Toyota iQ electric se lansează la Salonul de la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.02.2011
Toyota va aduce în cadrul salonului elveţian, alături de Prius+, FT-86 şi Yaris hibrid, şi o versiune pre-serie a modelului electric iQ

Esential

105 kilometri ar urma să însumeze autonomia viitorului iQ electric.

După ce a anunţat că va expune la Geneva conceptul Yaris Hybrid Synergy Drive, destinat a pregăti publicul pentru o versiune hibridă a modelului de clasă mică, Toyota a decis să profite din plin de expunerea salonului eleveţian.

Constructorul va dezvălui publicului o variantă semi-definitivă a conceptului FT-EV II, pregătită să dea naştere unei opţiuni ecologice a popularului iQ. Speculaţiile din ultimele luni şi surse din interiorul Toyota susţin varianta unui iQ electric, gata să satisfacă pretenţiile unor utilizatori urbani, ce au nevoie de o autonomie relativ redusă pentru uzul cotidian.

Modelul pre-producţie, ce urmează a fi prezentat la Geneva, vine cu o unitate electrică, ţinută în viaţă de un set de baterii litiu-ion, poziţionat sub podea. Potrivit primelor informaţii, resursele înmagazinate în setul de baterii vor fi suficiente pentru a asigura o autonomie de 105 kilometri.

Constructorul japonez speră ca versiunea finală a noului iQ electric să fi gata pentru debut la sfârşitul lui 2011, comercializarea fiind programată pentru primăvara lui 2012. 

via | autoblog

Comentarii (2)

  • ha ha ha
    ha ha ha
    Si sub podea, mai are si 2 pedale ca la bicicleta, care sa incalzeasca soferul si sa incarce acumulatorul...
    4 0
  • interesant!
    si care acumulatorul sa alimenteze cadranul de la bord ce arata cati km. mai ai de parcurs....
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru