita si cu tehnologie Comon Rail cred ca e posibil.Am totodata si un golf 4 cu motor de 1.9 cu 101 cai.Nu sunt fan WV ci al masinilor germane.Prin urmare versiunea de Golf 6 prezentata mi se pare foarte atractiva, personal imi doresc aceasta masina, ramine de vazut cum va face fata tehnologia comon rail la volkswagen, deoarece pina acum pe golf sa utilizat pompe en duze.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru