Volkswagen l-ar putea înlocui pe Phaeton peste trei ani

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.02.2012
O sursă din cadrul mărcii Volkswagen a anunţat faptul că înlocuitorul lui Phaeton a primit aprobarea pentru producţie. Modelul este aşteptat să debuteze în termen de trei ani.

Potrivit unei surse din cadrul mărcii Volkswagen citate de MotorTrend, Volkswagen a aprobat dezvoltarea unui succesor al lui Phaeton. Modelul este aşteptat să debuteze în termen de trei ani şi va păstra aceeaşi filozofie şi orientare pentru a-şi păstra clienţii existenţi. Constructorul din Wolfsburg consideră că Phaeton este un model destinat clienţilor care au succes dar care nu doresc să epateze. Următoarea generaţie a lui Phaeton este aşteptată să fie oferită şi pe piaţa din Statele Unite ale Americii şi ar putea să preia clienţi de la mărcile premium care au renunţat la abordarea clasică de design care i-a consacrat şi au trecut la un stil avangardist.

Sursa citată de MotorTrend anunţă o gamă de motorizări mai eficiente pentru noul Phaeton, deci motorul W12 ar putea să nu mai fie prezent în gamă. Platforma lui Phaeton va fi mai uşoară decât cea a actualei generaţii graţie utilizării intense a aluminiului şi a magneziului. Toate propulsoarele din gama Phaeton sunt aşteptate să fie supraalimentate şi să beneficieze de injecţie directă şi chiar de un sistem microhibrid.

O versiune hibridă a lui Phaeton şi chiar o versiune hibridă ce poate fi încărcată de la priză sunt „în cărţi”, spune sursa din cadrul mărcii Volkswagen.

Pentru a reduce şi mai mult consumul de carburant, viitorul Phaeton va fi echipat cu motorizări care vor beneficia de tehnologia de dezactivare a cilindrilor, implementată deja pe câteva modele din gama concernului german. În ciuda modificărilor aplicate în vederea reducerii emisiilor de CO2 şi creşterii performanţelor, cei de la Volkswagen vor construi modelul Phaeton la cel mai înalt standard de care sunt capabili, iar această convingere va avea prioritate în faţa reducerii costurilor şi a ecologiei.

Via | MotorTrend

Comentarii (4)

  • isi prmit unele riscuri...pt. ca stau bine la vanzari ...dar....cu persistenta pe acest segment nu-i inteleg...daca tot au bani de investit mai bine s-ar gandi la altceva.poate niste utilaje agricole....sau stiu eu...buldo ,vole excavatoare......
    6 4
  • serban
    VW Phaeton este dezvoltat pe platforma de Bentley deci costurile de dezvoltare sunt minime. Este ca un test pe banii clientilor a viitoarelor modele Bentley Continental, Flying Spur etc
    6 3
  • @serban
    Mai bine zis Bentley e construit pe platforme Volkswagen (D). De ce nu esti realist?
    7 2
  • Succesul altora doare, nu-i asa? Apropo, cum mai merg vanzarile,tot asa slab?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru