BMW lansează la Geneva o gamă M mai "cuminte", rivală pentru Audi S

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.01.2012
BMW va prezenta la Salonul de la Geneva o nouă gamă de modele sportive. Acestea vor asigura trecerea între versiunile de top actuale şi derivatele de performanţă M. Primul exponent va fi X6 M50d.

Dacă până acum analiştii criticau tendinţa celor de la Audi de a copia rivalii germani Mercedes şi BMW, se pare că roata se întoarce. BMW plănuieşte să lanseze la Geneva o linie de modele care să rivalizeze cu exponenţii gamei S de la Audi. Gama se va numi M Performance Automobiles şi va asigura trecerea între versiunile de top şi derivatele de performanţă M.

Potrivit oficialilor care conduc divizia sportivă, noile modele cu care vom face cunoştinţă la Geneva au rolul de a expune trăsăturile modelelor M, oferind versiuni de motorizare exclusive, o manevrabilitate precisă, o agilitate îmbunătăţită şi un design ceva mai emoţional, fără a altera însă caracteristicile unei maşini ce poate fi folosită zi de zi.

Friedrich Nitschke, preşedintele BMW M, a declarat: "Ne concentrăm atenţia asupra unor clienţi care vor ceva mai multă emoţie şi performanţă, dar nu sunt dispuşi să renunţe la aspectul practic al maşinilor lor." Şeful diviziei de performanţă a declarat că noua gamă va include mai multe modele, şi benzină şi diesel.

El a ţinut să precizeze însă că "M Performance Automobiles vor beneficia de întreaga experienţă şi expertiză BMW." Pentru a fi pe înţelesul publicului larg, Nitschke a făcut şi o analogie: "noua gamă va fi expresia modernă a vechiului M535i din 1980, care, deşi nu a fost un M pur, a oferit mai multă putere, un şasiu sportiv şi un design îmbunătăţit.

Scopul nostru este să reînviem această tradiţie."

Primul exponent al noii game ar putea fi chiar versiunea M diesel a SUV-ului X6, anticipată deja printr-un teaser oficial BMW. 

via | carscoop

Comentarii (4)

  • grigore
    marmota
    au creat o clasa pentru X6M50d, nu invers... Audi are divizia S de cateva generatii, acu si-au dat seama? Nu cred...
    1 1
  • nu
    BMW strica oarecum imaginea masinilor M autentice cu aceasta "clasa". Nu sunt complet de acord sincer. X6 50d ce avea?
    3 1
  • Daca nu ai vazut, BMW a publicat doua teasere cu un X6M Diesel. Probabil vor sa zica de clasa noua pentru Diesele.
    1 0
  • Eriiqa
    KaiHpUunWDTBpjrNtv
    dude, yeah, the Ford Modulars sound nasty. But when you say 4.6 mntuasg engine, you gotta be more specific. 2v? 3v? 4v? SOHC? DOHC? Iron Block? Alum Block? Supercharged? N/A?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru