Scrii SMS-uri la volan? Esti de 23 de ori mai expus accidentelor!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 30.07.2009
Un studiu american sustine ca un SMS scris la volan este identic cu rularea legat la ochi cu 90 km/h pe o distanta egala cu lungimea unui teren de fotbal!

O cercetare recenta realizata in Statele Unite ale Americii arata ca tastarea unui SMS in timpul rularii este cea mai periculoasa activitate pe care o poate avea un sofer. In topul pericolelor urmeaza incercarea de a ridica un obiect cazut la nivelul picioarelor si formarea unui numar de telefon in timpul condusului.

Conform studiului Virginia Tech Transportation Institute, un sofer care scrie un SMS priveste pe parbriz doar 1.4 secunde intr-o perioada de activitate de sase secunde. Efectul este identic cu cel al rularii cu 90 de kilometri pe ora legat la ochi pe o distanta egala cu lungimea unui teren de fotbal!

Calculele realizate de cercatatorii americani arata ca un sofer care scrie un mesaj este de 23 de ori mai expus unui accident decat un sofer care conduce pur si simplu masina, fiind atent la sosea.

"Amenzile si penalitatile mari au ajuns ca mesaj la toti soferii, insa unii dintre acestia isi risca viata fara rost si ii pun si pe ceilalti in pericol de dragul unui mesaj sau al unui apel", sustin cercetatorii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru