Cadillac se gândeşte la o limuzină bazată pe actualul CTS

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.06.2010
Cadillac ar putea lansa în viitorul apropiat o limuzină poziţionată peste viitoarea berlină mare de lux XTS. Modelul va avea dimensiuni impresionante şi va fi dezvoltat pe platforma actualului CTS.

Cadillac caută să îşi contureze imaginea de brand premium cu noi modele, capabile să se bată cu deja consacraţii rivali germani. Constructorul american intenţionează să dezvolte în viitorul apropiat un vârf de gamă impunător, poziţionat chiar şi deasupra viitorului XTS, modelul destinat să concureze cu S-Klasse şi Seria 7.

Potrivit primelor informaţii, limuzina subsidiarului GM va avea la bază un concept mai vechi, Cadillac Sixteen, prezentat în 2003, şi va fi dezvoltat pe o variantă marită a platformei Sigma, întâlnită pe actualul CTS.

Sub capotă am putea găsi ca entry-level o unitate V6 bi-turbo pe benzină, completată de unităţi V8 pe versiunile superioare. Vârful de gamă va fi însă un V12 cu injecţie directă, capabil să livreze aproximativ 600 de cai putere şi un cuplu motor de 730 Nm, resurse demne de un supercar, nu de o limuzină.

Nu va lipsi nici opţiunea hibridă, Cadillac luând în calcul posibilitatea de a adapta tehnologia introdusă în premieră pe Platinum Concept.

Comentarii (1)

  • numa daca.........
    daca va iesi pe piata Cadillac sixteen cred ca va face ceva concurenta actualului Rolls ROYCE COUPE
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru