Alfa Romeo Giulia GTAm, cel mai popular model din istoria italienilor

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.08.2010
Un sondaj desfăşurat de Alfa Romeo a catalogat ca cel mai popular model din istoria brandului italian, legendarul Giulia GTAm, câştigător al Campionatul European de Turisme în 1970.

Esential

100 de ani de existenţă sărbătoreşte în acest an Alfa Romeo.

Alfa Romeo a căutat să afle care este cel mai popular model al său, produs de-a lungul timpului, drept pentru care a organizat un sondaj amplu. Votanţii, în marea lor majoritate fani ai brandului italian, au plasat pe primul loc al topului celebrul Alfa Giulia GTAm, un model sportiv, bazat pe versiunea de serie a vechiului 1750 GT Veloce.

Modelul declarat câştigător a reuşit să câştige Campionatul European de turisme în 1970, în spatele volanului aflându-se pilotul Toine Hezemans. Alfa Giulia GTAm a fost secondat la numai un procent, de mult mai contemporanul 8C Competizione, care a totalizat 19.8% din voturi.

Pe locul trei, publicul a plasat Alfa Spider Duetto, catalogat deja de specialişti ca fiind un nume de referinţă în istoria designului auto. Modelul a fost lansat în 1966 şi un an mai târziu a jucat un rol important în pelicula "The Graduate", alături de Dustin Hoffman şi Anne Bancroft.

Iniţiativa Alfa Romeo vine să sărbătorească încă odată cei 100 de ani de existenţă împliniţi de constructorul italian.

via | zercustoms

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru