Range Rover pregăteşte un Evoque de 300 cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 07.10.2011
Range Rover plănuieşte să dea naştere unei versiuni de performanţă a modelului Evoque. Britanicii au dezvoltat deja un motor de 2.0 litri turbo, care oferă 300 de cai.

Esential

300 de cai putere ar urma să aibă viitorul Evoque de performanţă.
240 de cai putere oferă cea mai puternică versiune a lui Evoque în prezent.

După vâlva pe care a creat-o pe toate pieţele europene, noul Range Rover Evoque se pregăteşte să impresioneze din nou. Oficialii constructorului britanic pregătesc o versiune de performanţă, capabilă să livreze celor două punţi un total de 300 de cai putere. Sub capotă ar putea să se afle o versiune intens modificată a motorului pe benzină de 2.0 litri turbo, derivat de la Ford. Revizuirea propulsorului ar putea face posibilă stoarcerea unei puteri de 300 de cai.

Şi se pare că britanicii nu vor să facă compromisuri. David Mitchell, directorul de dezvoltare Evoque, a declarat că a testat noul propulsor pe un prototip. Concluzia sa a fost că şasiul poate face faţă unui asemenea bagaj de resurse. După primele teste, consiliul de conducere va decide dacă versiunea de performanţă va primi undă verde pentru producţie.

Una dintre problemele Land Rover va fi însă adoptarea unei etichete care să definească performanţa. Britanicii nu au încă un brand dedicat acestor versiuni şi nici o titulatură anume.

Cele mai puternice versiuni sunt botezate "Supercharged". "Vom fi nevoiţi să cautăm nume noi sau chiar să punem bazele unui sub-brand", a declarat acelaşi Mitchell.

În prezent, cea mai puternică versiune a lui Evoque este cea cu motor pe benzină de 2.0 litri, capabilă să ofere 240 de cai putere.

Comentarii (1)

  • Evoque
    Nu stiu, la nivel tehnic, cat de reusita este masina asta. Nu stiu cum sta Range Rover la capitolul infrastructura (service, dealer, piese etc), insa stiu ca am vazut masinuta asta pe viu si arata demential pt un SUV. Estetic vorbind si tinand cont de feeling-ul pe care ti-l lasa, Evoque este cu o clasa peste Q5, X3 sau GLK. Bravo indienilor ca au reinventat marca britanica.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru