Amsterdam: doar masini electrice pana in 2040

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 25.03.2009
Primaria Amsterdam anunta ca, peste 30 de ani, pe strazile orasului olandez vor circula doar vehicule electrice.

Oficialitatile din Amsterdam au anuntat ca, pana in anul 2040, toate vehiculele care vor circula pe strazile capitalei olandeze vor fi propulsate 100% electric.

"Transportul electric inseamna zero substante nocive si este foarte bun pentru calitatea aerului si pentru climat", a declarat Marijke Vos, responsabila de mediu din Consiliul Local al orasului Amsterdam.

Primul pas pe care oficialii din Amsterdam il vor face in acest sens va fi reprezentat de aparitia a 200 de puncte de realimentare a modelelor electrice. Acestea vor fi montate in urmatorii doi ani si vor sta la dispozitia celor 10.000 de vehicule de acest tip care vor circula prin Amsterdam pana in 2015. In plus, pentru a imbunatati imaginea pe care locuitorii orasului o au in legatura cu acest tip de transport, toate modelele electrice - fie ele motociclete, mopeduri, biciclete electrice sau masini - vor primi reduceri substantiale la tarifele de parcare din interiorul orasului.

via | Reuters (inreg)

 

Comentarii (2)

  • Marius
    trist
    Exact acolo o sa plec si eu.. stau si ma gandesc de ce in unele tari din UE exista oameni care se gandesc la binele populatiei la bine viitorului natiunii pe care o conduce si la noi este exact invers. De ce la noi pentru a lua o decizie , a accepta o lege care ajuta populatia se trage rau de timp se amana sau nu stiu ce.. de ce omul, romanul pus sus pentru a ajuta poporul nu pentru a se ajuta pe sine, face exact invers? ...nu o sa inteleg niciodata asa ceva, sunt roman,dar va spun sincer ca nu sunt mandru, din contra... si e pacat,avem o tara frumoasa,...
    1 0
  • un oarecare
    @ Mester
    "Amsterdam: doar masini electrice pana in 2040". Logica simpla spune ca , conform propozitiei, in Amsterdam nu vor circula DECAT masini electrice pana in 2040. Ce-ar zice profesorii vostri de Limba si literatura romana din scolile pe care le-ati urmat daca v-ar citi titlurile si articolele (copiate gresit si traduse la fel)????
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru