Asa ar putea arata viitorul supercar Lotus Esprit!

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 22.06.2009
Automarket va propune astazi prima ipoteza de design a supercarului Esprit, arma cu care Lotus incearca sa loveasca in Audi R8 si Lamborghini Gallardo.

In urma cu doua saptamani va anuntam ca Lotus intentioneaza sa reintre pe piata supercarurilor cu o interpretare modernista a vechiului Esprit, un model care s-a bucurat de un real succes la vremea sa. Automarket revine astazi cu o prelucrare digitala a modelului britanic, care incearca sa anticipeze liniile de design ale viitorului Esprit.

Trasaturile supercarului se asteapta sa fie un amestec intre Elise si Evora, cu note mai agresive, gata sa ofere o personalitate aparte masinii. Grila traditionala Lotus va creste in dimensiuni si va deveni mai impozanta, dominand aspectul frontal.

Prizele de aer laterale sunt o evolutie a celor intalnite pe Evora, dimensiunea si capacitatea acestora fiind adaptate pentru o mai buna performanta. O noutate vor fi si jantele din aliaj usor, cu spite duble, care se vor incadra perfect in filosofia de design Lotus.

Ultimele speculatii despre modelul britanic anunta o gama de propulsoare destul de variata, cu unitati in 6, 8 sau 10 cilindri, ultima versiune urmand sa fie gandita pentru a se bate cu concurenti precum Audi R8 si Lamborghini Gallardo.

Pentru a putea oferi motoare competitive, Lotus va trebui insa sa apeleze la Toyota, care va oferi o unitate regasita in gama Lexus.

Este vorba despre propulsorul V10, de 4.8 litri, regasit pe modelul de performanta LF-A, capabil sa dezvolte 550 de cai putere. Pentru cei mai putin pretentiosi, Lotus va oferi si o versiune entry-level echipata cu o varianta mai puternica, de aproximativ 300 de cai putere, a motorului V6 de 3.5 litri, regasit si pe Evora.

Va exista insa si o varianta de mijloc, reprezentata de un motor V8 capabil sa livreze 400 de cai putere. Versiunea de top, echipata cu V10-le de 550 de cai putere, va deveni cel mai rapid model din gama Lotus, fiind capabil sa atinga o viteza maxima de peste 320 de km/h.

Pretul pe care il va percepe Lotus pentru modelul sau sportiv va fi cuprins intre 80.000 si 170.000 de euro, in cazul celei mai puternice versiuni.

Comentarii (4)

  • IMGthis
    sincer chiar nu cred, seamana prea prea mult cu Evora, mai incercati cu alte desene, sunt cateva destul de marfa daca dai search cu "new lotus esprit" pe google la imagini
    0 0
  • NeoGalaxy
    Lotus Esprit, daca nu ma insel, era destul de diferit ca design de modelul de mai sus. In acelasi timp el era o masina mai ieftina avand un competitor indirect prin 1995 si ceva in F355 F1. Plus ca a fost desenat de Italdesign :) Modelul din poza seamana foarte mult cu Lotus Elise :))) Poate noul Esprit sa fie o evolutie de design a vechiului Elise dar sa vedem ce ne mai dezvaluie baietii de la Lotus :)
    0 0
  • http://www.roadfly.com/new-cars/wp-content/uploads/gallery/2010-lotus-evora/lotus-evora.jpg seamana?? :)))
    0 0
  • clarkson
    faţă
    Are o faţă de zici că-i peşte.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru