Salonul Auto de la Geneva 2014

Toyota Aygo - prima imagine teaser

Publicat Miercuri, 19.02.2014
de Dragoș Băltățeanu
Comenteaza 42
Toyota Aygo - prima imagine teaser - Poza 1
Toyota a publicat prima imagine teaser cu noua generaţie a modelului de clasă mini Aygo. Aygo va fi al doilea automobil din tripleta de modele construită de Toyota împreună cu grupul PSA.

Toyota ne prezintă prima imagine teaser cu noua generaţie a modelului de clasă mini Aygo. După ce săptămâna trecută Peugeot a dezvelit pentru public noul 108, acum este rândul japonezilor să ne arate doar o mică parte a noului model. Prezentarea oficială a noii generaţii Toyota Aygo va avea loc la începutul lunii viitoare la Salonul Auto de la Geneva. 

Noul Aygo face parte din clasica tripletă de modele mini produsă în colaborare cu grupul PSA la uzina de la Kolin din Cehia. Această colaborare a început în 2002, când a fost fost semnat contractul de colaborare, iar apoi în 2005 a început producţia modelelor Peugeot 107, Citroen C1 şi Toyota Aygo. Prima generaţie a celor trei modele înrudite s-a dovedit a fi un succes şi astfel grupul PSA şi Toyota au decis extinderea colaborării şi pentru o a doua generaţie.

Actuala generaţie a modelului Toyota Aygo

Peugeot a fost primul dintre cei trei care şi-a prezentat noul model. Acesta se numeşte 108 şi este o idee mai mare faţă de vechea generaţie şi, în premieră, va fi oferit şi într-o versiune decapotabilă cu plafon din material textil. 

Urmareste Automarket
Toyota a venit doar cu o imagine teaser în care putem vedea doar o mică parte din grila frontală a noului model Aygo.
Putem întrezării faruri cu lumini de zi LED şi o siglă de dimensiuni apreciabile încadrate de linii îndrăzneţe.
Multe din elementele de design sunt inspirate de stilul Toyota abordat de concept-car-uri prezentate recente.

Până la prezentarea completă a noului model Toyota, mai putem specula că viitorul Aygo va păstra motorul de bază de 1.0 litru cu trei cilindri, dar va adopta probabil şi un 1.2 de 82 CP, motor anunţat deja de fratele Peugeot 108. Cel mai probabil nu va exista nici o versiune cu motor diesel, dar clienţii vor putea opta pentru noul Aygo în variantă cu trei portiere sau cinci portiere. Reprezentanţii Toyota au mai declarat ca noul Aygo va fi mai puternic diferenţiat din punct de vedere al designului faţă de cei doi fraţi de grup.

Via Autocar


Comentarii (42)

  • zona centrala a bordului foarte asemanatoare cu cea a lui Clio3?
    5 9
  • Foarte interesant este ca are navigatie dupa cum am zarit eu. Ceea ce e un lucru deosebit pentru aceasta clasa.
    5 15
  • ce e asa deosebit????? navigatia incepe de la clasa mini la orice constructor

    bai tu comentezi doar asa ca chestie? daca nu poti fi original macar incearca sa lasi impresia ca esti destept.
    8 9
  • kumite
    Asa sunt unii.Consuma doar oxygen.Nimic altceva.Macar sa fie din ala poluat.Te pomenesti ca or fi primii care au pus sistemul de navigatie pe o masina mini?
    9 4
  • Ivanoff
    Se pare ca au intrat meltenii cu Rover, Bhemve, si alte rebuturi pe regim de seara. Toyota avea si pe IQ sistem de navigatie, deci au fost primii inaintea turturor. Tu asta care se semneaza @inexo-cuantic ai navigatie pe SH-ul tau ?

    Acum pt celalalt mamifer @vianu, Toyota este singurul constructor care a implementat navigatia pe clasa mini inca de la IQ, tu ce generalizezi acolo ? Toti constructorii ? Amice daca te referii la UP! sa stii ca nu este integrata in bord, este o navigatie ieftin care seamana cu una aftermarket de o prinzi in suport . Acum nu mai bate campii.......vad ca ai intrat in forta din nou.
    5 12
  • @Ivanoff....cel mai rau poate fi pentru cineva cand ajunge sa vada in jurul sau doar dusmani.
    9 6
  • Ivanoff
    Prietene nu stiu ce tot aberezi tu acolo, eu te-am intrebat ceva, raspunde simplu si la obiect daca te crezi atat de potent in cultura auto. Despre ce constructori vorbeai acolo ? Sau cumva ai confundat segmentul A cu B ? Daca DA, asta chiar poate fi o problema foarte mare pt un cunoscator devotat ca tine. Si ai inteles gresit, nu esti dusmanul meu, dar nu e vina mea ca tu nu vezi padurea din cauza copacilor. Acum treci la subiect si fi un exemplu bun. Salutare !
    4 12
  • Ivanoff
    Si ai mai comis o greseala care nu sunt deloc demne de un ''cunoscator'' ca tine. Bord de Renault ? Amice tu tu vorbesti serios ? Ai tras ceva pe nas ?
    5 13
  • Ivanoff
    Tacerea este si ea o dovada de inmaturitate si un nivel de cultura secat. Intra gurule sa discutam ca intre barbati, ce vrei sa demonstrezi prin voturi negative ? ....penibil again.
    3 15
  • kumite
    Ce-i @ivanoff,ai ajuns sa vorbesti cu propria persoana?
    11 4
  • kumite
    Si Suzuki swift are sistem de navigatie.Si mai sunt si altii.
    7 2
  • Eu cred ca aceia care semnalau in mod pozitiv noutatea navigatiei nu trebuie blamati. Chiar daca aceasta dotare exista pe mai multe masini de clasa mini, ea era inexistenta atat pe vechiul Aygo, cat si similarele C1 si 107. Faptul ca PSA-Toyota au iteles ca oricat de simpatic ar fi designul, fara niste dotari de secol XXI nu pot supravietui chiar si in acest segment, este imbucurator. Sa nu uitam ca atunci cand s-au lansat vechile modele turometrul, geamurile electrice fata si instalatia audio de fabrica erau optionale iar reglajul electric al oglinzilor nu exista.

    @ivanoff

    Meltenismul, stimabile, nu are nicio legatura cu masina pe care o conduci. Mai curand cu folosirea incorecta a virgulei inainte de "si" , sau cu acordul intre subiect si predicat. Constructia "Si ai mai comis o greseala care nu sunt deloc demne" ..." numai demna de un om instruit, asa cum pretinzi tu ca esti, nu este. Asa ca, mai lasa-ne cu atacurile furibunde si limiteaza-te la ati spune punctul de vedere. Eu nu ti-am dat manute rosii.
    11 1
  • @ivanoff

    iNmaturitate ? Si tu vorbeste de cultura?
    9 2
  • @misha

    suntem in 2014 chiar nu e nimic deosebit sa ai navigatie chiar si pe clasa mini. Daca iti poti tranti o navigatie pe Logan (o masina care isi stie limitele) ce ar fi desoebit la un Aygo? Da, e frumos sa ai o astfel de dotare dar sunt convins ca va fi trecuta la optionale. De exemplu la Twingo nu e integrata in bord dar cel mai probabil o vor face la facelift.

    Si, o mai zic odata, nu e nimic deosebit e doar firesc.
    2 4
  • Da, Dl-e Vianu. aveti dreptate. Eu voiam sa subliniez doar faptul ca, fata de vechea generatie a tripletei care avea dotari extrem de precare, noile modele, referindu-ma aici si la noul 108, reprezinta un salt.. Banuiesc ca nici C1 nu va fi altfel, masinile astea fiind facute la aceeasi uzina, intre ele neexistand decat diferente mici de design.

    Comparatia dvs. cu Loganul este cat se poate de binevenita si nu face altceva decat sa sustina cele mai sus aratate Masinile astea au fost lansate cam in aceeasi perioada. La acel moment, desi pretul unui C1 full era usor mai mare decat al unui Logan 1.6 full, dotarile de pe Logan erau muuuult mai bogate, exceptand air-bag-urile din scaune, indisponibile atunci la Dacia.
    6 1
  • Mda, multa ''dezordine'' pe aici. Si acum trecand cu vederea peste ''faimoasele jigniri'' de mai sus ale ''stimabilului'' Ivanoff, e timpul sa sa fac putina '' lumina '' .

    Am ajuns la concluzia ca unii, desi ''priceputi'' , nu pricep ce este ''segmentul A sau MINI '' si incurca cu masini din clasa B ca si in cazul lui @kumite . Mai pe inteles :

    Suzuki Swift = segmentul B, concurand cu rivali precum Polo, Corsa, 208, Yaris, etc nicidecum cu Aygo . Cu Aygo concura Alto, care din punct de vedere tehnic si al dotarilor viitoarea generatie care il inlocuieste este de sub concurenta din aceasta clasa.

    Acum @vianu :

    Pai sa-ti spun eu ce ar fi deosebit sa ai navigatie pe o astfel de clasa .Deosebit este ca Loganul este o masina de segment B si nu A in primul rand, iar in segmentul B cam toate au sistem de navigatie. In al doilea rand, in afara de Smart, IQ si viitoarea ''tripleta'' sau Twingo ( posibil )la ora actuala nu mai vin nimeni cu navigatie integrata in bord. In rest @misha cred ca ti-a explicat destul de limpede.

    Sa auzim numai de bine!
    4 7
  • e deosebit pe dracu

    tu citesti cu cu atentie ce am scris? Suntem in 2014, nu acum 3-4 ani. Asa cum iti apar (si nici macar intotdeauna) in versiunea de serie, geamuri electrice ori oglinzi electrice ce mare rahat in ploaie e faptul ca Aygo va apare cu navigatie incorporata? Mareeee branza. Si vorbim toptusi de Toyota si ne de vreun constructor de tipul Dacia ori Fiat

    Raman la ideea ca nu trebuie sa cad in posterior pentru ca Aygo va fi vandut de la mijlocul anului 2014 cu navigatie (si ce chestie domne' cu una incorporata in bord)

    Loganul era dat de exemplu sub aspectul dotarilor si al imaginii de marca. Daca e sa'l analizezi din pc de financiar Logan (clasa B) e de multe ori depasit de o masinita de clasa A. Si atunci ce mare chestie e sa ai NAV pe un Aygo?

    Hai sa-ti spun io ce ma deranjeaza si pot sa spun ca e deosebit la Toyota (mai nou) materialele de proasta calitate care au aparut pe modele sale, muchiile de la manivela de la geamuri samd. Asta e ceva DEOSEBIT nu o nenorocita de navigatie.

    PS. cine ti-a scris comentariul?
    5 5
  • vianu,

    De acord ca in 2014 nu mai pare deosebit sa ai navigatie . Insa pentru acest segment de tip A ( mini) orice dotare noua care vine pare ceva foarte deosebit. Cand s-a nascut acest segment, nu parea decat niste masini simple, care se vedeau tabla pe usi si care erau create doar ca sa te duca din punctul A in punctul B, facand rabat de la multe dotari decente chiar si siguranta . Clasa MINI nu este o clasa Full-size, iar aici fiecare gaselnita ''de marketing'' este binevenita. Ar mai lipsi ''camera pt marsarier'' ca sa ia ochii, apoi va fi un ''best buy'' , cu toate ca exact cum ai zis tu, Dacia bate la aceasta ora ca raport/pret/calitate acest segment, sa nu mai vorbim de faptul ca Sandero vine intr-un segment mai superior cu un pret poate chiar mai mic decat va costa acest Aygo in dotarea ''full options'' .

    Sa auzim numai de bine!
    7 4
  • ...something rotten in Denmark...

    care i-ai spart, frate, contul originalului ????

    PS e adevarat ca exista si alta metoda de a subtitui nick-ul dar totusi? Oricum, am dat manutza verde la ultimul post.
    3 3
  • @vianu
    Eu chiar nu pricep pentru ce mi-a fost cenzurat comentariul in care semnalam ca cineva posteaza cu doua nick-uri.... La urma urmei, adevaratul kumite chiar e un tip instruit si nu merita sa fie confundat.

    In alta ordine de idei, eu chiar nu inteleg de ce nu este important ca un model care pana acum nu a avut navi in nicio echipare, va avea aceasta dotare. Nu o fi important in comparatie cu alte modele, insa, din punctul meu de vedere, este important pentru propria sa evolutie. Mai amintesc si faptul ca nici in segmente superioare dotarea asta nu e standard. Pe Golf, spre exemplu, exista optiunea asta de mai multi ani, dar, daca incepand de maine VW ar anunta ca ea va fi standard, nu ar fi un fapt laudabil?! Cu atat mai mult este demna de mentionata o asemenea dotare cand ea chiar reprezinta o noutate pe modelul respectiv.

    Si inca ceva .... nu prea am inteles parte aceea cu "cine ti-a scris comentariul". Pentru evitarea oricarei neantelegeri ar fi de dorit sa mentionati si cui va adresati.
    7 0
  • @misha

    ma refeream la postul lui inexo. N-ai vazut diferenta intre elucubratiile obisnuite si logica ultimelor 2 posturi ale lui inexo-cuantic?

    despre Aygo....nu o voi mai lungi...Nu mi se pare nimic iesit din comun ca Aygo, un model de clasa mica (si care apartine de Toyota) sa aiba NAVI (si incorporat). Nu e nimic deosebit, este excat ceea ce trebuie la nivelul anului 2014, este exact ceea ce ofera si WV si Renault si altii. Si ceea ce vedem aici va fi oricum doar ca OPTIONAL. Faptul ca incorporeaza aceasta dotare in designul bordului nu e un capat de tara si nu e de cazut in dos. E doar un lucru firesc si de asteptat de la un constructor de talia Toyota.

    Si, pana la urma de unde concluzia/impresia ca Aygo are NAVI? :) De la cineva care nu stie diferenta intre gama de modele si versiuni in cadrul gamei? :)))

    Altceva am observat in teaser....zona centrala de tip tableta cu finisaj glossy asemanatoare cu cea a lui Clio. Posibil sa ma insel dar raman la ideea ca ceva acolo e foarte apropiat de solutia Renault.
    4 4
  • @vianu

    Ok. Perceptiile pot fi diferite :))))
    5 0
  • @vianu
    Enumera-mi şi mie modele alea cu navigaţie din clasa mini de la Ranault şi VW fiindcă am impresia ca tu delirezi.
    3 6
  • @vianu

    Şi i- a zi-mi şi mie care ar fi acele modele cu navigaţie din clasa MINI de la Renault sau Vw sau alţii?
    4 6
  • @ghionea

    intra pe volkswagen.ro sau renault.fr

    spor la treaba
    4 5
  • @inexo=ivanoff=ghionea, iar vorbesti cu nick-urile tale? Inca nu faci tratament?
    6 2
  • Da, m-am informat din nou. Am zis hai mah poate gresesc eu si vianu are un sambure de adevar. M-am inselat, iar acum ma duce cu gandul ca nu numai eu am avut dreptate ci si @mishazaitev sau @inexo-cuantic cand i-au explicat ''gol golut''

    Am aruncat adanc o privire la Renault si in clasa MINI nu au decat actualul Twingo care nici macar nu are sistem de navigatie. Apoi am aruncat o privire atenta la VW si in clasa MINI il au doar pe UP!, care nici el nu are sistem de navigatie in bord ( doar unul prins in suport), apoi am aruncat privirea la altii constructori gen Opel....eiii aici in clasa mini l-am gasit pe noul Adam care chiar are navigatie de bord. Dupa aceea am scotocit la Smart, acolo unde modelul Fortwo are navigatie in bord, apoi am ajuns pe la Hyundai unde in gama lor MINI au decat noul I10 , care ce sa vezi ? El nu dispune de sistem de navigatie. Apoi am intrat la Kia unde acolo in clasa MINI au decat pe Picanto, care nici el la randul lui nu dispune de sistem de navigatie. Dupa aceea am intrat la Fiat unde exista doua modele MINI in gama ( 500 si Panda ), ce sa vedeti dragilor ? Nici ele nu vin echipate cu navigatie. Dupa aceea am intrat la Toyota unde exista IQ la clasa MINI , care vine echipat cu navigatie.

    Ca o precizare banuiesc ca viitorul Aygo + cei 2 fratiori ai sai + posibil Twingo, vor fii printre singurele modele cu 4 usi din segmentul MINI care vor dispune de navigatie. Pana acum singurul model in 4 usi de clasa MINI cu navigatie este Spark facelift.

    Aici aveti imaginile cu modelele de clasa MINI vs concurenta directa :
    1). Modelele actuale de clasa MINI fara NAVI integrat in bord :


    http://www.netcarshow.com/renault/2012-twingo/1024x768/wallpaper_35.htm

    http://www.netcarshow.com/volkswagen/2013-up_4-door/800x600/wallpaper_3e.htm


    http://www.netcarshow.com/fiat/2008-500/800x600/wallpaper_3d.htm

    http://www.netcarshow.com/fiat/2013-panda/800x600/wallpaper_89.htm

    http://www.netcarshow.com/kia/2012-picanto/800x600/wallpaper_ab.htm

    http://www.netcarshow.com/toyota/2009-aygo/800x600/wallpaper_19.htm

    http://www.netcarshow.com/hyundai/2014-i10/800x600/wallpaper_4d.htm

    2). Modelele actuale de clasa MINI cu NAVI integrat in bord :


    http://www.netcarshow.com/opel/2013-adam/800x600/wallpaper_49.htm

    http://www.netcarshow.com/smart/2011-fortwo/800x600/wallpaper_4d.htm

    http://www.netcarshow.com/toyota/2009-iq/1024x768/wallpaper_81.htm


    http://www.netcarshow.com/chevrolet/2013-spark/1024x768/wallpaper_12.htm


    ATENTIE : TOATE sunt in echiparea de TOP

    Ca o paranteza, vianu lasa-te de aceasta pasiune ca nu-i de tine, este ZERO in cultura auto.
    5 7
  • n-am zis o clipa ca wv si renault au NAVI IN BORD....dar asta e...fiecare citeste ce scrie si intelege ce vrea

    :)
    5 4
  • Pai si @inexo-cuantic si @mishazeitev ti-au dat mura in gura la fel ca mine. Iar acum o dai la intors ? Copilee nu-i de tine domeniul auto.....
    5 6
  • Ideea era ca Aygo are integrat in bord , ceea ce foarte putini fac acest pas in clasa MINI. Mai simplu de atat nici ca se poate.
    2 5
  • si inca ceva........O masina cu un sistem de navigatie ''profesional'' + multe alte functii multimedia, este cel de bord, nu cel ''suspendat de suport'' ca la UP! si suratele sale. Si eu imi pot pune la Golful meu GPS cumparat din magazine cu suport de prins pe bord sau pe parbriz. Dar nu vreau , fiindca masina mea este din 2001 si vine automat cu unitate 2DIN, unde imi pot integra un sistem de navigatie +multimedia+ camera pentru functia R si am facut'o S class , ce zici ?
    2 7
  • kumite
    Se sterg multe comentarii,nu are rost sa ne mai miram.Calitatea lor a scazut enorm.Toti au inceput sa scrie comentarii de nivelul celor scrise de " 1000 de nick names". Multi s-au retras. Automarket,incet incet, s-a transformat in Autocircus. Sa ajungi sa te certi cu tine insusi!!!! Trebuie ca esti bolnav ! Nu ne mai poate scoate nimeni din ciocolata!
    Aferim!
    6 2
  • @ghionea

    bravo, meriti un premiu

    Sunt aceste "dovezi" (linkurile tale) contrare a ceea ce am spus mai sus? Sa-ti aduc aminte

    - la 10:15 "suntem in 2014 chiar nu e nimic deosebit sa ai navigatie chiar si pe clasa mini"....si ai pus poze
    - la 15:46 "Nu e nimic deosebit, este excat ceea ce trebuie la nivelul anului 2014, este exact ceea ce ofera si WV si Renault si ALTII ...si ai pus poze

    deci despre ce vorbim? Eu am vorbit la general iar tu ai confirmat ce am zis eu prin linkuri. BRAVOS! Sa-mi dai adresa sa-ti trimit premiul.


    PS. Ai un X5 cumparat din bulgarika care la baza e un Golf din 2001pe care tu il vezi drept S class pentru ca AI PUTEA sa ii instalezi navi+multimedia+functia R? Nu-mi raspunde, era o intrebare retorica.
    PS. prenumele tau e ivanoff? Nu-mi raspunde nici la aceasta intrebare. M-am lamurit.
    6 3
  • Gogule, tu doar raspunde la ceea ce am distribuit eu mai sus. Recunoaste ca ai gresit si ca tu nu ai stiut despre ceea ce ai facut referire. La ce ochelari de cal ai, ai crede ca s-a inventat pana si Citroen Jumper Cap Tractor. Prin linkuri ti-am confirmat cat de indus in eroare esti. Te zbati degeaba sa sucesti realitatea acum, cu toti au vazut ca nu esti in stare sa iti folosesti graunta aia de creier. Pna si cei de sus ti-au confirmat de 9j de mii de ori si le dau dreptate. Singurul care nu intelegi esti tu .

    Voi repeta si eu inca odata , pentru clasa MINI este chiar SF sa ai navigatie si alte dotari moderne avand in vedere ca pana acum erau doar niste bucati de tabla dreapta . Si ca o incheiere sper ca ai vazut care au asa ceva la ora actuala ii mai prezint odata si baga la cap :

    Opel Adam

    Toyota IQ

    Smart Fortwo

    Chevy Spark

    Si viitoarele generatii Aygo+PSA.........sunt singurele din aceasta clasa cu sistem de navigatie. Ai INTELES mestere ?


    PS: Da-mi voie sa ma prezit : Ghionea Andrei Radu ,
    profesie : chirurg plastician
    hobbie: automobilistica, F1, aeronautica si navala .

    Prezent : Detin 3 masini : un BMW x5 din BG, Golf 4 si un Jeep Compas. ''Mi-a parut bine ''
    2 7
  • @Ghionea
    Chirurg plastician? Ba @mafia, da-te dracu de nesimtit:).
    9 1
  • .....chirurg plastician.....

    asta e tot ce scrie pe Biletul de Externare?
    9 2
  • Ca un om galant si diplomat ce sunt, nu o sa bag in seama mizeriile astea de comentarii ale voastre. Eu sunt mult prea cinstit fata de voi. Invatati totusi sa cresteti mari, poate veti ajunge si voi sa va bucurati de succesul meu. O seara placuta !
    2 7
  • @"chirurgul"
    Faza cu chirurgul plastician nu tine deloc. De ce? Esti mult prea analfabet. Ce e aia "navala"? Ce e aia "hobbie"?
    Zi si tu ca speli wc-uri sau ca maturi pe strada, asa te-am mai crede. Imbecilule !!!!
    5 2
  • Hai ca s-a facut tarziu. Eu zic sa treceti la subiect. Mult mai pertinent ar fi sa raspundeti la intrebari.
    In rest, asa este, soarta m-a pedepsit sa fiu analfabet, insa expert in interventii chirurgicale. Saracul de mine stau 4 zile pe saptamana ma distrez, scot bani de la banca, ii cheltui pe masini o data la trei luni, sunt zile in care nu ma ridic din pat daca nu sunt platit cu cel putin 4 K eur. Va doresc dragii mei sa ajungeti si voi odata sa fiti asa ''analfabeti'' ca mine si cu $$ in buzunare. O seara nemaipomenita va doresc!
    2 6
  • @adevaratul kumite

    Si eu am refuzat mult timp sa-mi fac user... Poate e cazul sa-ti faci si tu... Renuntarea nu este o solutie. Bafta
    1 0
  • @AUTOMARKET
    Ati spus acum nu mult timp ca veti sterge toate comentariile care nu au legatura cu domeniul auto(atacuri la persoana,injuraturi,pareri vadit aberante,fani absurzi,fanatici etc.).Din pacate,ati ramas deocamdata la stadiul de vorbe.Nu e suficient doar "comentariu ascuns" pentru ca stiti si voi ca aproape toti le citesc.Garantez ca multi din cei care isi dadeau o parere pertinenta nu mai scriu din cauza jignirilor gratuite primite care raman pe ecran.Usor,usor, cu vechiul stil veti indeparta oamenii civilizati sa-si mai dea o parere.Dar probabil ca si acest comentariu al meu va ramane fara raspuns din partea Automarket.
    0 0
  • kumite
    Multam @misha.Eu sunt de fapt si Lache,am fost kumite innainte,si de cateva zile am renuntat sa ma mai intru logat.Pe @piata aut0 moldova sunt logat ca Origami,dar nu am mai intrat acolo.Si nici nu mai intru.E sufficient ce face asta cu 1000 de nickuri pe aici.Am inceput sa sciu nelogat ,ca sa vad daca @automarket a facut ceva in legatura cu asta,asa cum a promis.Nu a facut nimic,din pacate! Am sa revin sub denumirea de Lache .
    No,servus!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru