Brazilia ar putea deveni cea de-a patra piaţă auto din lume

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 26.05.2010
Germanii de la Volkswagen estimează că piaţa auto din Brazilia ar putea surclasa în materie de vânzari piaţa auto internă în decursul anului 2010.

Volkswagen estimează că Brazilia ar putea să devină cea de-a patra piaţă auto din lume în decursul acestui an. Cei de la Volkswagen sunt pe locul doi la vânzări în Brazilia după italienii de la Fiat, iar creşterea estimată de aceştia este de 7 procente în decursul acestui an. Potrivit estimărilor realizate tot de cei de la Volkswagen, piaţa auto din Brazilia ar surclasa piaţa din Germania dacă estimările nemţilor vor fi corecte. Pe de altă parte, americanii de la General Motors estimează ca vânzările din Brazilia vor creşte cu 5 procente faţă de nivelul din anul trecut, atingând 3.3 milioane de unităţi.

Specialiştii în consultanţă de la PriceWaterhouseCoopers îi contrazic pe cei de la Volkswagen în ceea ce priveşte surclasarea pietei din Germania de brazilieni. Aceştia consideră că vânzările estimate de Volkswagen vor putea fi realizate doar daca vehiculele comerciale sunt şi ele luate în calcul, deoarece piaţa de vehicule comerciale uşoare este în scădere în Germania şi în creştere în Brazilia.

Estimările acestora anunţă o scădere de 20% a vânzărilor de vehicule comerciale uşoare în Germania, pe când în Brazilia este estimată o creştere de 8 procente.

Dacă Brazilia va surclasa Germania în materie de vânzari auto in 2010, vom avea o adevărată rasturnare de situaţie la nivel mondial. În 2009, Brazilia a fost cea de-a 5-a piaţă auto la nivel mondial, dupa China, Statele Unite ale Americii, Japonia şi Germania. La acea vreme, Toyota era liderul mondial în materie de vânzari auto, iar programele de înnoire ale parcurilor auto mergeau la putere maximă în Europa – incluzând aici şi Germania. Odată cu încheierea acestor programe, cresterea vânzărilor de automobile a stagnat, iar vânzările au început să revină la normal. Pe de altă parte, economia din Brazilia este într-o expansiune rapidă deoarece mai multe corporaţii şi-au mutat fabricile acolo, iar clasa mijlocie din Brazilia este dornică de maşini noi şi se află în creştere faţă de anul trecut.

Via | Inautonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru