BMW va avea o transmisie automată cu 8 trepte care va anticipa virajele

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.04.2011
BMW va lansa o transmisie automată capabilă să intuiască treapta în care să schimbe la intrarea într-un viraj şi care va optimiza tracţiunea în funcţie de condiţiile meteo, totul în mod automat.

Oficialii BMW au anunţat că pregătesc o transmisie automată cu opt trepte care va putea să anticipeze un viraj. Respectiva transmisie se va folosi de senzori, de unitatea GPS integrată şi de un radar pentru a optimiza comportamentul pe virajul respectiv. De asemenea, cu ajutorul internetului, sistemul poate să acceseze o prognoză meteo a zonei şi schimbă setările sistemului DSC pentru a optimiza comportamentul în viraj în cazul în care detectează ploaie, zăpadă sau gheaţă.

În cazul în care şoferul conduce în modul Sport, cutia de viteze va schimba automat într-o treaptă inferioară pentru a putea ataca în viteză virajul pe care urmează să îl abordaţi. Cei de la BMW nu au specificat când vor introduce această tehnologie în producţia de serie, dar după modul în care vorbesc despre aceasta ne putem aştepta la un debut în următorii ani.

Rivalii de la Mercedes-Benz au prezentat în urmă cu ceva vreme o tehnologie care schimbă comportamentul suspensiei după suprafaţa drumului pe care vehiculul urmează să meargă.

Mai precis, în cazul gropilor, suspensia este deja pregătită să le absoarbă, la fel ca în cazul oricărei denivelări. Ca fel ca multe alte inovaţii tehnologice, Seria 7 ar putea fi primul model din gama BMW care să beneficieze de noua tehnologie, urmat de modelele X şi de Seria 5.

Via | Autoblog

Comentarii (6)

  • da
    Audi are deja chestia asta:)
    7 11
  • serie 7 facelift
    daca va urma calea productiei aceasta tehnologie isi va face debutul pe facelift-ul seriei 7 prin 2013.....
    6 2
  • daniel
    pentru ce?
    inteleg ca te ar putea ajuta acest sistem, dar pur si simplu am ajuns la un punct unde inventeaza nevoi, sa satisfaca ceva.. si cand ai luat modelul respectiv sa fii mai smecher decat vecinul ca ai dat X-mii de euro pentru o chestie aproape inutila. cand poti sa schimbi si cu shift pedal cand vrei sa iei o curba mai sportiva
    13 1
  • asa e vlade p a8 exista asa ceva, si face kiar mai multe: http://www.youtube.com/watch?v=HZxwTyyWkKk
    5 3
  • Nu se poate!I-a luat Audi inainte cu tehnologia?????:D
    2 2
  • @automarket
    Audi are tehnologia asta ????
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru