Vanzarile de masini au scazut cu 60% in luna februarie in Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.03.2009
Vanzarile de automobile au scazut in luna februarie cu 59.9%, doar 9082 de masini noi fiind livrate clientilor romani.

Criza economica continua sa se faca simtita si pe piata auto din Romania, importatorii confruntandu-se in continuare cu cea mai grea perioada din ultimii ani. Rezultatele consemnate in luna februarie arata ca vanzarile de automobile au scazut cu 59.9%, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.

Astfel, in garajele romanilor s-au parcat doar 9082 de masini noi in luna februarie. Daca socotim si prima luna a acestui an, rezultatele sunt si mai proaste, in cele doua luni vanzarile scazand cu 61,8%, pana la 16.190 de unitati.

Luna februarie se pare ca a mai indulcit insa putin suferinta importatorilor romani, rezultatele indicand o redresare a pietei cu 27.7% fata de luna ianuarie a acestui an, cand s-au vandut doar 7110 masini.

Piata totala, care include, pe langa autoturisme, si modele utilitare si autobuze, a scazut de asemenea cu 62.2% in februarie, cumuland 10.514 unitati, fata de 27.817 unitati vandute in aceeasi luna a anului trecut.

via | Mediafax

Comentarii (7)

  • Robert
    Dacia intra pe piata din Marea Britanie
    Daca guvernul de la Londra va da unda verde "Programului Rabla",in cateva luni Dacia va intra pe piata britanica au anuntat directorii Renault . Prima de casare oferita in Marea Britanie va fi de 2000 lire sterline.
    0 0
  • NeoGalaxy
    Prostii
    Nu este important daca si cand va intra Dacia pe piata din Anglia. Ceea ce conteaza este ca, fiecarui producator i se va aloca o portie de masini pe care le poate comercializa sub incidenta programului Rabla. Si crede-ma... acele 1500-2500 de Dacii un ajuta prea mult pe Renault. Criza si prostia omanilor tot o sa fie. Sa intre pe oricate piete vor ei, Renault nu se poate salva cu Dacia decat daca isi inchid fabricile din alte parti. Raman sau nu raman cu Dacia... tot dracul ala este.
    0 0
  • Robert
    @ NeoGalaxy
    Ce spui tu este valabil in Romania, nu si in Germania sau Marea Britanie .Pentru 1500 de Dacii,cei de la Renault nu se sinchiseau sa intre pe piata britanica . Pentru mai multe detalii citeste articolul original din Autocar .
    0 0
  • nu se vede padurea din cauza copacilor
    @ NeoGalaxy...eventuala vanzare a Loganului in GB ar fi o poarta de intrare pe insula. Nu trebuie sa dea lovitura prin interemediul "rablei", important e sa ii faca pe englezi interesati de acest model. Adevarat ca in domeniul asta trebuie sa gandesti in perspectiva, mult in perspectiva.....
    0 0
  • NeoGalaxy
    Mda :))) Perspectiva conteaza :)
    @Robert & @Ioio.

    Tocmai pentru cele 1500 de dacii cei de la Renault se chinuie sa intre oriunde si oricand. Ca orice alta marfa, sunt disperati. Chiar crezi ca cele 4-5 miliarde bani lichiditati ii vor ajuta prea mult? Adica stai... le scad vanzarile cu vreo 75% si tu crezi ca 1500 de dacii devin neinteresante? Va inselati baieti. Cele 1500 de dacii sunt mana cereasca + speranta de mai bine evident.

    Cum ar spune un clasic (analfabet dar ma rog) in viata: SA TRAITI (BINE, nu se mai poate) :))))
    0 0
  • apa de ploaie
    alea 1500 de bucati sunt pishvaser + ca n-am zis ca ar fi neinteresante dar nu ii vor scoate la liman, si ei stiu asta foarte bine. Oricat de disperati ar fi, tampiti nu sunt. In rest sunt de acord cu tine, clasicul in viata este de-a dreptul analfabet :D
    0 0
  • Piatra de hotar...
    Poate asa isi baga mintile in cap importatorii si nu mai lasa la vanzari pipitele care nu cunosc oferta si nici haimanalele de service, o specie din cultura recenta a Romaniei.

    Pana la urma nu putea sa mearga la infinit euofria asta in care toata lumea cauta credite pentru case si masini noi. Acum se vede cine e mai bun pe piata asta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru