Viitorul Mini Coupe va sosi în 2011. Roadster-ul vine abia în 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.06.2010
Versiunea de producţie a sportivului Mini Coupe va debuta pe piaţa europeană la mijlocul lui 2011.Fratele său Roadster, este aşteptat şase luni mai târziu, în februarie 2012.

După zvonurile care anunţau o variantă cu şapte locuri a actualului Countryman, noi informaţii despre gama de produse a constructorului britanic ies la suprafaţă. De această dată canalul care pune în circulaţie datele este unul oficial, mai exact Jim McDowell, şeful diviziei americane MINI.

Oficialul a susţinut că primirea favorabilă a celor două modele, Coupe şi Roadster, de către public, i-a făcut pe britanici să grăbească lansarea versiunilor de serie pentru cele două concepte prezentate la Frankfurt, în toamna lui 2009. Primul model care va debuta pe străzi va fi cel Coupe, aşteptat în august 2011, urmat abia la şase luni de cel Roadster, programat pentru februarie 2012.

Sub capota Mini-ului cu acoperiş fix se va afla unitatea pe benzină, de 1.6 litri şi 180 de cai putere, asociată versiunii Cooper S, dar şi unitatea vârf de gamă, de 211 cai putere, modificată în atelierele de performanţă John Cooper Works. O versiunea ceva mai cuminte, de 120 de cai putere, nu se va găsi decât pe varianta Roadster, care nu se vrea a fi la fel de sportiva.

Pentru a pregăti cum se cuvine debutul celor două modele, Mini va angaja încă 1000 de oameni la uzina sa din Oxford.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru