BMW Seria 3 şi Seria 5 ar putea primi versiuni electrice "i"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 11.03.2011
Gama electrică BMW "i" ar putea include, pe viitor, şi versiuni cu emisii zero ale modelelor deja existente: Seria 3 şi Seria 5.

BMW îşi promovează agresiv noul brand electric "i", viitoarele modele i3 şi i8 bucurându-se deja de o popularitate la care bavarezii nu se aşteptau. Gama de modele electrice a germanilor ar putea însă să se îmbogăţească şi cu alte modele, după cum o sugerează însuşi Ian Robertson, directorul de marketing şi vânzări BMW, într-un interviu oferit britanicilor de la AutoExpress.

Oficialul a declarat că gama BMW ar putea face loc unor versiuni electrice ale modelelor actuale. În aceste condiţii am putea vedea şi alternative cu zero emisii ale modelelor Seria 5 şi Seria 3, nu numai versiuni hibride, etichetate ActiveHybrid şi anunţate deja.

BMW ar putea exploata astfel tehnologia introdusă pe versiunea ActiveE a modelului Seria 1 Coupe, expusă săpătămâna trecută şi la Salonul de la Geneva.

Potrivit aceluiaşi Robertson, deja anunţatele i3 şi i8 sunt extremele gamei electrice "i", ceea ce înseamnă că este suficient spaţiu pentru noi membri în interiorul familiei.

În cadrul aceluiaşi interviu, Robertson a negat categoric posibilitatea de a vedea o versiune cu motor convenţional a supercarului i8.

Acesta va exista doar în versiunea electrică, versiune echipată cel mai probabil cu un sistem de sunet digital, capabil să imite sunetul unui motor cu ardere internă.

Acelaşi oficial caută să asigure publicul că i8 va oferi performanţe entuziasmante pentru un model electric şi va deschide drumul pentru o tehnologie a viitorului.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru