Toyota a prezentat la Frankfurt noul Prius Plug-in

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 13.09.2011
Oficialii Toyota au adus la Frankfurt versiunea alimentată de la priză a lui Prius. Aceasta dispune de autonomie mărită şi un consum redus de carburant.

Constructorul japonez Toyota vrea să demonstreze tuturor de ce este capabil în segmentul hibridelor. Astfel, niponii au prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt varianta de producţie a versiunii alimentată de la priză a lui Prius. Noua variantă dispune de sistemul Hybrid Synergy Drive (HSD) şi combină eficienţa unui motor electric cu versatilitatea unui propulsor pe benzină de capacitate mică oferind astfel flexibilitate şi autonomie.

Noul Prius Plug-in dispune de o baterie litiu-ion nouă, mult mai compactă, despre care inginerii niponi spun că ajută la realizarea unui consum de 1.8 litri/100 de kilometri. De asemenea, emisiile de CO2 sunt reduse până la 49 g/km. Noul Prius Plug-in vine cu 50 de kilograme în plus faţă de versiunea standard, iar sistemul HSD oferă un total de 134 de cai putere. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h are loc în 10.7 secunde, iar viteza maximă cu care poate rula ajunge la 180 km/h.

"Noul Prius Plug-in oferă o autonomie mărită în modul 100% electric pentru călătoriile scurte din oraş, în timp ce propulsorul pe benzină oferă maşinii autonomie mărită concomitent cu un consum mai redus comparativ cu versiunea standard", au declarat oficialii Toyota.

Asemeni actualei versiuni a lui Prius, noul model Plug-in dispune de trei moduri de şofat: HV, EV şi EV-City. În modul EV, noua variantă a lui Prius va dispune de o autonomie de 23 de kilometri la o viteză de maxim 85 km/h. Noul Toyota Prius Plug-in va putea fi admirat pe străzi începând cu toamna lui 2012, iar preţul pentru un exemplar ajunge la 34.785 de euro.

Via | Toyota

Comentarii (2)

  • enorm de scump
    5 0
  • Marian
    Deci 23 km in oras suna bine, dar daca stai la etajul 5 nu prea ajunge cablul de alimentare pana la masina. Ups acum am vazut pretul, nu prea e de unu care sta la etajul 5 :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru