Zagato a lansat Perana Z-One la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 04.03.2009
Designerii italieni de la Zagato au prezentat noul supercar creat impreuna cu Perana, pe care l-au denumit Z-One.

Italienii de la Zagato au facut echipa cu constructorul sud-african Perana pentru a crea un supercar. Fructul colaborarii se numeste Z-One si a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Acesta va fi produs in volume mici incepand cu luna iulie.

Zagato este o casa de design cunoscuta pentru modelele de serie mica pe care aceasta le-a creat, dar parteneriatul cu Perana va permite producerea unui volum mai mare fata de obicei. Pretul lui Zagato Perana Z-One va fi de circa 50.000 euro, urmand ca Perana sa produca 999 unitati pe an.

Propulsorul acestui supercar este un LS3 V8 de provenienta GM, cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte. Unitatea LS3 de 6.2 litri dezvolta 440 CP si un cuplu motor de 583 Nm. Greutatea modelului va fi de 1.179 kilograme, ceea ce permite un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h de numai 4.0 secunde, pe cand aceelerarea de la 0 la 160 km/h va fi realizata in mai putin de 10 secunde.

Distributia greutatii pe punti este de 50:50, iar ampatamentul modelului este de 2.540 milimetri. Lungimea lui Zagato Perana Z-One este de 4.390 milimetri, pe cand latimea acestuia este de 1.920 milimetri.

Inaltimea acestui supercar este de numai 1.120 milimetri.

Via | Zagato

Comentarii (1)

  • sandel
    z-one
    Mister Toma Sebastian
    Mai invata limbarita romana
    Nu de alta, dar o masina poate fi produsa in cantitati mici nu in volume mice.
    Ce naiba dom'le doar asta e meseria, sa fii informat, sa scrii articole incendiare si nu in ultimul rand sa scrii corect in romana.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru