Audi lanseaza A5 Sportback si noul A8 anul acesta

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.05.2009
Un oficial Audi a declarat ca anul acest constructorul german va lansa noua generatie a modelului A8 dar si un coupe cu patru usi, cel mai probabil A5 Sportback.

Chiar daca industria auto nu da semne de revigorare pana in prezent, Audi are planuri mari pentru 2009. Constructorul din Ingolstadt intentioneaza sa isi largeasca gama cu cel putin un model anul acesta si sa improspateze unul din produsele deja existente pe piata.

Rupert Stadler, presedintele consiliului de conducere al Audi, a declarat de curand, in cadrul intalnirii anuale a actionarilor, ca brandul german vrea sa lanseze anul acesta noua generatie a modelului A8 si un model complet nou bazat pe actualul A5.

Surpriza se pare ca este noul A5 Sportback, sedanul coupe pe care specialistii il anticipau inca de anul trecut. Noul coupe cu patru usi nu va fi altceva decat o versiune de productie a conceptului cu acelasi nume, dezvaluit la inceputul anului in cadrul Salonului Auto de la Detroit. Modelul ar putea fi chiar surpriza pe care nemtii o promiteau odata cu sarbatorirea celor 100 de ani de existenta pe 16 iulie.

Cel mai nou membru in gama Audi va imprumuta probabil motorizari familiare cum sunt : 2.0 TFSI si 211 cai putere, V6-le de 3.0 litri, supraalimentat de 290 cai putere si acelasi V6 de 3.0 litri, aspirat normal, de 240 cai.

Stadler a declarat ca modelul va fi o solutie pentru toti clientii modelului A4 care vor sa evolueze dar sa isi pastreze intacta identitatea brandului.

La sfarsitul lunii noiembrie Audi va aduce pe piata si noua generatie a modelului A8, spionata deja in timpul testelor. Potrivit lui Stadler, noul sedan de lux va fi cel mai sportiv din clasa sa si va redefini notiunea de premium la nivelul interiorului.

Oficialul Audi a lasat sa se inteleaga si ca actualul Q5 va beneficia anul viitor de o versiune hibrida. Tot in 2010, fanii Audi vor putea sa se bucure de prezenta pe piata a noului model A1, un an mai tarziu in showroom-uri urmand sa isi faca aparitia si rivalul lui BMW X1, SUV-ul compact Q3.

via | Carscoop

Comentarii (9)

  • ji
    Una dintre cele mai nasoale masini. Vedeti linia fluida de pe Laguna apoi, comentati.
    2 13
  • aresse
    mult mai misto alfa 159!
    1 10
  • @alex
    normal ......chiar mi-ai luat vorba.....
    1 6
  • Crysty
    CLS
    Incearca si Audi sa mai ia din clientii CLS-ului!
    Noroc cu Mercedes ca mai da idei altor producatori !
    1 2
  • Stire eronata
    O stire total eronata...In poze apare conceptul A7 si in stire se vorbeste despre noul A5 Sportback cum ca ar fi prezentat la Detroit... Acela era A7 toata ziua...Halal stitisti!!!
    0 0
  • Confuzie de modele
    este intr-adevar conceptul A7 diferit de A5 Sportback ; masina arata chiar f bine, fatza e tipc audi iar la spate aduce cu bmw seria 5 GT concept......tendinta de a face spatele curbat si agresiv precum la X6 prinde bine la targetul care prefera o masina dupa care toata lumea intoarce capul!
    1 0
  • cristi
    ba , alex tu ori esti chior ori impatimit de ford model T din 1900
    6 0
  • marius
    Noul AUDI A8
    ba Alex tu esti foarte retard la faza asta... ce masina ai ? (daca ai una cred ca ea se numeste bicicleta ruginita etc..) mare fraier esti...
    5 0
  • :D
    @cristi 2 marius
    subscriu si eu la parerea voastra :))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru