Renault vine la Geneva cu un coupe-cabrio bazat pe Twingo

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.01.2010
Platforma lui Twingo va da nastere unui model decapotabil in viitorul apropiat. Cabrioletul va fi diferit de versiunea de serie a actualului Twingo, imprumutand elemente de design de la toate celelalte produse Renault.

Alaturi de varianta coupe-cabrio a modelului Megane, Renault va dezvalui in cadrul Salonului Auto de la Geneva un alt model cu acoperis retractabil. Este vorba despre mult anticipatul model cabriolet bazat pe Twingo, despre care se zvonea ca va debuta in toamna la Frankfurt.

Se pare ca francezii au confirmat intr-un final debutul modelului, asteptat sa aiba loc in cadrul salonului elvetian. Desi initial s-a crezut ca este vorba despre un simplu derivat CC al modelului urban, se pare ca Renault pregateste un model complet nou, bazat intr-adevar pe platforma lui Twingo.

Cabrioletul va oferi doar doua locuri si va dispune de un acoperis metalic rabatabil. Exteriorul va imprumuta o serie de elemente de la Twingo, cum sunt blocurile optice, capota si profilul dar va veni cu o grila frontala nou, ceva mai agresiva. La interior, modelul va prelua influente de la toate modelele din gama Renault, incercand sa dea insa dovada si de originalitate.

Modelul se vrea a fi unul sportiv, chiar daca performantele nu il vor recomanda astfel, doar o eventuala versiune Gordini fiind demna de o asemenea titulatura.

Surse din interiorul Renault au descris modelul ca fiind "perfect" in conditiile trendului actual de "downsizing", multumita designului contemporan, emisiilor scazute, economiei de carburant si performantelor.Sub capota se vor regasi motorizari de o capacitate mica, similare cu cele folosite de Twingo.

Pana cand Renault va da publicitatii un teaser oficial al noului model CC, asteptat in martie la Geneva, pe internet a si aparut o imagine care infatiseaza macheta viitoarei decapotabile, la o scara de 1:43. Ramane de vazut daca elementele de design anticipate vor fi identice cu cele de pe versiunea de serie.

via | autocar

Comentarii (3)

  • semtex
    Twingo... simpatic!
    va fi unul dintre cele mai ieftine modele decapotabile de pe piata :)
    3 0
  • Romania
    Intradevar @semtex, insa numai sa fie importat si la noi, pt ca in acest moment Twingo nu se poate cumpara din Romania.
    0 0
  • semtex
    @CGC
    vinzi castraveti gradinarului :)) ideea e ce poate face Renault, nu ce comercializeaza in Romania ... cum ar fi pretul redus si motorul de 1.2 turbo la 120 CP ... si daca nu se vinde in Romania, asta e numai din cauza romanilor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru