Audi R8 V12 TDI in rosu aprins la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 04.03.2008
Audi a dezvaluit la Geneva si o reeditare a conceptului R8 V12 TDI, prezentat in ianuarie la Salonul de la Detroit.

Esential

500 de cai putere dezvolta conceptul Audi R8 V12 TDI.
1000 de Nm este valoarea maxima a cuplului motor in cazul noului concept Audi R8 V12 TDI.

Audi a dezvaluit astazi la Geneva o reeditarea a conceptului R8 V12 TDI, care a facut valuri in luna ianuarie la Salonul Auto de la Detroit.

Noul concept al constructorului din Ingolstadt imprumuta acelasi propulsor V12 TDI de 6.0 litri, care dezvolta 500 de cai putere si un cuplu motor de doar 1000 Nm. Performantele raman la fel de impresionante: 0-100 de km/h in 4.2 secunde si o teza maxima de peste 300 de km/h. Motorul pregatit de Audi este o versiune de serie a celebrului diesel regasit pe Audi R10, castigatorul absolut in cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Singura diferenta exerioara intre conceptul din ianuarie si cel prezentat astazi de Audi este culoarea caroseriei, R8-ul dezvaluit la Geneva fiind vopsit intr-un ton de rosu aprins. Sub capota insa, Audi a operat cateva schimbari inlocuind doua pompe de presiune ale sistemului de injectie common rail si repozitionand cilindrii.

Propulsorul regasit pe noul concept Audi a fost folosit de constructorul german si in cazul proaspat lansatelor Audi Q7 V12 TDi si Q7 Coastline, de productia unitatii ocupandu-se in prezent uzina Gyor din Ungaria.

via | MotorAuthority

Comentarii (12)

  • Toma Fermecatorul
    Ce masina de kkt e,mai bun e loganul meu,ala macar are tehnologie frantuzeasca pe el si arata mai bine si consuma 5.5litri(diesel)
    0 5
  • ovidiu
    pt.Toma Fermecatorul
    nu spune asta ca pe urma lumea o sa iti zica (vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acrii)si nu cred ca te vei simti bine spunandu-ti asta
    0 0
  • cressty
    pt TOMA FERMECATORUL
    din ce ai zis tu acolo, sa inteleg ca te intereseaza mai mult consumul nu? ee masina aia e facuta pt aia care nu ii intereseaza consumul.o sa rada multi de tn.... la c prostii ai spus acolo.
    0 0
  • v12
    din cate stiu eu r8 e masina sport pe cand loganul e o masina obisnuita asa ca fermecatorule mai lasane cu com din asta care nusi au rostul
    0 0
  • Toma Fermecatorul
    Probabil aveti dreptate,dar tot mai bun e LOganul meu ca consuma putin si are si boxe bune cand ascult manele la maxim pe langa femei.P>S DACIA RULLZ
    0 0
  • poate Loganul eu bun, dar daca in vreo masina asculti manele inseamna ca soferul e cicat.In masinile serioase nu cinta manele.
    0 1
  • fan audi & bmw
    haahaahaa
    Voi astea cu loganu nici nu trebuie sa vorbiti despre masini ca daca stiati ce este aia o masina nu va luati logannn::)))
    0 0
  • vitezomanul (cu 20 peste limit
    r8
    eu am dacia sport si merge struna iam pus jante de aliaj:))) si boxe de sar rotile are un tun de bass de tremura inima nu mai spun caroseria deschid portbagajul dand drumul la muzica:)))si daca nu ii place muzica trec la ranga,r8 e de cacat sa moara dacia mea de nu:))) pun pariu ca el nu se duce pana la cositeni cu r8
    0 2
  • alberto
    esti prost rau toma
    bai toma nai o chifla in burta si iti permiti sa spui asha ceva despre bijuteria asta??DUTE TATA LA PRASHIT
    1 0
  • Cocalarilor
    Cocalari
    Cocalari sunteti dak Ziceti k loganu e Mai bun:)) Habar nu aveti ce inseamna masina adevarata..si ala de asculta manele pe langa femei..HAndicapat..iti Mai pui lantu de aur probabil de 1-2 grame..si zici k le impresionezi..da ele rad de se caca pe tine ...Nam ce zice...
    1 0
  • DOCTORU
    PT TOMA CUCERITORU
    baieti lasati l pe tomita in pace ca el zice doar asa sa ne tachineze pe noi....dar noi stim cu totii ca el are " RRRR8" IN GARAJ..NU L SCOATE PE VREMEA ASTA...HA HA HA:)))))))))))))))))))))
    0 1
  • iulian
    pt toma prostu
    bai belitule de toma pizdosu tu nici nu sti dei ala audi r8 tu creca nici logan nai cred ca ai o caruta trasa de porc tati sia luat un r8 dar consuma o gramada dar este super si mio da mie la 18 ani am 17
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru