Al treilea model în gama Lamborghini ar putea fi un Estoque de serie

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 03.12.2010
Preşedintele Lamborghini a declarat că gama de modele se va lărgi cu un produs complet nou în viitor. Oficialul a lăsat să înţeleagă că la Sant'Agata Bolognese se va naşte un coupe cu patru uşi.

Lamborghini caută să îşi extindă gama în următorii ani, plănuind să ofere publicului o listă de trei modele diferite. După succesorul lui Murcielago, constructorul ia în calcul lansarea unui nou model, a cărui soartă se decide în prezent.

Mai multe surse neoficiale au vorbit despre posibilitatea construirii unui SUV de lux, urmaş pentru legendarul model off-road LM002. Totodată nu este exclusă nici varianta unui coupe cu patru uşi, demn de segmentul lui Aston Martin Rapide şi Porsche Panamera. Această ultimă variantă este întărită şi de conceptul Estoque, prezentat în urmă cu doi ani.

Stephan Winkelmann, preşedintele constructorului din Sant'Agata Bolognese, a confirmat luna trecută că va exista un al treilea model în gamă. Într-un interviu recent, Winkelmann a recunoscut că şi-ar dori ca cel de-al treilea membru al familiei să fie un sedan coupe, cu patru locuri.

"Putem exploata şi alte segmente în afară de cel al supercarurilor. Am demonstrat asta cu Estoque.

Entuziasmul cu care a fost primit ne-a surprins pe toţi. A fost cu siguranţă un moment optim pentru a încerca şi altceva. Oamenii îmi trimit chiar şi astăzi emailuri pentru a mă convinge să facem Estoque. Momentan avem posibilitatea de a alege două direcţii pentru gama noastră de modele: un SUV şi un model cu patru locuri. Pentru mine personal un SUV nu poate exista. Nu ar putea să se poziţioneze pe segmentul nostru de preţ şi nu ar putea fi un produs de lux", a concluzionat Winkelmann.

Preşedintele este de părere că un model cu patru locuri, asemănător lui Estoque, ar putea acţiona ca un magnet şi ar atrage noi clienţi, oferind şi o opţiune practică într-o gamă dominată de modele cu patru locuri. "Sunt mult mai multe oportunităţi în segmentul modelelor cu patru locuri. Un al treilea model va fi complet nou şi va avea rolul de a aduce altfel de public în showroom-urile noastre", a declarat Winkelmann.

Italienii ar putea fi tentaţi să lanseze un Estoque de serie impulsionaţi şi de evoluţia bună a sedanurilor de lux pe piaţa cu cea mai mare creştere mondială, China.

Winkelmann a exclus însă această motivaţie, susţinând că influenţele de acest tip nu vor schimba trăsăturile definitorii ale brandului.

"Unele companii au fost nevoite să îşi adapteze produsele pentru a se potrivi acestei zone, însă brandurile de lux nu urmează această direcţie. Clientul vrea versiunea originală, nu ceva adaptat. E normal să îşi dorească un Lamborghini identic cu cel din Italia. Ne ocupăm de personalizarea exemplarelor, dar ne rezumăm doar la asta şi la nimic mai mult", a declarat Winkelmann.

via | autocar

Comentarii (2)

  • mda..toti fac de toate..ce mai...daca aston face carabusul ala mic...ce sa mai zici de asta...oare vor ajunge sa faca motociclete?
    4 0
  • Excomunicatorul
    :)
    @ian

    Nu-i nicio problema.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru