Brabus a creat un E-Klasse full-electric cu tracţiune integrală

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.09.2011
Brabus a prezentat conceptul unui model electric de performanţă care dezvoltă 435 CP şi 3.200 Nm şi se încarcă în cinci ore de la o priză standard.

Tunerii de la Brabus ne-au arătat la Frankfurt că se pricep la caii putere şi sub altă formă: ecologică. Mai precis, aceştia au dezvoltat o versiune 100% electrică a lui E-Klasse W212. Pe lângă faptul că vorbim de un model electric cu un tren de propulsie dezvoltat in-house, acest vehicul are şi tracţiune integrală perfmanentă. Pe deasupra, Brabus High Perfomance Concept se mândreşte cu o putere de 435 CP şi un cuplu motor maxim de 3.200 Nm.

Pentru a realiza acest lucru, Brabus a echipat E-Klasse-ul respectiv cu patru motoare electrice, unul pentru fiecare roată. În modul sport, fiecare motor oferă 80 kW şi 800 Nm. Împreună, avem 435 CP şi 3.200 Nm şi un timp 0-100 km/h de numai 6.9 secunde. Viteza maximă a modelului este de 220 km/h, iar acumulatorii Litiu-ion de 56 kWh oferă o autonomie de până la 350 de kilometri. În ciclul NEDC (folosit pentru clasificarea tuturor automobilelor vândute în Europa) modelul brabus are o autonomie estimată la 240 de kilometri.

Deodată, vehiculele electrice sunt mult mai interesante şi mai atrăgătoare.

Adevărata realizare a celor de la Brabus este faptul că modelul a fost dezvoltat integral de inginerii proprii, obişnuiţi să modifice modele Mercedes-Benz. Vehiculul nu emite niciun gram de CO2 pe parcursul utilizării şi se mândreşte cu un sistem de frânare electro-hidraulic cu funcţie de recuperare a energiei cinetice. Încărcarea completă a acestui model de la o priză standard de 220 Volţi durează cinci ore, în timp ce un quick-charger dezvoltat de RWE, cuplat la o priză de 380 Volţi, oferă un timp de încărcare de numai o oră şi jumătate. Cei de la Brabus pregătesc o serie limitată a acestui model, destinată pasionaţilor de automobile ecologice care nu vor să renunţe la performanţe şi au nevoie de spaţiu interior.

Via | WorldCarFans

Comentarii (3)

  • Ivanoff
    3.200 Nm :))))))))))))
    Prieteni,parca doar E-Tronul de la Audi mai avea asa valoare a cuplului si baietii aceia au si fost prinsi cu minciunica...
    Ce facem acum recidivam,nu invatam nimic din greselile anterioare?...
    4 7
  • Ivanoff
    Si as mai zice una:
    Sa dublam puterile (respectiv valorile cuplului) la toate masinile cu doua roti motoare,respectiv sa le inmultim cu patru pe cele 4X4 ca doara atat matematica stie oricine,nu?...
    3 6
  • @Ivanoff
    Cuplul unui motor electric de curent continuu este maxim la pornire, iar puterea este constanta pe intreaga plaja de turatie.Cum puterea este cuplul x turatie, teoretizand la 0 rpm cuplul este infinit, iar 3200< infinit, rezulta ca este posibil.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru