BMW X6 a ajuns la borna cu numărul 100.000

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 25.10.2010
BMW sărbătoreşte producţia a 100.000 de exemplare X6 la nivel global. Dintre acestea, 638 s-au vândut în România, exceptând importurile second-hand.

Esential

100.000 de unităţi X6 a produs BMW la nivel mondial.
638 de exemplare X6 au fost vândute în România, din totalul celor 100.000.

Privit cu foarte mare reticenţă în momentul lansării, BMW X6 a devenit rapid un succes, publicul fiind atras de silueta unui SUV cu linii de coupe. Designul a fost criticat mult timp de specialişti, dar acest lucru nu a contat foarte mult în opţiunile publicului european.

Astfel, la numai doi ani şi jumătate de la debutul oficial pe piaţă, BMW poate deschide o sticlă de şampanie pentru a sărbători cele 100.000 de unităţi livrate până în prezent. Rezutatul este unul notabil pentru un model cu un preţ piperat, care pleacă de la 63.488 de euro în România, valabil pentru versiunea xDrive30d.

De la lansare şi până în prezent, Sport Activity Coupe-ul a fost oferit publicului şi în alte variante, una ecologică, Active Hybrid, şi una de performanţă, X6 M.

Pe piaţa din România, constructorul bavarez a vândut 218 exemplare X6 în anul lansării, adică 2008, acelaşi număr de unităţi şi în 2009, iar anul acesta, până în luna septembrie, statisticile indică 202 exemplare X6 livrate.

Aşadar, după un calcul simplu, reiese că din cele 100.000 de unităţi produse, 638 au ajuns pe străzile din România, fără a pune la socoteală importurile second-hand.

În procente, cifra se traduce în 0.6% din producţia totală cu mult peste media pe ţară anuală a brandului.

Din totalul celor 638 de exemplare livrate în România, patru dintre ele au fost Active Hybrid şi alte patru X6 M.

via | BMW

Comentarii (6)

  • cam putine!!!!! am vazut foarte multe pe strada! Ma asteptam la juma de milion vandute la cati manelisti erau cu X6!!!!!!!!!!!!
    10 9
  • pac pac
    aa
    maneococamasina e vanduta se pare
    4 7
  • @Faurelianu
    Se mentioneaza clar inca din primele randuri: "exceptând importurile second-hand" !! Si te rog nu mai asocia imaginea lui X6 cu manelistii de la noi
    13 6
  • @Farurelianu ahahahahahahaha
    4 7
  • Intrebare
    De unde si pana unde aceasta stire:-? Nu am vazut nici-un anunt in privinta asta de la BMW.
    0 0
  • :))
    "X6 este ca o amanta pe care spui ca nu ti'o doresti, dar toti visam la ea" spunea Clarkson
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru