Recall pentru 200.000 de exemplare BMW in SUA

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 14.08.2008
O problema a senzorului de airbag face ca BMW sa recheme in service 200.000 de masini in Statele Unite.

Esential

200.000 de masini sunt afectate de recall-ul BMW.

BMW a anuntat un recall pentru 200.000 de masini in Statele Unite din cauza unui posibil defect legat de sensorul airbag-ului pasagerului din fata.

"Am initiat un recall voluntar legat de senzorul de airbag pentru locul din dreapta fata. Rechemarea in service implica 200.000 de exemplare produse intre 2004 si 2006, astfel: Seria 3 (unitati produse in 2006), Seria 5 (unitati produse in perioada 2004-2006) si X3 (unitati produse in perioada 2004-2006)", se arata in comunicatul oficial publicat de BMW pe site-ul pripriu din Statele Unite.

Problema se refera la faptul ca senzorul in discutie s-ar putea defecta in urma utilizarii scaunului frontal din dreapta, in functie de modul si frecventa de intrare si iesire din masina a pasagerului. Scrisorile de chemare in service vor fi trimise de BMW in septembrie catre clientii sai, urmand ca acestia sa poata conduce masinile in continuare pana and pe bord va aparea un martor luminos care indica o problema legata de airbag-uri.

BMW nu a raportat inca nicio problema legata de acest eventual defect.

via | Automotive News

Taguri: BMW, Seria 3, Seria 5, X3

Comentarii (10)

  • Renumita fiabilitate nemteasca
    0 1
  • mitica
    bmw
    Ce inseamna sa ti la numele tau!Previi,nu astepti sa moara oameni care au incredere pe ce au dat banii!
    0 0
  • lapusneanu
    halal calitate
    de mult ma indoiam de calitatea securitatii masinilor bmw, acum m-am convins
    0 0
  • Asta nu inseamna ca BMW e o masina nesigura de la un AIRBAG si mai ales in SUA la masinele cu scaune sport nu si la masinile din EUROPA.
    BMW tot BMW va ramane LIDERUL MONDIAL al PUTERII COMBINAT CU LUX si CALITATE
    0 0
  • gigibidon
    x
    nu are nici o legatura fiabilitatea cu un defect de fabricatie.Oricum ceva e in neregula cu fabricile auto de origine germana din SUA ca numai la ei au loc recall-uri.
    0 0
  • Problema lor este ca produc componente fara sa le testeze o perioada mai mare de timp.
    0 0
  • se intampla la oricine
    Wow "ce insemana sa tii la numele tau" zise mitica...Pai bravo mai mitica ei cheama masini din 2004 in anul 2008, ti se pare normal? a trecut ceva vreme de atunci sincer si ce garantie ai tu ca nu a suferit nimeni de pe urma acestei defectiuni? Ia cauta niste statistici sa vezi ce pondere au BMW-urile in accidentele mortale si mai gandeste-te odata la preaslavita marca germana. E o masina ca oricare alta sincer, tot fiare, plastice, cauciuc si maruntisuri, tot la fel ca ala cu Trabantul stai in trafic cand e coada de cativa km prin oras, dar vai esti in BMW cum de nu am observat :))
    Mai bine aveti grija sa nu aveti nevoie de airbaguri niciodata. Drumuri libere si lipsite de berbeci va doresc tuturor si fara vizite in service!
    0 0
  • Sergiu
    FUCK AIRBAG
    Nu sunt deacord daca e chestia de MOARTE AIRBAGUL NU AJUTA DELOC.
    EL AJUTA SA NU TE RANESTI USOR dar cind arcurile laterale sparg pernutele nu mai ajuta nimic.
    Deci la un accident mortal cum sa precizat mai sus nu ajuta AIRBAGul.+ la asta BMW nu se compara cu alte masini.
    Sunt sigur ca astea de sus nu ati mers niciodata la volanul uni BMW sa vedeti cum se schimba treptele cum e directia la BMW si cum se simte puterea motorului .
    Eu am un verisor si are o un NISSAN cind a urcat la volanul BMW-ului meu (E46) a ramas surprins cum se conduce un BMW fata de un Nissan.
    el imi zicea mie ca chimba treptele ca la SMG fara a pierde timpul ca la NISSAN PRIMERA.
    si am avut si ROVER tot va zic nu se compara cu BMW e un fel de parca e MADE IN CHINA.
    UNICA MASINA care sa ridicat la nivelul BMW-ului e MERCEDES E200 W124 ma-m convins ca exista doar 2 masini in LUME- BMW si MERCEDES-BENZ . Audi e bun e foarte bun dar e o diferenta mica da tot intre BMW&MERCEDES si AUdi .
    0 0
  • teste
    Exista un site, www.euroncap.com, puteti vedea de ce sunt in stare modele de la BMW. Nu ca altele ar fi mai "tari" dar nici sa le ridicam la rangu de "exista BMW si altele". Eu cred ca exista "soferii de BMW" si altii... Mentionez ca am condus mai multe modele de la aceasta marca si chiar iti ofera o anumita senzatie de siguranta, dar problema lor este ca atunci cand o sa simti ca ai pierdut controlul este mult prea tarziu :)
    Apropos de articol, vad ca se intampla tot mai des la modele de renume sa recheme masinile la ajustari ceea ce nu mi se pare in ordine tinand cont de suma pe care o dai pe o asemenea masina si mai ales in cazul unor probleme de siguranta pasagerilor.
    0 0
  • dagreat
    defecte de fabricatie
    .Oricum ceva e in neregula cu fabricile auto de origine germana din SUA ca numai la ei au loc recall-uri....stupid comentariul tau ...uite ca eu am un x3 cu defecte de fabricatie...dat fiind faptul ca senzorul de temperatura de dupa catalizator de pe evacutare nu-l mai fabrica din 2008,eu am cumparat masina in 2007...diferenta dintre USA si Europa e ca acolo americanii sunt mai rigurosi cu nemtii(care nu mai sunt nemti in ceea ce priveste masininile,eu am avut numai probl cu x3-ul meu 2.0d cu a/c-ul ,cu transmisia,masina fiind in garantie,iar acum in 2009 cu check engine)si au si o legisltatie mai in favoarea cumparatorului....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru