BMW Z4 primeşte motorul de 2.0 litri şi 245 de cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.04.2011
BMW lansează la Salonul de la New York o versiune nouă pentru actualul Z4. Roadsterul primeşte motorul TwinPower Turbo de 2.0 litri şi 245 de cai putere.

Esential

245 de cai putere dezvoltă noul motor cu patru cilindri introdus pe BMW Z4.

BMW a anunţat că va dezvălui la Salonul Auto de la New York o nouă versiue a roadsterului Z4. Modelul primeşte proaspătul motor TwinPower Turbo, de 2.0 litri, introdus recent pe versiunea 28i a modelului X1. Propulsorul, devenit prima unitate cu patru cilindri BMW vândută pe piaţa din SUA, va lua locul vechiului "benzinar" cu şase cilindri în linie, de 3.0 litri şi 258 de cai putere.

Noul motor, supus operaţiei de downsizing, dezvoltă 245 de cai şi 350 de Nm, disponibili încă de la 1250 de rotaţii. Deşi oferă 40 de Nm în plus, unitatea garantează o economie de carburant de 20%, mulţumită folosirii unei transmisii automate cu opt rapoarte şi unui sistem start-stop, util în aglomeraţiile urbane.

BMW nu a publicat momentan informaţii despre consum, dar acesta ar urma să fie considerabil mai mic decât valoarea medie a predecesorului 30i, care înghiţea 8.5 litri/100 de kilometri. În condiţiile în care vechea unitate cu şase cilindri accelera de la 0 la 100 de km/h în 5.8 secunde, ne putem aştepta ca noua versiune 28i să îmbunătăţească acest timp.

Viteza maximă va fi însă, şi în acest caz, limitată la 250 de km/h.

via | autoblog 

Comentarii (6)

  • 2.0
    Acest motor il vom gasi si pe ds5! Probabil si pe 508 in 2012. Super!
    1 2
  • Combustibil...
    Consumul scade invers proportional cu pretul benzinei... Practic a ajuns o masina cu consum de 8l/100km sa "consume" mai mult decat una care acuma 15 ani consuma 15l/100km...

    Ce sa-i faci daca pamantul nu are rezerve infinite de petrol...
    9 0
  • Ursulica
    Cine?ce 15%?
    Tu citesti primu si ultimu' rand? Sau ai testat masina?
    0 8
  • @Ursulica
    @GT-R a vrut sa spuna ca "degeaba" constructorii realizeaza motoare cu consumuri mult mai mici decat in trecut (in speta 8l vs 15l) daca pretul benzinei a devenit dublu. Mai exact, daca acum masina iti consuma 6%, dar benzina costa 5 lei, pentru tine ca utilizator te costul este mai mare decat acum 10 ani, sa zicem, cand masina iti consuma 10%, dar pretul benzinei era 2.5 lei.

    P.S.: Pretul combustibilului fiind independent de constructorii auto, nu putem decat sa salutam aceste realizari mai economice. Din pacate la cotele la care a ajuns pretul benzinei/motorinei parca nici un consum, oricat de mic, nu ne mai satisface si din pacate aparitia in pe strazi a asfel de modele economice este mult mai lenta comparativ cu viteza cresterii preturilor la carburanti.

    L.E.: Motorul mi se pare foarte reusit.
    5 0
  • @C-G-C
    Ba baiatule nimic nu este degeaba. Daca benzina este 5 lei, si masina asta consuma 5%, te costa un pret, daca masina consuma 14% alt pret, deci oricum economisesti.
    2 4
  • @ "@C-G-C"
    Mai citeste odata comentariile de mai sus...si inca odata...si inca odata... mai cheama si un "talmaci"... poate intelegi si tu la ce ne referim
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru