Volkswagen a adus E-Bugster şi Jetta hibrid la Detroit

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 09.01.2012
Volkswagen a adus la Salonul Auto de la Detroit o versiune electrică a lui Beetle şi o versiune hibridă a lui Jetta. Pentru moment, ambele vehicule sunt concepte, dar Jetta Hybrid va debuta în SUA până la jumătatea acestui an.

Volkswagen a prezentat primele imagini şi informaţii ale lui E-Bugster concept şi Jetta Hybrid. În timp ce E-Bugster este o versiune electrică a noului Beetle în stadiul de concept, Jetta Hybrid este bazat pe versiunea americă a berlinei compacte şi va debuta în SUA până la jumătatea acestui an. Conceptul E-Bugster aminteşte de Ragster, un alt concept Volkswagen prezentat la Detroit în urmă cu şase ani. Ragster era bazat pe o versiune a lui Beetle cu plafonul coborât. E-Bugster aplică acelaşi tratament, plafonul fiind tăiat cu 7.4 centimetri pentru un aspect mai agresiv.

E-Bugster este un model electric echipat cu un motor de 116 CP şi 270 Nm. Conceptul bazat pe Beetle are un acumulator Litiu-Ion care oferă o autonomie de 160 de kilometri, care poate fi încărcat atât de la o priză de 120 de volţi, cât şi de la o priză de 240 de volţi. Acumulatorul cântăreşte 315 kilograme şi poate fi încărcat la 80% din capacitate în doar 30 de minute.

Volkswagen Jetta Hybrid este echipat cu un motor 1.4 turbo de 150 CP şi 250 Nm, asistat de un motor electric de 36 CP. Împreună, cele două unităţi furnizează 172 CP şi realizează un sprint 0-100 km/h în mai puţin de nouă secunde.

Jetta Hybrid are un consum mixt de 5.2 litri la sută şi cântăreşte cu doar 100 de kilograme mai mult decât un Jetta convenţional. Modelul este echipat cu o transmisie DSG cu şapte trepte care se poate decupla de la motor pentru a oferi un mod 100% electric, în care se poate rula până la doi kilometri cu o viteză de până la 70 kilometri pe oră.

Via | WorldCarFans

Comentarii (1)

  • E-Bugster = Un Beetle electrizat, cochetat cu sapca de baseball de la Mini Coupe
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru