BMW utilizeaza gazele de esapament pentru a crea energie

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 07.03.2009
Generatorul termoelectric, un sistem pregatit de BMW pentru 2015, utilizeaza caldura gazelor de esapament pentru a genera energie.

BMW a anuntat, prin vocea lui Klaus Draeger, directorul Departamentului de Dezvoltare al marcii, ca testeaza in acest moment o tehnologie de regenerare a energiei care se bazeaza pe un sistem utilizat la ora actuala de satelitii care graviteaza in jurul Pamantului. Aceasta tehnologie are la baza un generator termoelectric care, spun oficialii BMW, ar putea sa salveze intre 5 si 10% din energia pierduta de motor atunci cand functioneaza.

Principiul de functionare a sistemului e simplu. Acesta se bazeaza pe reactia dintre doua metale cu temperatura diferita, care lipite formeaza un camp electric. In momentul in care gazele de esapament sunt impinse inspre exterior, caldura acestora reactioneaza cu metalele, producand energie. Mai multe despre sistemul utilizat de tehnologia testata de germani AICI.

In conditiile in care 30% din energia produsa de un motor este eliminata si pierduta prin sistemul de evacuare, "colectarea" unui procent din aceasta face ca eficienta pachetului dezvoltat de BMW sa fie mai mare decat cea a doua dintre tehnologiile de baza ale pachetului Efficient Dynamics de la BMW: sistemul Stop&Start si cel de regenarare a energiei la franare.

"Noul sistem va fi dezvoltat complet peste circa cinci ani, urmand ca acesta sa fie implementat pe modelele de serie in jurul anului 2015", spune Klaus Draeger.

via | BMWBlog

Comentarii (3)

  • ?
    pai pana acum o ora genera energie cu ajutorul uui rezervor radioactiv... acum nu mai genereaza asa?
    0 0
  • sfera96
    mdea ...
    la fel ca si cu alte tehnologii , pana in 2300 o sa fie implementate , la fel cum o sa implementeze si motorul pe apa sau pe aer cu poluare fonica redusa , nimic nu e implementat din senin daca vanzarile sunt bune cu tehnologia actuala si consumul este cum este , sa speram la mai bine
    0 0
  • cool
    daca nu bmw atunci cine...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru