BEIJING 2010: BMW Gran Coupe ataca Porsche Panamera

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 23.04.2010
Salonul Auto de la Beijing a marcat prezentarea lui BMW Gran Coupe, un coupe cu patru usi care va rivaliza modele precum Porsche Panamera, Mercedes-Benz CLS si Audi A7.

Germanii de la BMW au prezentat un concept care prefigureaza succesorul lui Seria 5 la Salonul Auto de la Beijing. Modelul are o lungime de cinci metri si este un coupe cu patru usi care imbina avantajele unui GT cu cele ale unui model sport. Plafonul acestui concept este cu 100 milimetri mai coborat decat cel al actualului BMW Seria 7 F01, iar design-ul a fost realizat ca o dezvoltare a unui sedan conventional in trei volume.

BMW Gran Coupe va rivaliza modele precum Porsche Panamera, Audi A7 si viitoarea generatie Mercedes-Benz CLS. Totodata, cei de la BMW vor sa isi pastreze valorile de design care i-au consacrat, acest model urmand sa prezinte o serie de tendinte pe care le vor urma viitoarele modele ale constructorului din Munchen. Oficialii BMW nu au anuntat o data de lansare a acestui model, dar ne putem astepta sa vedem un model derivat din acest concept pe piata in urmatorii trei ani.

Acest concept inseamna pentru BMW ceva mai mult decat un viitor model de productie, liniile lui Gran Coupe urmand sa fie prezente si pe alte modele BMW in viitorul nu foarte indepartat. Astfel, trasaturi precum ampatamentul mare, capota motor inclinata, partea frontala care are o silueta similara cu cea a “nasului unui rechin” si silueta atletica a acestui model ar putea fi prezente si pe alte modele in anii urmatori daca acest model inregistreaza succesul scontat in randul publicului.

Grila fata emblematica pentru BMW va face parte in continuare din design-ul BMW, dar barele verticale metalice vor fi rasucite. Grila va fi completata de un set de fante de aerisire de dimensiuni mari si portiere cu geamuri fara rama, la fel ca in cazul unui coupe veritabil.

Via | Autocar

Comentarii (31)

  • .
    pai pana cand sa stea p bara si bmw.. presimt eu si un competitor pt r8.
    12 2
  • Arata chiar foarte bine, masiv si agresiv, cred ca s-ar vinde foarte bine.
    18 2
  • cARLOS
    my all-time favorite: BMW 850 CSI
    se poate considera ca BMW seria 8 a reinviat !
    17 4
  • asta da BMW!un look de zile mari
    19 1
  • ...
    Arata foarte bine si daca l-ar scoate asa ar fi primul BMW care imi place cu adevarat din ultimii... 10 ani poate. Cred totusi ca ar trebui sa mai lucreze la linia plafonului pt a accentua impresia de coupe deoarece in forma actuala arata mai mult cu un Seria 7.
    15 2
  • Ivanoff
    O alta strutzo-camila...
    O v-or comite si cu aceasta cum au facut-o si cu Seria 5 GT fiindca cocalarii au pus botul si bavarezii apleaca urechea la i la greu...
    7 24
  • faina si buna fah!
    1 21
  • Monsieur
    Identitate
    Buna! Arata intr-adevar foarte bine, dar mai nou si Bmw si Audi, mi se pare ca au aceasi caroserie , insa difera proportiile. Acum serios, cand conduc o masina vreau sa stiu si ce model este, nu numai BMW sau Audi .... Parerea mea, ca doar Mercedes-Benz au pastrat -INCA- trasaturile marcii, insa si trasaturile fiecarui model in parte. De la Audi, Bmw sau alti producatori, pot spune ca au un design placut, rafinat, insa daca ar exista doar un model, iar alte segmente sa fie diferentiate si prin altceva decat prin dimensiune.
    5 2
  • bmw
    s-au stricat si astia de la bmw, au luat un seria 5 si au "tras" de el in toate directiile pana a iesit struto camila de mai sus.
    3 20
  • si io vreu una!
    5 1
  • mihai2001
    Pe departe cel mai conservator
    Pe departe cel mai conservator model din toate cele concurente.

    Nu cred ca va avea aceasi tinta de clienti datorita designului f cuminte.

    Incepe sa nu-mi placa imaginea conservatoare BMW. Pacat ca au renuntat la ideiile lu Bangle care vroia sa faca din BMW o marca greu de confundat.
    6 8
  • Superba.... mult mai frumoasa decat competitia.....

    @carlos seria 8 era un coupe cu 2 usi, nu prea vad asemanarea cu gran coupe... poate la pret. :p
    5 5
  • Carlos
    @Castravetele
    Era un coupe si era derivat din seria 7. Asta au in comun. Ce s-a facut in prezent e doar o modificare de concept : coupe cu 4 usi. Suna aiurea, dar astea sunt tendintele actuale.
    5 0
  • un singur lucru nu-mi place
    L-au facut prea inalt. din cauza asta au si folosit jante de 20-21 inchi (cel putin asa par), sa para mai scund.
    Dar cam asta este ceea ce nu imi place la majoritatea masinilor din ultimii 5-8 ani.
    Dar nu e vina lor, sunt obligati de UE, sa nu moara pietonii cand sunt lovoti de o masina care circula cu 200 Km/h
    4 1
  • coupe
    nu vad unde e coupe-ul defapt... nu e nici un coupe... portbagaj clar, mai mic, dar exista linia de demarcatie.... ciudat
    1 2
  • asa da... daca modelul de seria ar arata asa, ar fi unul dintre cele mai frumoase bmw-uri din ultimii 10 ani
    3 0
  • BMW
    Arata bine ,dar deja ne-am saturat numai de concepte.
    Tot de vreo 2 ani vedem concepte si nu mai ajung masinele pe strazi.
    Gina , CS, Vision. etc
    13 0
  • .marius.
    Gran Coupe
    ORGASMIC !
    6 3
  • TAAAArrrrreeee!!
    Grav de tot cel putin partea din spate e superba asa cum trebuie sa arate o masina!!
    7 1
  • reddog
    BMW
    Cred ca acuma la ora asta "rivali" se dau cu capul de pereti si nu mai au somn.BMW le arata putin pisica si s-au pisat pe ei.BMW number one.Cei de mai sus care au ei ceva de mancat,de ce nu va faceti voi un bine sa va impuscati? Ce mai poti spune decat SUBLIM.
    9 9
  • reusit concept
    Un concept foarte interesant, cu o linie generala placuta, care in materie de design imbina foarte bine eleganta cu sportivitatea. Imi plac farurile incruntate agresiv, liniile fluide care dau o alura atletica acestui concept in ciuda masivitatii sale, stopurile desenate frumos. Ar fi interesant daca BMW ar adopta aceasta linie pentru viitoarele sale modele.
    8 0
  • fan BMW
    BMW
    stati putin cum adik urmasul seriei 5 pei seria 5 abea s a lansat atat sedan ul cat si GT:D
    3 0
  • bmw
    concepte fara numar si......cam atat.
    1 2
  • spoer sa nu aibe acelasi interior comun k e infect rau, mai ales bordu care e acelasi la toate modelele de la mic la mare.

    asteptam ceva noutati.
    2 3
  • Sigur e un BMW?
    Pentru ca ma obisnuisem cu un design care nu era tomai pe gustul meu. De la noua Serie 7 insa lucrurile s-au schimbat. Se pare ca nu intamplator Bangle nu mai este designer sef la BMW.
    Chiar daca masina asta va ramane numai un concept prefigureaza in primul rand aspectul viitoarelor modele, care s-ar parea ca vor arata foarte bine
    Asa cum a zis cineva mai sus, de la aparitia noilor Serii 7 si 5 prefer BMW in detrimetul lui Mercedes. Pentru ca acum, pe langa tehnica foarte perfomanta (lucru normal) designul este foarte reusit. :)
    7 1
  • superb...
    2 0
  • ok
    Ce naiba aveti?Chiar nu vedeti ca e foarte aproape de lansare?Ce concept? Cred ca in foarte putin timp il arunca in lupta,si l-au prezentat pe cea mai mare piata auto a lumii,o sa fie un hit,e o directie corecta dupa ce l-au "ejectat" pe ciudatul de Bangle
    3 0
  • dragos
    super design:X:X
    3 0
  • wow !
    Nu am cuvinte!
    1 0
  • BRAVO
    Diferenta dintre BMW si restu este ca BMW vine mai tot timpu cu modele noi . Au facut X3 , apoi concurenta a facut si ea GLK si Q5 , acum a facut X6 , concurenta sigur planuieste un rival , a facut BMW 5 GT , mercedes face un rival . A facut X1 , concurenta , AUDI Q1 o sa faca si ei . Masinile BMW sunt mult mai frumoase in realitate , am vazut X1 care in poze pare de marimea unui X3 , dar in realitate este mai mic si mai compact si arata si masiv . Noul seria 5 in poze nu este cine stie ce , dar l-am vazut deja pe strada si arata super masiv si agresiv . Ati vazut si voi X6 in poze arata naspa , dar pe strada arata super , exact ca si 5 GT , in poze zici ca este o uratenie , dar in realitate arata super . Bravo bmw .
    3 3
  • andr3i
    slabut
    Mercedes a facut - SLS AMG - BMW nu a facut nimic.
    - GL - BMW nu a facut nimic.
    - CL - BMW nu a facut nimic.
    Audi a facut R8 - BMW nu a facut nimic.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru