Audi a dezvelit la Geneva Conceptul A8 Hybrid

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 02.03.2010
Audi a prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva Conceptul A8 Hybrid. Modelul de lux german se va remarca printr-un consum redus de carburant dar si prin emisii scazute de CO2.

Esential

245 CP va livra propulsorul lui A8 Hybrid
6.2 litri va consuma A8 Hybrid

In cadrul Salonului Auto de la Geneva Audi va prezenta conceptul hibrid al modelului de lux A8. Oficialii constructorului german au declarat ca hibridul A8 va dispune de un propulsor de 2.0 litri TFSI cu patru cilindri care va livra 245 de cai putere si va dezvolta un cuplu motor de 480 Nm. Din cei 245 de cai putere, 45 CP dintre acestia sunt livrati de motorul electric. Conceptul A8 hibrid va sprinta de la 0 la 100 km/h in 7.6 secunde , iar viteza maxima la care poate ajunge este de 235 km/h.

Avantajele versiunii hibride a lui A8 se vor concretiza la nivelul consumului care se va reduce cu 20 de procente, ajungand astfel la 6.2 litri/100 kilometri, dar si la nivelul emisiilor de CO2 care se vor micsora la 144 de grame/km. In ceea ce priveste autonomia conceptului german, acesta poate rula doar cu motorul electric pe o distanta de 2 kilometri si cu o viteza de maxim 64 km/h.

Modelul german va dispune de o baterie litiu-ion care va fi montata in portbagaj. Pentru cei care isi fac grijii in privinta spatiului pentru depozitarea bagajelor, germanii au anuntat ca portbagajul lui A8 hibrid va avea o capacitate de 400 de litri. In ceea ce priveste schimbarile estetice aduse conceptului prezentat la Geneva, acesta dispune de jante de 21 de inch vopsite in doua culori, de o caroserie in nuanta Prism Silver care se bucura de efectul curcubeu, iar pe aripi se regaseste inscriptionat logo-ul "Hybrid".

Via | Audi

Comentarii (7)

  • a8
    Si iata cum audi cu "noul" A8 se situeaza cu 8-10 ani in urma fata de designul unui S sau seriei 7... La design ma refer... De fapt si vechiul a8 era tot cu cativa ani in urma, deci acesta recupereaza fata de anii 2003. Cam atat. PS: - noroc cu beculetele.
    4 16
  • @eu
    Vai de capu tau degeaba te faci ca stii meserie cand de fapt tu esti cel inapoiat atat cu gandirea cat si cu criticile de 2 bani.Macar ca sa nu te mai faci de caco pastreaza pentru tine aceste idei.
    13 3
  • ca acest "eu" sunt foarte multi care fac comentarii penibile...ma intreb daca o sa fie cineva care va putea fi impartial si sa poata sa scoata si parti negative dar si pozitive despre acesti producatori...A8-ul e foarte tare, la fel si seria 7 doar ca sunt diferite ...iar despre design tb sa se pronunte clienti, nu orice marlan de pe net care vede asa ceva doar in poze...
    12 2
  • HaHa..HiHi
    Urata masina cu spume! Toate masinile Audi sunt jalnice! La gunoi cu ele! Hai Renault!
    3 15
  • ken&restul
    ce va aprindeti asa? faceti spume? ce daca cineva comenteaza ca designul de la "noul " A8 difera doar la beculete??? Are dreptate! Si clientii trebuie sa-si dea cu parerea... Pai voi de ce vorbiti? Aveti A8 in garajul din fata apartamentului cu 2 camere?? hai la revedere!
    2 14
  • cressty
    @eu
    inseamna ca ai gusturi proaste daca nu iti place a8. e masina de lux nu sport.
    5 5
  • @a8
    nimeni nu a zis ca nu e o masina frumoasa dpdv al designului dar nu poti sa zici ca intrece s classu si nici seria 7, masina e buna dar nici pe departe nu se indreapta spre viitor, ba din contra a luat o atitudine retro (nu ca ar fi un lucru rau), deci ei prin modelul asta pastreaza luxul si traditia.. dar nu poti compara titanii, tu esti doar o parere aici, ca si mine defapt... intelegi ce vreau sa zic...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru