BMW isi schimba sistemul de notare

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 05.12.2008
BMW va introduce indicativul sDrive pentru modelele sale care beneficiaza de tractiune spate si nu de sistemul xDrive.

BMW cauta sa isi diferentieze mai bine propriile modele si se pregateste sa introduca un nou sistem de notare a versiunilor. Potrivit unor informatii neoficiale, BMW a inregistrat o noua sigla, botezata sDrive, care va fi cel mai probabil utilizata pentru modelele cu tractiune pe o singura axa, respectiv cea posterioara.

Sistemul de notare deriva de la binecunoscutul XDrive, regasit pe toate modelele care folosesc tractiunea integrala inteligenta, dezvoltata de BMW. Noul sistem de notare ar putea fi regasit cel mai devreme pe noul BMW Z4, roadsterul ce va fi lansat in ianuarie la Detroit.

Odata cu implementarea noului sistem, BMW ar putea renunta la vechile abrevieri xd si xi. Informatiile preliminare anunta ca BMW nu a inregistrat decat cateva versiuni: sDrive18, sDrive20, sDrive30 si sDrive35. Se pare ca noul sistem de notare se va regasi si pe viitorul X1, mini SUV-ul prezentat in faza de concept la Salonul de la Paris.

Taguri: BMW

Comentarii (1)

  • mihai tanase
    propulsie sau tractiune ?
    Tractiunea pe spate se numeste PROPULSIE, si propulsia pe fata se numeste TRACTIUNE. Propulsia IMPINGE cu rotile din spate, tractiunea TRAGE cu rotile din fata. Tractiunea a fost inventata de Citroen in 1937 : http://fr.wikipedia.org/wiki/Traction_avant
    Chestie de cultura generala.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru