GENEVA LIVE: Un rival pentru Smart la standul Mini

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.03.2011
Mini a prezentat conceptul Rocketman la Salonul Auto de la Geneva. Acesta prefigurează un viitor rival pentru Smart Fortwo şi a debutat alături de cel mai puternic diesel din gama producătorului britanic - Cooper SD.

Standul MINI de la Geneva a marcat o prezentare neconvenţională pentru un concept extrem de atrăgător – Mini Rocketman. Respectivul concept a intrat pe scenă într-o cutie de carton şi a fost desfăcut de asistenţii celor de la Mini ca o jucărie nouă. Conceptul era îmbrăcat şi într-un suport din polistiren, pentru a preveni "spargerea" acestuia în timpul transportului. Alături de noul Rocketman Concept, Mini a prezentat şi Cooper SD, cel mai puternic diesel oferit vreodată în gama Mini.

Noul Mini Cooper SD este echipat cu un motor diesel de 2.0 litri care oferă 143 CP şi 305 Nm. Propulsorul este împrumutat de la BMW Seria 1 şi Seria 3 şi este cu 31 de CP mai puternic decât versiunea diesel cea mai puternică oferită în gama Mini până la debutul noii motorizări. Cuplul motor maxim oferit de noul propulsor este atins încă de la 1.750 rpm, lucru care ar trebui să ofere reprize deosebite.

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru