Audi: "Nu vom construi modele cu aspect retro"

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.07.2010
Designerul şef Audi a declarat recent că brandul german nu va produce modele cu aspect retro pentru că o astfel de direcţie este periculoasă. Potrivit lui Sielaff, noul A7 face referire doar la tradiţia lui 100 Coupe şi nu la designul acestuia.

Lansarea oficială a noului Audi A7 a adus cu sine şi o serie de declaraţii ale designerului şef, Stefan Sielaff, care a ţinut să lămurească filosofia de design a brandului german. Potrivit designerului din Ingolstadt, Audi nu va construi niciodată maşini cu influenţe retro, pentru că această tendinţă este periculoasă în viitor.

Referindu-se la înrudirile noului A7 cu vechiul 100 Coupe, Sielaff a declarat că nu este vorba decât despre o serie de detalii minore, sedanul fiind fără îndoială o creaţie contemporană. Designerul germanilor a declarat că A7 reprezintă o idee şi o nişă complet nouă, imaginată încă de acum cinci ani de Walter da Silva.

Noul A7 este un proiect în cadrul căruia designul a reprezentat un capitol esenţial, exact aşa cum s-a întâmplat cu R8 şi chiar cu vechiul TT, în urmă cu mai mulţi ani. "Walter da Silva a încercat să aducă o noutate absolută în portofoliul Audi şi a reuşit", susţine Sielaff.

Acelaşi Sielaff a declarat: "Am făcut referire la vechiul 100 Coupe din 1970 doar în ceea ce priveşte posteriorul.

Însă nu ne dorim să fim acuzaţi de preluarea unei linii retro, pentru că tocmai asta am căutat să evităm pe tot parcursul proiectului. Este doar o strategie de marketing, care încearcă să lege A7 de moştenirea brandului."

Sielaff a ţinut să asigure publicul că viitoarele modele Audi nu vor face apel la look-ul unor modele tradiţionale. "Trasarea unor linii retro este un joc periculos. Spun asta pentru că vei avea întotdeauna probleme cu generaţia următoare a modelului retro. Vei fi nevoit să păstrezi ideea şi să nu te abaţi de la nişte reguli. Într-un final, vei ajunge la o generaţie nouă care seamănă foarte mult cu predecesorul", a declarat Sielaff.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru