Cel mai ecologic sofer din Europa va castiga un Opel Ampera

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 19.03.2010
Soferii din 20 de tari din Europa vor avea ocazia sa participe la un concurs de condus ecologic, al carui premiu este un Opel Ampera. Cetatenii din Romania nu pot participa la aceasta competitie.

Opel va organiza un concurs de condus ecologic in Europa, al carui premiu este un Opel Ampera. Competitia debuteaza pe 1 aprilie, iar aceasta va include doua runde preliminare pe internet, din care vor rezulta 20 de finalisti. Prima runda a concursului are loc la inscrierea in competitie, cand soferii trebuie sa raspunda la o serie de intrebari despre condusul ecologic, dupa care vor trece la un simulator pe internet pentru a-si dovedi abilitatile de sofat ecologic si capacitatile de economisire a carburantului.

Fiecare tara va avea un finalist, iar cei 20 de finalisti vor fi invitati la un eveniment de mai multe zile din Suedia care va avea loc abia in aceasta vara. Finalistii acestui concurs vor fi supravegheati de profesionisti, iar finala are loc pe circuitul Sturup din Malmo. Castigatorul primeste un premium special – unul dintre primele exemplare de productie ale lui Ampera, model care debuteaza pe piata abia in 2011.

Din pacate pentru soferii ecologici din Romania, acestia nu pot participa la ecoFLEX Experience.

Concursul este deschis doar pentru cei din Marea Britanie, Germania, Austria, Elvetia, Belgia, Olanda, Luxemburg, Franta, Spania, Portugalia, Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Polonia, Slovenia, Turcia, Rusia. Termenii si conditiile acestei competitii vor fi anuntate abia pe 1 aprilie 2010. Motivul lipsei Romaniei din lista este reprezentat de problemele de infrastructura pe care tara noastra le are si care nu i-ar permite unui eventual castigator sa intretina marele premiu la un nivel optim.

"Opel sustine solutiile alternative de propulsie si condusul ecologic, iar concursul ecoFLEX Experience este o dovada in acest sens. Aceasta competitie nu se desfasoara in toate tarile, dar Opel organizeaza si alte programe relevante, inclusiv pentru Romania. Spre exemplu, la finalul anului trecut a avut loc competitia Cuplul Eco al Anului, desfasurata în toata tara si dezvoltata pe trei nivele: local, regional si national. Concursul s-a desfasurat în perioada septembrie–decembrie 2009 si a urmarit cel mai bun consum, fara a exclude viteza.

Premiul a fost semnificativ, un Opel Insignia, iar castigatorul, Florin Diaconu din Craiova, a intrat in posesia masinii in luna ianuarie a acestui an", a declarat pentru Automarket Malina Dragu, PR Manager Opel Romania.

Opel Ampera este un vehicul electric cu un sistem de extindere a autonomiei. Modelul beneficiaza de un motor electric de 150 CP care ofera un cuplu motor de 370 Nm de la zero rotatii pe minut. Viteza maxima a acestui model este de 161 km/h, iar bateria litiu-ion a acestui model are o capacitate de 16 kWh si ii permite sa parcurga 60 de kilometri in modul 100% electric.

Via | Opel

 

Comentarii (6)

  • Polonia, Slovenia, Turcia, Rusia
    E bine de stiut punctul de vedere al Opel fata Romania.

    Aviz amatorilor de Opel la prima mana!
    14 7
  • pareri aiurea
    Nu vad nici Bulgaria, Croatia, Slovacia, Ungaria, Italia, Grecia etc.

    Asta nu inseamna ca au ceva cu tarile astea, probabil decizia se bazeaza pe anumite considerente de ordin logistic sau de alta natura.

    Cine stie. ?
    11 7
  • Slovenia, Finlanda
    Sunt curios care este nr. de automobile comercializate in Slovenia si Finlanda in comparatie cu Romania. Eu cred ca intram in lista celor care nu stiu sa conduca economic dupa parerea lor.
    7 6
  • Switzerland
    Switzerland ? netradus...:))
    12 1
  • desigur...
    Dragilor - sunt convins ca cei de la Opel au intrebat fiecare tara daca vrea sa participe si are buget sa sustina o astfel de initiativa...cum insa piata a cazut ca pietroiul la fund in unele piete (vezi si Romania printre ele) sigur ca acele piete nu isi mai permit sa sustina o astfel de initiativa.
    Pe de alta parte Opel Romania a organizat deja la nivel local un astfel de concurs de condus ecologic unde marele premiu a fost o Insignia Ecoflex (de fapt e posibil ca cei de la nivel European sa se fi inspirat de la acest progmam) vezi si srticolul Automarket: http://www.automarket.ro/stiri/automarket-a-castigat-premiul-eco-jurnalistul-anului-26917.html
    Deci nu poti sa vorbesti de rea intentie ci doar de lipsa de fonduri la nivel local pentru a mai sustine un concurs pe aceeiasi tema.
    8 0
  • pai cand 70% din soferii din Romania merg subturat cum sa intram in categoria celor care stiu sa conduca? Tu asta care citesti oricine ai fi sunt sigur ca schimbi la 1500-2000 rpm la o masina diesel de tremura masina din toate incheieturile....de asta suntem unde suntem ca si cultura auto.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru