Renault va lansa un hot-hatch electric, bazat pe Zoe

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.11.2010
Renault va exploata experienţa sa în segmentul hatchback-urilor de performanţă cu o versiune sportivă a modelului electric Zoe. Sub capotă se va afla motorul zu zero emisii al fratelui de concern Nissan Leaf.

Esential

135 de cai putere ar urma să aibă versiunea electrică de performanţă a modelului Renault Zoe.

Văzut ca unul dintre cei mai experimentaţi constructori auto pe segmentul hatchback-urilor de performanţă, Renault intenţionează să îşi extindă sfera de influenţă şi în alte segmente. Constructorul francez cochetează cu ideea unui hot-hatch electric încă de anul trecut, surse oficiale indicând ca potenţial candidat pentru această titulatură versiunea de serie a viitorului Zoe, prezentat în toamna acestui an la Salonul Auto de la Paris.

Potrivit primelor speculaţii, Renault ar putea apela la trenul de propulsie electric folosit de partenerii de la Nissan pe modelul Leaf. Astfel, francezii ar avea la dispoziţie un total de 135 de cai putere şi 270 de Nm, resurse suficiente pentru a imprima un caracter sportiv micului Zoe.

Matthieu Tenenbaum, director executiv al programului de dezvoltare a vehiculelor electrice din cadrul Renault, a declarat pentru Autocar că există planuri concrete pentru o versiune de performanţă a modelului Zoe, aşteptată însă după o maturizare a modelului, la jumătatea primului ciclu de viaţă.

Treptat cele două versiuni electrice ale lui Zoe vor fi comercializate împreună pe toate pieţele în care activează Renault.

Tenenbaum a declarat că intenţia de a oferi o versiune standard şi una sportivă a existat încă de la naşterea lui Zoe, însă debutul lor separat este mai indicat pentru a nu complica procesul de cumpărare al primilor clienţi, gata să adopte trendul vehiculelor cu zero emisii.

În 2012, atunci când este aşteptată versiunea de serie a lui Zoe, Renault va introduce sub caroseria mignonului un motor electric de 80 de cai putere, similar celui de pe Kangoo ZE. Autonomia va fi una generoasă, cifrele urmând să se păstreze şi în cazul versiunii sportive, care nu va fi afectată prea mult de aportul de putere. 

via | autocar

Comentarii (4)

  • Ovidiu
    super
    Bun asa renault uimeste-ne cu autonomia lui zoe si vom cumpara:) oricum felicitari pentru curaj sper ca e un trend serios, nu doar "fum de scena"...
    6 2
  • bravo Renault !
    foarte frumos zoe :)
    12 2
  • neputinta multiplicata
    Poate asa au si ei succes.
    1 10
  • Clio este o legenda
    eu as spune ca neputinta comentariilor inteligente ii face pe unii sa scrie lucruri deplasate
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru