Se proiecteaza primul model auto islamic

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 12.11.2007
Malaiezia, Turcia si Iran vor sa construiasca un model auto destinat credinciosilor musulmani.

Esential

3 este numarul tarilor islamice care vor sa construiasca primul automobil cu tema religioasa destinat lumii musulmane.

Malaiezia intentioneaza sa incheie un parteneriat cu Iran si cu Turcia in vederea construirii primului autoturism "islamic" din lume, cu dotari complete pentru reprezentantii religiei musulmane, un model destinat pietei mondiale, informeaza Mediafax.

Modelul va fi echipat cu o busola pentru pelerinii care se indreapta spre Mecca, precum si cu compartimente pentru depozitarea Coranului, a afirmat boss-ul constructorului Proton Holdings. "Vom proiecta un model pe care sa il putem produce in Malaiezia, Iran sau Turcia", a declarat directorul general al Proton, Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir, aflat in vizita in Iran.

Proiectul de constructie a noului model ar avea multe beneficii pentru companie, intrucat ar conduce la majorarea productiei si ar genera economii de scara, a mai spus Tahir.

In luna august, Proton a incheiat al cincilea trimestrul consecutiv de pierderi, dupa ce vanzarile s-au mentinut pe un trend descendent, iar incercarile companiei de a identifica un partener strain au esuat.

Guvernul malaiezian si-a semnalat intentia de a vinde o participatie la Proton catre un producator auto international si a purtat discutii in acest sens cu Volkswagen si General Motors, dar nu a incheiat pana in prezent niciun acord.

Taguri: Proton

Comentarii (7)

  • toteu
    Va avea bomba trecuta la dotari extra?:))
    0 0
  • daca nu stiti ca malaiezia se numeste de fapt MALAEZIA, cautati pe harta si gasiti..
    0 0
  • prudentul
    strategie de marketing
    Cinci trimestre consecutive de pierderi, vânzări în scădere pentru Proton. Aşa că oamenii s-au gândit să apeleze la sentimentul religios, foarte puternic la musulmani,pare-se. Ca strategie comercială poate că nu-i o mişcare rea, vom vedea în timp.
    0 0
  • cel mai tare comment care l-am vazut pe forumul asta pana acum...si poate cel mai pertinent
    DA
    0 0
  • ha-ha
    Malaiezia................e ceva care vine de la........malai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Malaezia e o tara !!!!Unde traiesc , culmea..........Malaezieni !!!!!!!
    Succes !!!
    0 0
  • AndreiRN
    Interesant
    Da, si acest model cu accent religios va avea air bags la turban? Va aparea pe ecran Coranul? Masinile conduse de femei vor avea o perdea la parbriz si se vor uita printr-o crapatura?
    Puterea se va masura in ....... camile putere?
    0 0
  • alex von stolk
    tare ultimul comentariu cu camilele putere
    si cu perdeaua la geam
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru