Benzina se scumpeste cu 20% de la 1 ianuarie 2010

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.10.2009
Analistii economici estimeaza ca benzina se va scumpi cu 20% incepand cu 1 ianuarie 2010. Astfel, un litru de benzina care costa astazi 4.00 lei va costa 4.80 lei in 1 ianuarie 2010.

In urma cresterii accizelor si a deprecierii leului in raport cu euro, benzina se va scumpi cu 20 de procente. Aceasta estimare le apartine analistilor de la Price Waterhouse Coopers, care au efectuat aceste calcule la un seminar pe teme economice. Accizele pentru anul 2010 se vor calcula la cursul de schimb anuntat in 1 octombrie 2009 de Banca Centrala Europeana, respectiv 4.2688 lei/ euro, mai mare cu 14.2 fata de cursul din urma cu un an, de 3.7364 lei per euro, folosit la calculele accizelor pentru anul 2009.

Calendarul de crestere al accizelor convenit de Romania cu Comisia Europeana ne aduce accize mai mari atat pentru benzina, cat si pentru motorina. Astfel, benzina fara plumb va avea o acciza mai mare cu 16 euro pe tona, atingand nivelul de 452 euro pe tona, pe cand motorina va avea o acciza de 347 de euro pe tona, o crestere de 11 euro fata de nivelul din 2009.

In urma cresterii accizelor si deprecierii leului in raportul cu euro, managerii de la Price Waterhouse Coopers au calculat ca benzina se va scumpi cu 20 de procente. Astfel, un litru de benzina care costa astazi 4 lei va costa 4.8 lei incepand cu 1 ianuarie 2010.

Pretul motorinei va fi si el majorat conform aceluiasi criteriu, dar exista posibilitatea ca acesta sa fie mai scazut gratie accizelor mai mici pentru acest carburant.

Via | Hotnews

Comentarii (52)

  • Adrian
    Gizas
    Bai baieti ... astia au luat`o razna ... Cum dreaq sa ajunga pretu benzinei la aproape de 5 lei ... nu`s sanatosi ... Sunt curios daca se unesc toti soferii si pentru cateva zile nu mai baga nici dreaq benzina ... ce o sa faca ? Pierderi de zeci de milioane de euro pentru benzinarii ... NU E POSIBIL ASA CEVA !!!
    47 2
  • Foarte pacat ca se ajunge la asemenea preturi.
    22 1
  • !!!!!!!!!
    Foarte frumos ... Bine ca nu o face-ti de 10 RON litru !!! Niste hoti toti , asa cum zice Adrian sa nu alimentam o zi intreaga toti soferii din tara asta sa vedem atunci ce vor face hotii astea !!!
    33 2
  • !!
    @Zet, degeama nu se alimenteaza o zi intreaga pt ca va veni ziua de maine.....
    23 5
  • da da da
    in romania orice minune nu prea tine mai mult de 3 zile
    o sa vedem la momentu respectiv
    ce va fi
    9 3
  • hoti
    is niste hoti, deoarece numa ei maresc preturile, ca pretul barilului de petrol nu a crescut, asa ca s-au gandit sa iasa din criza luand bani de la noi !!! grreva baietii !!!
    14 2
  • Cosmin
    Benzina vs baril
    Mda. benzina era 3.5 lei cand barilul de petrol costa 117 $.
    Acum barilul e pana in 40$ si pretul benzoinei este de 4 lei pe litru.
    bariul ajunge pana in primavara la 50-70 $ si pretul la pompa ajunge la 5 lei.
    Practic:
    Baril 117 $- benzina 3.5 lei
    Baril 70$ - benzina 5 lei
    31 0
  • 1 oct 2009
    Asta a facut-o dragul nostru guvern care in data de 1 oct a trebuit sa se "certe" ca sa scada valoarea leului.
    14 2
  • Pretul barilului
    Pretul barilului astazi este de 80 de dolari deci cam dublu fata de cei 40 luati mai sus in considerare. In momentul de fata fluctuatiile sunt generate de pretul barilului care este in crestere datorita senzatiei de revigorare a economiei mondiale ( pacat ca acelasi lucru nu este valabil si pentru Romania) Din pacate modul in care Romania aplica toate majorarile de taxe impuse de EU si asta fara sa tina seama de faptul ca Romania este atat de saracita incat orice majorare de genu poate sa genereze un perpetuum mobile al falimentului......
    15 0
  • baubau
    la serviciu cu masina?
    Probabil ca in aceste conditii a merge la servici cu masina dimineata prin aglomeratia specifica Bucurestiului si a te intoarce seara prin aceeasi aglomeratie, va deveni un lux pe care nu si-l va mai putea permite oricine
    23 0
  • Laurentiu
    greva
    Cel mai bine ar fii sa se faca greva timp de o zi,in ziua respectiva sa nu se alimenteze deloc si sa inghete tot traficul sa vedem apoi cine are de pierdut.
    6 3
  • stefan
    si uite asa nu va mai fi nevoie sa construiasca autostrazi, drumuri de nivel european, etc. O sa fie din ce in ce mai putini cei care isi permit sa mearga cu masina.
    9 0
  • BICICLETA
    Dragii mei, de ce va mai agitati? Ce-ar fi sa trecem in masa la circulatul cu bicicleta? Sa mai incaseze accizele europene de la UE!
    Cred ca se apropie sfarsitul erei carburantului numit benzina (si motorina). Poate cam asta ar fi si substratul majorarilor in nesimtire!
    19 0
  • baieti, eu am experimentat deja metroul la noul loc de munca unde sunt acum si chiar e mai bine, fac cam tot cat cu masina (40 min) ies mai ieftin si nu mai sunt nervos din cauza aglomeratiei din bucuresti
    26 0
  • NeoGalaxy
    Stai calmi oameni buni. Toti aia care merg in fiecare zii cu masina doar de dragul de a se da mari cu masina lor, toti care de fudulie si-au luat masini rapide doar ca sa stea la stop cu ele, vor merge oricand si la ce orice pret al masinii cu ele.
    Fudulia este mare in Romania si din pacate, mentalitatea nu se va schimba prea repede.
    In tarile industrializate, doar strainii ca noi merg cu masinile la munca, uitati-va in Tokyo sau alte capitale cum lumea civilizata merge cu metroul fie el de subteran sau de suprafata.

    Numai o natie inapoiata, merge cu masina doar de dragul de a face 2 ore pana la munca si de a sta la stop la fiecare 5 minute de mers.
    Cei pe care ii duce capul prefera metroul care macar le permite sa ajunga mai repede unde vor si asta fara 1000 de bilete si mai ales fara stopuri.

    Romania din pacate este tare in care m-am nascut si traiesc... dar nu putine ori mi-am dorit sa ma nasc in alte tari, in a caror mentalitate ma regasesc.

    Si garantez daca toti romanii zic ca pe x noiembrie, sa facem o actiune si sa nu realimentam, va garantez ca putini vor intelege sensul ei sau mai ales in idea de unitate.
    Oamenii in principal isi vad de viata lor simpla, as spune ingusta (fara suparare) pentru ca toti credem ca suntem liberi si ca facem ce vrem.
    Din pacate... a face ce vrea este doar un vis, iar liberatea este un drept pe care oamenii nu ar trebui sa-l aiba, nestiind ce sa faca cu el.

    Din pacate toate scrie de mine mai sus sunt adevarate si asta nu pentru ca le scriu eu ci pentru ca diferiti oameni de cultura mult mult mai desptepti ca mine le-au afirmat de mult. Sa zicem simplu ca umanitatea inca nu s-a maturizat destul, dar unele natii nu s-au maturizat deloc.

    Si sper sa nu ma injurati chiar daca va deranjeaza ce am scris mai sus. Adevarul doare si iti trebuie curaj pentru a-l accepta.
    38 9
  • lovitura dupa lovitura
    Vad ca economia romaniei o ia in jos in fiecare zi, somajul creste, productia scade , vai de capul nostru. Acum si scumpirea benzinei va da o noua lovitura . Sunt vremuri grele si or sa fie si mai grele. Asa ca problema ca voi merge sau nu cu masina la servici va fi una fara insemnatate. Problema e ca trebuie sa schimbam din temelii politica si politicienii din romania, altfel anii si anii in care ne-am mintit ca suntem buni si frumosi ne vor lovi tot mai puternic din spate.
    6 0
  • robert
    scumpire
    Dar eu care fac 35 Km naveta ce fac? Daca aleg sa merg cu trenul ar trebui sa merg 2,5 Km pe jos pana la gara, apoi sa fac 50 de minute cu trenul, ca de suntem in romania si trenul face 35 de km in 50 de minute si apoi sa iau un maxi taxi de la gara pana la servici. Deci in loc sa ma trezesc la 6.45 ma trezesc la 5.45 si ajung la 8.20 in loc de 8.00 la munca. plec la 16.20 ca de am intarziat si ajung acasa pe la 18.00 in loc de 17.00. Deci eu ce fac?
    Merg cu masina, platesc 5 ron/l de benzina si imi bag ceva in caPU LA toti marii destepti care conduc tata asta de KKo:(
    13 2
  • marius
    Si eu sunt deacord sa nu alimentam o zi sau chiar mai multe zile combustibil. Nenorociti si Magari ce sunt ei .
    4 1
  • Aditza
    @Neogalaxy
    Esti putin plecat baiatule. Cred ca esti din ala care se impinge dimineata la metrou ca sa apuce si el sa intre. Unde ai tu metrou??? Numa in Bucuresti. Dar in restul tarii ce ne facem?? Da si oamenii simpli au masina si chiar o mai si folosesc. Poate nu zi de zi. Transportul in comun in toata tara e la pamant, se merge cu masina din necesitate. Iesi si tu putin din vagauna ta si vezi cine sta la semafor: matizuri, loganuri, kia, opeluri....majoritatea masini normale. Ca mai sunt si unii care se dau mari, asa e peste tot padure fara uscaturi nu exista.
    Oricum pe langa masina personala ne va arde la buzunar si cosul de cumparaturi care ghiciti ce? la raft e adus tot cu masina.
    18 4
  • Oreste de la crevedia
    uni isi castiga painea cu masina
    neo galaxy cand o sa cresti mare o sa afli ca mai sunt si alte orase in romania inafara de Bucuresti. Vorbesti ca un pusti frustrat... pun pariu pe oricat ca nu ai 29 de ani cum zici tu, cel mult 18.
    8 1
  • Crysty
    Benzina
    Nu cred ca va avea loc o asa crestere a pretului benzinei intr-un timp relativ scurt! Chiar daca traim in Romania!
    Legat de chestia sa nu alimentam in ziua Y; corect as participa la un astfel de "eveniment" insa sunt multi ca mine care depid de masina si in zilele X si Z vom fi primii care alimenteaza!
    6 1
  • Opinie
    Problema cu pretul benzinei e alta. In el se gasesc o multitudine de taxe pe care bugetul le strange usor. Economia Romaniei e 35-40% subterana si 55-60% oficiala.
    Daca vreti sa faceti greva faceti impotriva statului roman care e condus de niste gasti care au interesul ca procentele de sus sa se mentina. Acolo actioneaza atat ele cat si cei pe care-i au la mana. Insa ele mai controleaza si economia oficiala unde fac afaceri la limita legii. Din actuala structura a Statului si obiectivele lui nu ne putem astepta la pasi mari inainte.
    4 0
  • jos toti politicienii
    Astia mai au putin si punt taxe si impozite si pe mersul cu bicicleta. In urmatorii ani or sa introduca taxa pentru ca respiri aerul din TARA asta FRUMOASA condusa de niste CANALII....JEGOSI ordinari.
    10 0
  • wormostar
    jos presedintele
    solutia este sa nu-l mai votam pe base', ca poate v-om scapa de scumpiri!
    7 1
  • minunat cum apar oameni care citind un comentariu decid ca ala care a scris este un inapoiat mintal deoarece nu are o parere similara cu cea personala ...

    @NeoGalaxy si cei care l-au injurat ... copii, stati calmi - romania trebuie sa se miste .

    Romania se misca daor pentru ca vrea " un nene jmecher " as ii vanda benzina si motorina. Fara carburanti am fi paralizati complet - deci stati calmi , poate voi aveti ceva impotriva scumpirii , dar restul de 22 de milioane de romani NU POT avea ceva impotriva. Ceilalti 22 de milioane de romani vor scoate din buzunar aceasta diferenta de pret ( fie direct la pompa fie indirect platind preturi mai mari pe produse.. orice produse )

    acu' .. sa scot si io un "of" la adresa acestor analisti de peste hotare ( Price Waterhouse Coopers fiind unii dintre ei ) :

    Metoda sigura de a aduce o tara in faliment sau de a o salva este aceea de a face ratinguri de tara , preiziuni economice... si multe alte bull-shit-uri de genul asta . Nu uitati ca ABSOLUT TOATE SURSELE DE ENERGIE SI SOCIETATILE DE "UTILITATI" din romania sunt controlate direct sau indirect de firme din vestul europei. Aceste firme au cumparat "regiile de stat" in urma privatizarilor, dupa ce ele ajunsesera sa fie datoare la stat sume considerabile -- in acel moment UE si FMI au venit si au spus ca trebuie sa privatizam, sa vina "privatii" cu experienta lor sa ne scoata din rahat - dar au cerut ca statul sa incaseze banii din vanzarea acestor "regii" in contul datoriilor pe care le aveau regiile; sa stearga datorii si sa dea regiile pe preturi de nimic in schimbul promisiunii de investitii a cumptaratorilor, etc. Rezultatul final : toata romania este controlata de societati straine ( pornind de la banca la care aproape fiecare roman are o rata si terminand cu firma care iti da curent si apa potabila ). Acesti oameni FURA SISTEMATIC bani de la romani si vor face asta mereu , nu exista nici o forta pe lumea asta care sa ii poata opri , nu exista nici un stat in "fostul bloc sovietic" care sa aiba control asupra vre-unei astfel de afaceri - toate sunt controlate de aceiasi oameni care controleaza destinul UE -- iar acei oameni vad posibilitatea de a castiga bani din scumpirea "serviciilor" ... iar pentru a-si 'justifica" intr-un fel actiunile aduc diferite "previziuni" economice facute de firme celebre ( Price Waterhouse Coopers este destul de "celebra" ) .

    succes... io ma duc acasa.. cu masina... prin bucuresti... si voi plati factura de gaze si luna viitoare, desi la noi costa de 3 ori mai mult decat in alte tari...
    5 2
  • martin001
    benzina mai scumpa
    adevarat cum spunea cineva mai toate fostele regii au fost vandute firmelor din vest dar mai sunt ai nostri ,cei de aici care mana in mana cu cei de acolo ne saracesc pe zi ce trece si exemple sunt multe avem cea mai scumpa benzina ma refer la poarta rafinariei fara taxe si accize , cel mai scump gaz care ajunge in romania prin mai multe firme private si asa mai departe ....asa ca ce mai trebuie sa facem ? poate ce au facut stramosii nostri pe la 1907 sau tatii nostri pe la 1989 ? ,poate nu avem destul curaj dar mai rabdam?,
    asta depinde de voi toti care vreti un viitor pentru urmasii vostri...
    1 0
  • Cetatean
    Macar scapam de bizoni din trafic.

    Da oricum sunt nesimtiti
    3 1
  • benzina ieftina?!!
    sunt curios daca si atunci va mai fi aglomeratia asta pe strazi ?!
    3 1
  • crysti09
    Romanica
    BAieti, stiti voi care, toti traim in Romania si ea a ajuns aici deoarece NOI am permis.
    Nu va mai fuduliti ca e rusinica.......
    4 0
  • strategie de marketing...........cumparati baieti autoturisme Diesel ca sunt mai convenabile la combustibil;););).......benzina e prea scumpa:)):))
    2 1
  • benzina/motorina
    eu folosesc motorina..dar.. am bagat ieri de la OMW motorina si cand sa ma duc sa bag si azi o scumpise cu 0,10 lei/L. asa ca se scumpeste si pana in 2010 si dupa ca sa fie bine....sa traim bine intr-o romanie de bun simt...sau cum era kkt`ul ala de slogan
    2 0
  • Lupamuttley
    @Parerile nefundate date de voi !!!
    @NeoGalaxy .. este adevarat ce spui tu , multi ne-am dori asta , dar sti cum este ce spui tu este un vis care nu poate fi adevarat.

    @oamenii care l-au injurat si jignit pe Neo ... Omul locuieste in Bucuresti si poate parerile lui au fost adresate bucurestenilor.. VOi "Taranii" de ce sariti de fund in sus? Eventual ca nu aveti multa carte(ca si mine) si recurgeti la injuraturi !

    Am terminat liceul acum 2 ani... in clasa a 12 ne-a spus profu de geografie ca resursele de titei/benzina/derivatii/petrol in ritmul in care se exploateaza mai rezista maxim 30-35 de ani! De aia ne dam pe masini pe butelii si bagate in priza !

    daca pretul se mareste asta e...oricum suntem nepasatori indolenti si imbecili majoritatea moastra. Ar trebui facut ceva ca in '89, daca vrem sa traim mai bine !!!

    (scuzati CAPS Lock-ul)
    PROBLEMA NU ESTE CA SE FACE BENZONU/MOTORINA 5-7-9 LEI ... PROBLEMA ESTE IN P*LA MEA CA, SE VA SCUMPI SI ALTELE PE LANGA ACEASTA !!! aICI ESTE PROBLEMA !!!
    4 2
  • AndreiRN
    Independenta
    Ce bine e pe Biodiesel facut de mine.
    Ies la $1 gallonul(3.8 l) si nici taxe nu mai vede guvernul de la mine.
    3 1
  • ..
    E o problema ca se scumpeste benzina, dar problema cea mai mare este ca multe din servicii, accize, etc. ne sunt calculate in Euro, cand majoritatea romanilor au salariile negociate in Lei. Si atunci pe langa faptul ca ne cresc cheltuielile din cauza cresterii Euro ne si scade puterea de cumparare tot datorita acestei cresteri.
    1 0
  • benzina
    Fratilor o sa mergem la bulgari sa luam benzina....jalnica tara a ajuns Romanica...
    2 0
  • viper666wenty
    Ooooo, sunt fericit
    Da prosti mai suntem noi romanii! De fiecare data exista o scuza bine slefuita sa ni se goleasca buzunarele, problema ca e ca ne complacem in aceasta situatie. Nu facem nimic, daor dam din gura pe forumuri si cativa dezbatem unele subiecte. Hai sa iesim in strazi cu sutele de mii si sa vedem atuci!
    3 0
  • codered
    foarte bine
    foarte bine ca se scumpeste, in felul acesta o sa fie mai putine masini in trafic,o sa merg mai linistit si n-o sa ma mai incurce cei care se imbraca in trening si pun benzina de 10lei sa se invarta un pic prin Bucuresti.
    2 3
  • MULTUMIM POLITICIENILOR
    DIN PACATE EI SE CEARTA PENTRU PUTERE IAR NOI SUFERIM (va rog sa observati ca nu tin parte nimanui). CE E DE FACUT? IN NICI UN CAZ NU TREBUIE SA NU MERGEM LA VOT (daca stam acasa pt a protesta fatza de politicieni sa nu ne miram ca iese Becali presedinte, asa cum a iesit europarlamentar; noroc ca Nati Meir a iesit din cursa). IAR LA VOT E BINE SA NE MATURIZAM, SA NU-L CAUTAM PE FAT FRUMOS PE LISTA PT CA EL EXISTA DOAR IN POVESTE (adica sa-l stim alege pe cel mai putin rau). ASTA E!
    0 0
  • sa traim bine
    nu stiu cum vedeti voi.. dar eu zic sa-l votam pe basescu si sa vedem cum ne va lua naiba alegand un viking care rade pe la spate si plange in fata.. in care din nou o sa ne facem iluzii cum o "sa traim bine" .. sa vedem cum in 5 ani se construiesc 50 km de autostrada.. sa vedem cum o autostrada inceputa de ceausesc nu e terminata nici acum (cea a soarelui) ca sa fac o comparatie nea nicu facea un frumos transfagarasan in 4 ani. si sa mi aduc aminte cum prin 97 cand era ministrul transporturilor ne graia frumos cum rromania nu are prioritati autostrazile.. care de fapt sunt infrastructura.. sa vedem cum o sa creasca cazele, curentul, benzina si apoi acesta va angrena un sir lung de scumpiri.
    sa vedem cum cei care ne conduc in loc sa ne ajute, pe noi oamenii de rand, cum am vazut ca se poate la vecinii nostri de peste dunare sa se scada tva.. probabil la noi se gandesc cum sa l creasca..
    sunt scarbit de ce se arata la televizor.. in fiecare zi vedem circu de la bucuresti care parca nu se mai sfarseste din cauza unui presedinte intelept care din frica de as pierde scaunul da afara un ministru de interne care anunta posibila fraudare a alegerilor.. in scop de manevrabilitate in alegeri.. sa vedem cum refuza un independent al clasei politice (primarul sibiului).. si pt ce? pt foamea de putere?
    vad cum in rromania o tara asa numita europeana,care e in uniunea europeanu, totul se ingroapa pe zi ce trece parca ne afundam mai mult? oare unde ajungem.. sa zic ca intre sibiu si brasov nu mai circula trenuirile din pricina unui pod care s a deplasat. cazul s a produs de mai bine jumatate de an.. din auzite se lasa de izbeliste traseul asta. ca urmare se circula cu masina..
    sa se scumpeasca benzina e un lucru bun?! poate pt bucuresti.. in fine.

    OARE STITI CARE E PRETUL REAL AL BENZINEI?! CAT COSTA EL FARA ACCIZE?! SAU CAT LA SUTA DIN EL SUNT TAXE?
    asa ca hai sa votam.. cum am vazut ca se striga: sa traiti bine dom` presedinte! ne mai ramane sa emigram in congo.
    o zi buna va doresc
    9 0
  • e de rau
    foarte rau
    o2 can do :)

    o2, o singura chestie...referitor la "germanul" j(i)ohannis...o fi german cu numele, in rest, "roman" get-beget...unde ai vazut tu ca e independent politic?!

    prietene, e pnl-ist!!! se spune ca pe vremea cand era inspector scolar sef in judet, a intermediat afaceri cu "infieri" de copii pentru organe!!! asta acum ceva ani...

    mai nou, are un mega-proiect in padurea Dumbrava cica...padure care are pe acolo si un muzeu destul de important...si nenea primar vrea sa faca un "mic" mega-complex cu strand, piscina, etc etc...ei, dar va costa un chilipir, doar vreo 50 de milioane...de euro! cica si in craiova se face asa ceva, dar acolo sunt putin mai simtiti, va costa "doar" vreo 10 milioane...

    a, inca ceva...iohannis e si mason...asa, ca idee...

    situatia e mai complicata...ideea e ca toti astia care ne conduc, basescu/tariceanu/iliescu/geoana/nastase/antonescu/oprescu/videanu/hrebenciuc, eeeetc etc etc sunt prieteni intre ei, au afaceri impreuna, si cearta in public, fac show, omu de rand, indobitocit cu televizorul se uita zilnic, comenteaza cu patos, mai ales pensionarii, dar de fapt majoritatea, ca din pacate pe multi i-au virusat cu tampenia asta de tv (maaa, ce-a zis ala aseara!! pe ala il votez, e salvarea tarii...du-te ma de-aici, ala ma?! nu vezi cat rau a facut...nu ma, alalalt e mai bun)

    fratilor, voi nu vedeti ca de ex, pe "realitatea", stirile efective tin cateva minute, apoi vin "politologii" si le comenteaza?! asta e si scopul, sa ne serveasca niste conceptii ale lor, sa nu mai gandim singuri, pentru noi!!! si fiecare zice altceva, ca nu mai intelegi nimic, si ramai dezamagit si deznadajduit! ASTIA ISI BAT JOC DE NOI!!!

    toti sunt o apa si un pamant...clasa politica e o mare afacere, toti rude/prieteni/descendenti directi ai comunistilor, care isi vad de treaba lor...adica de tradat tara...ca au vandut tara asta...bancile la austrieci si francezi, energiile, agricultura, armamentul, tot tot tot au vandut la straini...iau bani de la fmi, si ne fac sclavi pe viata...credeti ca platesc ei dobanzile la fmi?! nu fratilor, omul de rand plateste!!!

    ei sunt oricum niste marionete, treziti-va, nu avem alternative, oricine ar iesi presedinte, e controlat de altii din spate, pe care nu-i stie nimeni cu adevarat (ma rog, majoritatea)!!! mass-media face jocul "oamenilor din umbra", si noi ne certam ca prostii care e mai bun si pe care sa-l votam, cand de fapt nu are nici un rost!

    rost ar avea sa nu mearga nimeni la vot, dar ABSOLUT NIMENI!!!!! atunci sa vedem comentarii in presa/media!!! dar nu se poate asa ceva, pentru ca din pacate raul e deja facut de mult, si indoctrinarea maselor e la un nivel extrem de avansat...

    totul merge spre mai rau, criza asta nu se va termina curand...mai cititi si voi chestii care reflecta cu adevarat realitatea, media independenta, surse credibile, nu numai ce ne servesc astia zi de zi...

    in fine, asta e, bine nu va fi...Doamne ajuta!
    2 1
  • mihai_vsl
    Chiar daca nu alimentam o zi sau doua, sigur o sa o facem in urmatoarele. ar fi buna o greva insa pe termne mai lung. Iar baietii cu masini de fite au bani pt asa ceva....deci o sa fie consumatori. Nu cred ca putem face ceva fratilor. Oricum in tara asta fiecare face ce vrea cu noi si din noi.... Noi suntem asa..cum sa spun..ca oitele lui Becali, decat ca mai prost hraniti. Cred ca o sa fie si mai rau de atat! Asta este problema!
    0 0
  • hai sa crestem tva
    dreptate mare ai cand ai zis ca ziua se cearta-n gura mare si noapte se strang de mana.

    vreau sa te contrazic.. Johannis e ca face parte din Forumul Democrat al Germanilor din România.. app tu chiar crezi povestea cu infierile pt organe? nu crezi mai degraba ca sunt povesti contra lui? in fine eu il vad bine pe acest primar cu toate ca probabil are si el chestile ascunse.. de ce zic asta? poi simplu stiu cum arata sibiul acum 10 ani si il vad acum uneori se vede ce face omul. sincer nu ma intereseaza ca cineva fura.. e problema lui.. atat timp cat poprului ii merge bine.

    stii de ce il vad bn pe Johannis.. pt ca i am vazut fata lu basescu, fata unui disperat de putere si pentru ca e ca e un pic strain.. si poate ar baga ceva investori straini.. pt ca numa asa ne redresam economic. produce ceva tara asta?! nimic si logan.. si atunci de unde economie.. a da economia pe care o fac cei de afara.. care pompau euroi in tara.

    de votat?! ce crezi ca votez? doar daca candideaza Johannis sau Scripcaru de la Brasov...
    2 0
  • Valentin
    Toti sunt la fel
    Apropos de Johannis si de probitatea lui , la ultima convocare in Bucuresti a venit cu elicopterul personal !! Probabil luat din salariul umil de primar. Efectiv ramii cu gura cascata.
    0 4
  • la fel
    si ce daca se scumpeste! romanu nu va manca masa de seara, dar cu masina la munca tot se va duce, vb aia: "daca am! ce o platesc degeaba". Oricum multi isi iau masini sh la 2-3000 sa se duca la serviciu cu ele, deci vom vedea tot atatea masini pe strazi din ian 2010, poate chiar mai multe ca acum s-au ieftinit.
    0 0
  • poi conteaza..
    conteaza ca a venit cu elicopteru personal? sa vina si cu avionu..
    atat timp cat lasa ceva in urma lui este bine. mergeti prin sb sa vedeti ce votbesc
    0 0
  • Sa platiti bine
    De acum inainte ... "Sa platiti bine ...ha ha ha "
    1 0
  • Liviu din Sibiu
    Pt Valentin si nu numai
    Johannis nu are elicopter personal. Poate are de ala de jucarie. De unde ati mai scos-o si pe asta. Nu cred ca are masina personala. De unde pana unde elicopter. Of of.
    1 0
  • ionutog
    greva fratilor,nu se mai poate. dar ce vorbim de greva,REVOLUTIE, ca si asa nu se mai poate trai in tara asta,unde sunt numai Hoti.
    0 0
  • lucyan
    gpl
    sa trecem pe gpl ca e mai ieftin si sa se spele pe cap ei cu benzina si cand se clatesc sa isi dea foc:))) la multi abi 2010!
    1 0
  • cevasacru
    dupa 5 luni
    de la pretul benzinei ati ajuns la elicoptere :)))
    ideea este urmatoarea intre 4 pereti toti avem tupeu sa incepem o revolutie ,intre 4 pereti noi suntem rai b-)..stam si vorbim pe forumuri,dezbatem probleme si atat .Daca suntem asa rai precum ne credem, basescu ori isi dadea demisia ori nu mai iesea din casa fara tancuri in jurul lui ca sa-l apere de mania unui popor furios...dar adevarul este altul..populatia il uraste pe basescu dar cand basescu viziteaza o comuna /localitate/orasel cv toata populatia e acolo ca de a venit presedintele si poate apucam si noi sa facem o poza cu el ;))...
    Faza asta de 1 zi in care sa nu mai alimenteze nimeni este imposibila si nu facem altceva decat sa le aratam lor cat de dependenti suntem de carburanti ...nu putem decat sa dam 80 de dolari pe un baril de petrol si sa ne facem propria rafinarie in fata blocului in 3 ani iti scoti investitia :)) ... asa k wake up people :) si voi daca ati fi fost in locul lui basescu faceati la fel, furati kt puteati , pt k asta stie romanul cel mai bine sa faca sa fure..
    Si stati calmi knd o sa stagneze pretul combustibilelor vor incepe sa urce altele si altele...acum sa vedem kt o sa mai rezistam...totusi cv imi spune k ar trebuii sa invat sa folosesc un kalasnikov ak 47 :)......bafta!
    4 0
  • RE
    Traiasca GPL!!!
    1 0
  • scumpire
    Cel mai bine ar fi sa reusim toti soferii sa alimentam doar de la o singura firma, astfel ca celelalte vor suferii pierderi uriase si atunci se vor invata minte sa faca intelegeri intre ei si sa scumpeasca inutil. Ce ziceti?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru