Audi pregateste R2 Cabrio, rival al lui Mercedes SLK

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 20.03.2009
Audi pregateste un model cabrio cu motorul amplasat central pentru a rivaliza modelul Mercedes-Benz SLK.

Inginerii Audi lucreaza la un rival al lui Mercedes-Benz SLK. Noul model s-ar putea numi R2 Cabrio si va avea motorul amplasat central. Spre deosebire de concurenta, Audi R2 Cabrio va avea tractiune integrala prin sistemul Quattro. Sistemul de tractiune integrala foloseste vasco-cuplajul Haldex al lui VW Golf R32.

Cabrio-ul cu motorul amplasat central este dezvoltat in colaborare cu Volkswagen, modelul urmand sa foloseasca o versiune modificata a platformei tehnice a lui Bluesport Concept. In plus, suspensia si sasiul lui Audi R2 Cabrio sunt imprumutate de la Volkswagen Golf V. 

Gama de motorizari va include propulsoare supraalimentate de 2.0 si 2.5 litri. Ulterior, Audi ar putea introduce si o motorizare diesel in gama R2, urmata apoi de o versiune hibrida.

Clientii lui R2 Cabrio vor putea alege intre o transmisie manuala cu sase trepte si o transmisie R-Tronic cu sapte rapoarte. Propulsoarele vor dezvolta intre 200 si 380 CP, iar viteza maxima a tuturor modelelor din gama este limitata la 250 km/h.

Modelul ar trebui sa accelereze de la 0 la 100 km/h in mai putin de 6 secunde.

Design-ul lui Audi R2 va avea anumite similaritati cu aspectul lui Audi R8, interiorul urmand sa imprumute numeroase elemente de la BlueSport. Modelul va fi echipat cu fante de aer de dimensiuni mari pe ambele parti laterale, semn ca motorul este amplasat central. Audi R2 ar putea fi lansat in anul 2012 si va avea un pret estimativ de 32.000 euro.

Via | AutoExpress

Comentarii (2)

  • andrei
    "Audi pregateste un model cabrio cu motorul AmpasaT central pentru a rivaliza modelul Mercedes-Benz SLK"
    greseli mai sunt si in articolul cu toyota verso, dar nu ma obosesc prea tare
    oricum stergeti SI comentariu asta:|
    0 0
  • Etienne
    TT
    Audi are de multa vreme un rival pentru SLK, si anume modelul TT. Un posibil model inferior in gama ar deschide ori un nou segment, sau s-ar lupta cu modele mai ieftine ale concurentei, vezi Mazda MX 5. Om trai si om vedea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru