Aygo Crazy: o nebunie de 200 de cai putere

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 13.06.2008
Toyota Aygo Crazy va fi prezentat la Salonul Auto de la Londra ca varianta alternativa pentru modelele performante.

Esential

200 CP dezvolta motorizarea VVT-i de 1.8 litri disponibila pe Toyota Aygo Crazy.
5.75 secunde este timpul in care Toyota Aygo Crazy poate ajunge la viteza de 100 km/h la plecarea de pe loc.

Toyota a pregatit conceptul Aygo Crazy, care urmeaza sa fie prezentat luna viitoare la Salonul Auto de la Londra. Modelul unicat este construit pentru a oferi placerea de a conduce amatorilor de raliu. In acest scop, constructorul japonez a echipat Aygo Crazy cu propulsorul VVT-i cu patru cilindri de 1.8 litri care dezvolta 200 CP si 240 Nm si este amplasat in spate.

Motorizarea Toyota este imprumutata de la modelele Celica si MR2, adaugandu-i-se un pachet turbo pentru imbunatatirea performantelor. Astfel, Toyota Aygo Crazy poate sa atinga viteza maxima de 205 km/h si sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 5.75 secunde, lucru datorat si transmisiei manuale cu cinci rapoarte pastrata de la versiunea de serie, aceasta preluand puterea unitatii de propulsie prin intermediul unui ambreiaj de performanta Helix-Autosport.

Pentru a oferi o senzatie cat mai apropiata de cele intalnite la pilotarea unei masini de raliu, constructorul nipon a decis sa inlature din echiparea standard directia asistata si ABS-ul.

De asemenea, interiorul lui Toyota Aygo Crazy a fost creat de specialistii de la O’Rourke care au montat scaune sport tip “scoica” si au construit din bare o cusca de protectie. Suspensiile MacPherson ale conceptului Aygo Crazy au fost imprumutate de la roadsterul MR2, beneficiind in plus de amortizoare performante Tein ajustabile.

De asemenea, pasajul rotilor a fost modificat pentru a incadrarea jantelor de 17 inch de aliaj. Kit-ul de caroserie a fost complet reconstruit din fibra de carbon, avand un design mult mai sportiv si agresiv. In plus, eleronul este preluat de la masinile de curse din seria American Champ Car. Masa totala a micutului model Toyota a crescut cu 160 de kilograme, ajungand pana la 1.090 kilograme in urma echiparii motorsport.

Via | WorldCarFans

Comentarii (4)

  • Topul vanzarilor 2007
    va rog faceti ceva cu topul vanzarilor 2007, nu se afiseaza segmentul compact(mediu mic) ci segmentul mic. Va rog mult faceti ceva ca ma intereseaza mult. Scuze ca am postat aici
    0 0
  • Mircea
    top
    Stim, se rezolva in foarte scurt timp.

    Multumim pentru sesizare.
    0 0
  • superba
    asta da pocket-rocket, imi place masinuta, vreauuu si eu una albastra, mami mami, cumpara-mi si mie una albastra :)
    0 0
  • John Doe
    o torpila pe sosele
    Visez la o masinuta ca asta de ceva vreme, si cred ca in viitor imi voi face si eu una, insa vreau sa o fac cum trebuie ca daca sunt implicat intr-un accident nu vreau sa ajung o "clatita" :).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru