Renault Duster - primele imagini

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 24.05.2011
Un portal rusesc a prezentat versiunea Renault a lui Duster, care va fi echipată cu un motor 2.0 benzină, transmisie automată şi sistem de climatizare cu reglare automată.

Dacia Duster va avea şi o versiune Renault, care va fi comercializată doar pe anumite pieţe. Uzina Renault-Nissan din Rusia va produce această versiune, iar primele imagini ale modelului au ieşit la suprafaţă. Cei de la dusterclubs.ru au prezentat primele imagini ale versiunii Renault a lui Duster, diferită de ceea ce vinde constructorul din Mioveni. Prima modificare apare la nivelul grilei faţă, care primeşte o siglă Renault de dimensiuni mari şi un set de bare transversale uşor înclinate spre interior, similar cu cele prezente pe Latitude. Blocurile optice, proiectoarele, capota şi chiar bara faţă îşi păstrează design-ul, cu excepţia unor mici modificări – blocurile optice nu mai au un fundal atât de închis, iar bara de protecţie faţă are o formă uşor schimbată.

La nivelul posteriorului, uşa hayonului primeşte un ornament cromat, care înlocuieşte placa din plastic oferită pe Dacia Duster. De asemenea, putem observa şi un logo discret care anunţă o motorizare nouă în gamă: 2.0, ceea ce înseamnă un motor aspirat de 2.0 litri din gama Renault Nissan, care oferă, cel mai probabil, 140 CP şi 195 Nm.

Potrivit forumului rusesc dedicat modelului Duster, unitatea va fi oferită atât în compania transmisiilor manuale cu şase rapoarte, cât şi în compania unei transmisii automate tot cu şase trepte, care nu este încă oferită în gama constructorului din Mioveni.

Interiorul lui Duster este şi el schimbat pentru versiunea rusească. Mai precis, consola centrală prezintă un sistem diferitde comandă a instalaţiei de climatizare, care are un aspect mai modern. Clienţii aşteptau de ceva vreme un sistem de climatizare cu reglare automată, dar acesta întârzie să apară, proiectanţii alegând un set de comenzi restilizate. În plus, fantele de aerisire centrale au fost repoziţionate, iar deasupra acestora a fost creat un spaţiu de depozitare. De asemenea, sistemul audio este mult mai complex, fiind echipat cu un afişaj de dimensiuni mari. Comenzile geamurilor electrice au fost mutate pe feţele de uşi. Potrivit informaţiilor furnizate de portalul rusesc, ampatamentul modelului a crescut cu 40 de milimetri, dar spaţiul pentru bagaje este tot de 475 de litri.

În cazul plierii banchetei din spate, volumul total destinat mărfurilor atinge 1.600 de litri, deci cei 40 de milimetri în plus le-au fost repartizaţi pasagerilor din spate.

Via | Dusterclubs.ru

Comentarii (18)

  • schimbari masive pe bord, nu-i rau . . . era cazul deja...
    27 4
  • normal
    Au facut-o un pic mai normala, dar probabil are si un pret mai normal.
    13 42
  • interesant
    daca tot vbim de "probabilitati" , e foarte probabil sa aiba in continuare cel mai bun raport prestatii / pret din clasa ei... ce ma intreb eu este unde se regasesc cel mai mult cei 40 mm in plus la ampatament: la porbagaj sau la nivelul razei la genunchi pt locurile din spate?
    40 1
  • dezinformare
    "Mai precis, consola centrală prezintă un sistem de climatizare digital, care oferă şi posibilitatea reglării automate a temperaturii interioare" - oare cand persoana care a scris asa ceva isi va cere scuze pentru dezinformare? Sau este doar pur si simplu nepricepere in domeniu?
    11 19
  • @FLONE
    ramane de vazut cum va fi... pe afisajul ala mare pot fi incluse mai multe lucruri... deocamdata eu nu vad niciun buton AC, ci doar butoanele normale pt gestionarea ventilatiei
    14 3
  • info
    Afisajul ala mare este pentru radiocd si nu are absolut nici o legatura cu climatizarea. Este doar un 2din care sa aiba impact vizual la client.
    Pentru butonul de ac recomand schimbarea ochelarilor.
    6 11
  • @FLONE
    nu mai fii tu asa sigur pe tine... in industria auto exista multe exemple care te pot contrazice... pt inceput iti recomand sa privesti interiorul unui Nissan Juke care pe acelasi display are 3 functii... si lasa tu "ïmpactul vizual" de-o parte ca n-ai urcat in Renault Duster ca sa ne dai tu lectii de functionalitate
    12 7
  • Este recomandat sa va documentati referitor la clima aia automata si ce inseamna un radiocd in format 2din.

    http://imageshack.us/photo/my-images/713/clima.jpg
    http://imageshack.us/photo/my-images/263/clima0.jpg
    6 10
  • @ion
    ioane, ioane mai bine te duci la culcare ... vorba cantecului.

    Pana si cromatica display-ul este diferita intre JukeDuster/Sandero facelift. Cand Dacia o sa aiba CAN-BUS si la uch, TdB, radiocd sau clima, nu doar intre ecu si abs/esp, atunci poate o sa se afiseze si informatii pe un ecran separat. Matricial sau nu.
    6 13
  • @FLONE
    iti intra greu in tartacuta baiatule... n-ai de unde sa stii ce are masina... deci calmeaza-te... nu te mai da in stamba ca te faci de ras
    15 8
  • @Raul
    Pana acum nu a fost nimeni capabil sa ma contrazica cu argumente tehnice. Astept in continuare un raspuns de la cineva care are stie despre ce vorbeste si nu doar isi da o parere de roman.
    6 12
  • explicatia e simpla...
    spre deosebire de tine, nu mai sunt altii care sa inventeze argumente "tehnice" la o masina pe care n-au testat-o...
    12 7
  • Ionica
    nici clima nici 40 de mm in plus
    displayul este de la un radio 2din; clima este normala; nu exista nici o diferenta de ampatament.
    Daca nu credeti asteptati lansarea oficiala si o sa vedeti .
    8 10
  • Clima o sa fie preluata de la clio symbol iar gaura dp bord este spatiu pt depozitare
    0 1
  • @Raul
    Daca doar cativa termeni banali iti fac probleme, nici nu vreau sa ma gandesc daca spun de mass-dumper/dynamic-dumper sau banalul insert gonflant. Evident, solutii tehnice pe care Dacia nu o sa le aibe niciodata.
    8 17
  • @ion not the sharpest knife I guess!
    Pordul este preluat de la Noul Sandero:
    http://www.automarket.ro/stiri/sandero-facelift-primele-fotografii-oficiale-37919.html

    Cam cat de penibil sunteti cand bateti campii cu afisajul ala? Ala este noul radiocd si sub el sunt cele 3 comenzi pentru climatizare/ventilatie. Chiar daca nu l-a testat cineva asta nu inseamna ca nu isi poate folosi creierul.
    6 10
  • Ati modificat articolul!
    Domnilor de la automarket, sunteti de ras. V-ati dat seama de baliverne si ati editat articolul referitor la instalatie de climatizare. Chiar este nevoie de un printscreen cu el cum arata inainte??? Rusine, nu aveti deloc moralitate. De ce nu va asumati greseala?
    1 2
  • KAYE34Noble
    All people deserve wealthy life time and loans or secured loan will make it much better. Just because people's freedom is based on money state.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru