BMW va construi urmatoarele Mini-uri in Germania

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 06.10.2009
Grupul BMW ar putea produce viitoarele Mini Coupe si Mini Roadster la fabrica sa din Regensburg. Aceasta decizie este bazata exclusiv pe reducerea costurilor.

BMW va construi urmatoarele MINI-uri in Germania Desi BMW intentiona sa produca noile modele Mini la fabrica din Oxford, constructorul german va construi aceste modele in Germania, la Regensburg. Decizia de mutare a productiei a fost facuta in baza evaluarilor care anuntau costuri ridicate de productie in Anglia, precum si anumite probleme cu rata de schimb dintre euro si lira sterlina. De asemenea, germanii de la BMW au concluzionat ca fabrica Mini din Oxford nu va putea oferi suficient de multe unitati pentru a putea face fata cererii.

Fabrica BMW din Regensburg produce modelele Seria 1 si Seria 3 si ar putea acomoda si o linie de productie pentru noile Mini Roadster si Mini Coupe. Cele doua modele au atras atentia publicului odata cu prezentarea acestora pe internet, iar cererea pentru acestea ar putea fi la un nivel ridicat. Tocmai de aceea, Grupul BMW doreste sa construiasca aceste modele la o fabrica cu costuri de productie relativ scazute, in comparatie cu cea din Oxford.

Dupa cum stiti, ambele concepte Mini vor intra in productie peste cativa ani. Ulterior, Mini va crea alte modele in baza lui Speedster si Coupe, pe care le va lansa la ceva vreme de la introducerea pe piata a celor doua coupe-uri.

Exista posibilitatea ca intreaga gama Mini sa preia elemente de design de la Speedster Concept si Coupe Concept. Cele doua modele vor fi echipate cu propulsoare din actuala gama Mini, cu eventuale imbunatatiri, operate pentru a amplifica caracterul sportiv al acestor modele. Cea mai puternica motorizare oferita in gama Mini este un motor de 1.6 litri supraalimentat, care dezvolta 211 CP si un cuplu motor maxim 260 Nm.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru