BMW X1 este cel mai bine vândut SUV premium din Europa în prima jumătate a anului

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.08.2010
BMW X1 este cel mai bine vândut SUV premium din Europa în primele şase luni ale acestui an. Acesta a câştigat cu o diferenţă de 407 unităţi în faţa lui Audi Q5.

Germanii de la BMW au vândut 44.067 unităţi ale lui X1 în Europa în primele şase luni ale acestui an, reuşind să aibă cel mai bine vândut SUV premium de pe Bătrânul Continent. Diferenţa dintre locul întâi şi cea de-a doua poziţie este de numai 407 unităţi, iar ocupantul celui de-al doilea loc este Audi Q5, cu 43.660 unităţi vândute. Pe locul trei vine Volvo cu al său XC60, care s-a vândut în 29.616 unităţi, iar pe locul patru vine Land Rover cu modelul Freelander, vândut în 20.138 de unităţi.

Pe locul cinci al acestui top vine un alt SUV de la BMW, modelul X5. BMW X5 s-a vândut în 16.565 de exemplare în primele şase luni ale acestui an. Trebuie să remarcăm faptul că X5 a primit un facelift care a debutat la Salonul Auto de la Geneva, deci SUV-ul din Munchen mai are nevoie de câteva luni pentru a-şi pune amprenta cum trebuie pe acest top. Mai mult decât atât, cei de la BMW promit şi mai multe în ceea ce priveşte vânzările, din moment ce oferă noul X3 pe unele pieţe din Europa.

Vânzările lui X1 nu au încetinit deloc, semn că modelul are şanse mari să devină cel mai bine vândut SUV premium din Europa în 2010. Cei de la BMW anunţă că au vândut 11.483 de unităţi în luna iunie, iar piaţa nu prezintă niciun semn că va încetini.

Unul dintre avantajele lui X1 este preţul scăzut în raport cu competitorii, fiind chiar şi cu 9.000 de euro mai ieftin decât unii dintre rivalii săi.

Via | WorldCarFans

Comentarii (4)

  • andrei
    X1
    daca X1 bate Q5.... X3 cu cine se va mai bate?... cu Tuaregu????
    13 1
  • EuriNCAP
    corectura??
    Sebastian, cred ca se impune o corectura in titlu si in corpul articolului, pentru ca vorbim despre topul SUV-urilor PREMIUM! Acest lucru reiese chiar din titlul subiectului de pe WorldCarFans.

    Altfel, o multime de alte SUV-uri (si nu le voi cita) au cifre de vinzari semnificativ mai mari.
    4 4
  • Concurentul Audi pentru BMW X1 se numeste Q3 si va fi lansat in martie 2011 la Geneva . Audi Q5 este in aceieasi clasa cu BMW X3, Mercedes GLK si Volvo XC 60 . Si Mercedes va lansa in 2012 un concurent pentru BMW X1, acesta urmand cel mai probabil sa se numeasca BLK .
    4 1
  • Victor
    Cutiile automate BMW in 6 trepte sunt produse de GM in Franta
    http://www.leftlanenews.com/gm-to-buy-back-french-transmission-plant-from-itself.html
    3 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru