Skoda a prezentat noile versiuni Greenline ale lui Fabia şi Roomster

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 13.05.2010
Skoda a anunţat versiunile ecologice Greenline II ale lui Fabia şi Roomster, care dezvolta 75 CP dintr-un motor TDI CR echipat cu filtru de particule si emit 89, respectiv 109 grame de CO2 per kilometru.

Cehii de la Skoda au anuntat primele informatii despre versiunile Greenline II ale lui Fabia şi Roomster. Cele doua modele au primit un facelift in urmă cu ceva vreme, aşa că motorizările acestor modele au fost şi ele îmbunătăţite. Ambele modele au fost echipate cu un motor TDI CR DPF de 1.2 litri, ce dezvoltă 75 CP şi foloseşte tehnologiile Common Rail şi injectia directă, alături de un sistem de recuperare al energiei cinetice pierdute la frânare şi un sistem de recomandare a schimbarii treptelor de viteză.

În cazul lui Fabia, versiunea Greenline II emite doar 89 de grame de CO2 per kilometru, in timp ce Roomster emite 109 grame CO2 per kilometru. Potrivit celor de la Skoda, Fabia Greenline are un consum de 3.39 litri la suta de kilometri, în timp ce Roomster Greenline are un consum de 4.19 litri la 100 kilometri.

Performanţele dinamice ale celor două modele nu au fost încă dezvăluite, dar nu ne aşteptăm la valori impresionante din partea acestor versiuni ecologice.

Via | MotorWard

Comentarii (2)

  • Dupa inlocuirea lui 1,9 TDI PD cu 1,6 TDi CR iata si inlocuitorul 1,4 TDi PD, deci practic cel mai vandut motor diesel de pe POLO si FABIA.

    Are tot 3 cilindri?
    0 0
  • ???
    da care e treaba cu headerul; pe langa ca e bulit, nici macar nu-l schimbati. coool. bun motiv sa mai intru pe situl asta
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru